оклеи с хайвер

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

оклеи с хайвер

Мнение от Диканаров »

Колеги, през последните няколко излета между оклеите ми се случват и по един-два с хайвер. Отначало си мислех, че това е закъсняло мръстене, въпреки топлата зима и ранна пролет. Сега обаче си мисля да не е второ мръстене? Мислите ли , че е възможно да има при такава метеорологически година второ мръстене? Аз не съм чувал за такава аномалия! :shock: :wink: :roll:
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

аз не мисля че е възможно.През април и май хващах много уклей и не беше с хайвер и си помислих че рано рано си го е хвърлил,но после края на юни хванах доста бройки на един язовир и всичките бяха с хайвер,а през юли ходих на Бушляк и хванах около 90 и половината имаха хайвер,явно тая риба го хвърля по късно,или поне аз така си мисля
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Повечето риби/шаранови и кефалови/ имат хайвер целогодишно.Друг е въпросът,че не е узрял и готов за възпроизвеждане.Специално за уклея ми е доста странно обаче!?!?
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

преди месец, в ямболско, всички каракуди и шарана, който взех, имаха хайвер. вчерашните ми костури всичките!!! имаха напълно развити семенници.
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
Аватар
csraptor
новобранец
новобранец

Мнение от csraptor »

Уклея, както и мряната си хвърлят хайвера на порции. Могат да имат хайвер и през септември.
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от asini »

Преди една седмица бях хванал едно шаранче 1,5 кг. и много каракуда, в които също имаше хайвер, само че с много тъмен цвят- нещо средно между мръсно жълто и кафяво :cry:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

За уклея е нормално .Преди години и на мен ми беше странно ,но след разговори с по-стари рибари ,ми стана ясно че уклея хвърля хайвер през цялата година/топлата част/.Друг е въпроса колко се възпроизвежда,но при тая голяма популация маи е доста и няма лошо..
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: оклеи с хайвер

Мнение от Mitