Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Има надежда за рибите,,,
Модератор: bobopeli
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Има надежда за рибите,,,
Доживях да видя със очите си много мощна акция на ИАРА.За какво става въпрос.Вчера бяхме със един френд на Койнаре за морунажи да закрием риболова...и ненадейно се появиха проверяващи..При проверката се установи че 7-8 човека са без билети...Почнаха се едни циркове..аве бегай..Почти се стигна и до ръкопашен бой..Не след дълго уговаряне от страна на органите,които останаха без резултат,понеже нарушителите бяха много нахални се стигна до следната ситуация...Трошене на пръчки и такъми и хвърляне във водата съответно и актове..
Браво на звеното на ИАРА напълно подкрепям този метод и си мисля че това е начина да се
пооправят нещата...Евала на тези пичове..Ако се беше стигнало до бой щях да им помагам...
Едно голямо благодаря момчета...от ИАРА..Да сте живи и здрави и повече подобни акций..

Браво на звеното на ИАРА напълно подкрепям този метод и си мисля че това е начина да се
пооправят нещата...Евала на тези пичове..Ако се беше стигнало до бой щях да им помагам...
Едно голямо благодаря момчета...от ИАРА..Да сте живи и здрави и повече подобни акций..

- kaleeff
- ще става разбирач
Re: Има надежда за рибите,,,
Дам, в някои региони хората се опитват да си вършат работа. Аз от години ходя из дебрите на северозапада спомням си най-много 2 пъти да са ме проверявали за билет! А пък да ти гледат в живарника, Ъпсурт. Дано някой по-горе прочете това, че в Монтана 10 директора се смениха, резултат 0.
Фен-клуб Таранка!
- choch0
- научил се да хвърля
Трошене на пръчки и такъми и хвърляне във водата съответно и актове...
Верно и аз се дразня много от хора които нямат билите и като цяло не спазват законите но ... да им счупят въдиците не е най-правилното решение на проблема за мен ....
Верно и аз се дразня много от хора които нямат билите и като цяло не спазват законите но ... да им счупят въдиците не е най-правилното решение на проблема за мен ....
Проверяващите са чупили въдици ? Или аз нещо не разбрах правилно ?
Пффф, тва пък само някой административен плъх да дойде да ми счупи въдицата, после ако не му счупя главата пък на... Кви са тия, че да ми чупят моето си имущество? Директно ги съдя и 100% ще спечеля! Нямат никакво право, та дори и да съм нарушител! Ама то май и те не знаят закона, който уж прилагат. Контролните органи в тая полицейска Държава прекалено много започнаха да си превишават правата! Това е все едно катаджиите като те спрат с нарушение и да ти изпотрошат колата... В днешно време стана модерно да работиш работа, на която пишеш актове, тъпчеш хората и се мислиш за правораздаващ!
Пффф, тва пък само някой административен плъх да дойде да ми счупи въдицата, после ако не му счупя главата пък на... Кви са тия, че да ми чупят моето си имущество? Директно ги съдя и 100% ще спечеля! Нямат никакво право, та дори и да съм нарушител! Ама то май и те не знаят закона, който уж прилагат. Контролните органи в тая полицейска Държава прекалено много започнаха да си превишават правата! Това е все едно катаджиите като те спрат с нарушение и да ти изпотрошат колата... В днешно време стана модерно да работиш работа, на която пишеш актове, тъпчеш хората и се мислиш за правораздаващ!

Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
.............
Последно промяна от shtilio на Вто Апр 17, 2012 5:09 pm, променено общо 1 път.
Наложително е в началото, докато се прекърши наглостта на бракониерите, екипите на ИАРА да се подкрепят от полицията

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Въдицата на човек без билет е бракониерско приспособление, еднозначно с мрежата! Средствата за бракониерски улов се конфискуват и/или унижожават, съгласно закона! Мисля, че поне тук не трябва да има адвокати на бракониерите, а пълно съдействие на държавните органи, които за пръв път от поне 20 г. са се поразмърдали срещу тази напастkesh написа:... Кви са тия, че да ми чупят моето си имущество?

Последно промяна от naskobo на Вто Апр 17, 2012 12:44 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
ми къв си ти че няма да спазваш закона?даже и това е малко което са направили,ами какво ще кажете ако България е чисто мангалска държава и се изпълнява законът шариат? И за не спазване на законът се режат крайници или линч?kesh написа:Проверяващите са чупили въдици ? Или аз нещо не разбрах правилно ?
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
naskobo написа:Въдицата на човек без билет е бракониерско приспособлене, еднозначно с мрежата! Средствата за бракониерски улов се конфискуват и/или унижожават, съгласно закона! Мисля, че поне тук не трябва да има адвокати на бракониерите, а пълно съдействие на държавните органи, които за пръв път от поне 20 г. са се поразмърдали срещу тази напастkesh написа:... Кви са тия, че да ми чупят моето си имущество?
Напълно съм съгласен със теб Наско..Щом е без билет значи е бракониер..а щом е бракониер ...удри в китарата..Един път завинаги трябва да се разбере от хората че опазването
на рибите е на първо място а после вече идва въпроса дали се спазва нормата за улов на риба ..като гледах тая година нашествието по река Искър и колко риба се излови направо ме заболя главата..Тоя народ ако го хванат да работи ще се оправи икономиката на държавата само за няколко месеца..Да не говорим че сметнато разходите и парите за захранки ,бензин и
храна ..биха стигнали за изхранването на голямо количество домове за сираци за години напред....Криза имало..ако имаше такава голяма криза ...дали щеше да се хвърлят хиляди левове във водата...

- Милен Първанов
- новобранец
kesh написа:Проверяващите са чупили въдици ? Или аз нещо не разбрах правилно ?

-
- новобранец
Евала !!! И аз съм за такива мероприятия. Трябва да има ред а за бракониерите затвор
Добре, бе. Изтекъл ми е преди 1 седмица билета примерно. И трябва да ми счупят въдиците ли? Съгласен съм напълно да ги изземат и напишат акт. При плащане на акта и изкарване на билета да ми ги върнат БЕЗ ДРАСКОТИНКА по тях, както е и по закон! А съвсем отделен е въпроса пък за какъв *** им давам 25 лева всяка година на тия, ама то тая тема край няма. Пак питам, като ви спрат в нарушение с колата, да не ви я чупят?
Преди всичко, без значение случая аз съм за коректно отношение между проверяващи и проверяван, без значение ситуацията! Лично съм бил свидетел на гавра от страна на служители на ИАРА с 15 годишни деца, без билети! Като се почна с думите "от бай Тошово време в България се лови само с билет" и се стигна до "ей ся ше видите кво ше стане..." Накрая едно от децата си тръгна с криви "джанти" на колелото, останалите с актове по 300 лева и без въдици! Благодарности на ИАРА... пълни боклуци, аз не признавам никой от тия!
Преди всичко, без значение случая аз съм за коректно отношение между проверяващи и проверяван, без значение ситуацията! Лично съм бил свидетел на гавра от страна на служители на ИАРА с 15 годишни деца, без билети! Като се почна с думите "от бай Тошово време в България се лови само с билет" и се стигна до "ей ся ше видите кво ше стане..." Накрая едно от децата си тръгна с криви "джанти" на колелото, останалите с актове по 300 лева и без въдици! Благодарности на ИАРА... пълни боклуци, аз не признавам никой от тия!
Когато човек е на лов или риболов, Господ не му брои дните!
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Във случая въпросните бракониери се опитваха да се саморазправят с иара-джийте и затова се стигна до тези мерки..Българина разбира само от бой..Ако си мекошав ти се качват на главата
Само бой и е..не и сръбска музика..За децата е друг случая..макар че съм виждал такива" деца"
на какво са способни..Който не иска да му се случи тази случка да си купи билет -това е положението..
Само бой и е..не и сръбска музика..За децата е друг случая..макар че съм виждал такива" деца"
на какво са способни..Който не иска да му се случи тази случка да си купи билет -това е положението..

[quote="kesh"]Добре, бе. Изтекъл ми е преди 1 седмица билета примерно. И трябва да ми счупят въдиците ли? Съгласен съм напълно да ги изземат и напишат акт. При плащане на акта и изкарване на билета да ми ги върнат БЕЗ ДРАСКОТИНКА по тях, както е и по закон!
Имам приятели,които няколко години вече ходят на сезонна работа в Англия.Вадят си билети,ходят си за риба, няма проблем.Там билета важал до 31.03.Тогава влизала забраната.Да ама миналата година забраната я въвели от 15.03.Те заминаха за Англия края на февруари и не знаели и отишли за риба около 20.03.Хванаха ги,конфискуваха им всичката риба и такъми,ама не само въдици и макари,а всичко що е за риба-куки,плувки,блесни и т.н.,направили им фотосесия с риба, без риба ,по един ,цялата група,с въдици, без въдици-цял фотоалбум.И уж щото не знаели и като за първи път щяло да им се размине.
ДА АМА НЕ! Както казва един наш свой.
А ти искаш да ти върнат такъмите и чак без драскотина! Ами да вземат и да те почерпят в кръчмата после!
Имам приятели,които няколко години вече ходят на сезонна работа в Англия.Вадят си билети,ходят си за риба, няма проблем.Там билета важал до 31.03.Тогава влизала забраната.Да ама миналата година забраната я въвели от 15.03.Те заминаха за Англия края на февруари и не знаели и отишли за риба около 20.03.Хванаха ги,конфискуваха им всичката риба и такъми,ама не само въдици и макари,а всичко що е за риба-куки,плувки,блесни и т.н.,направили им фотосесия с риба, без риба ,по един ,цялата група,с въдици, без въдици-цял фотоалбум.И уж щото не знаели и като за първи път щяло да им се размине.
ДА АМА НЕ! Както казва един наш свой.
А ти искаш да ти върнат такъмите и чак без драскотина! Ами да вземат и да те почерпят в кръчмата после!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Абе по-добре ми звучи полицейска, от колкото престъпна държава.Съгласен съм,а и закона е такъв,че щом си без билет си бракониер.В такъв случай се конфискуват средствата на незаконния улов било то въдици или мрежи.А ти колега не се прави на ербап на проверяващите,защото съм виждал едни такива проверяващи от по над 130 кг. на Ивайловград.kesh написа: тая полицейска Държава
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.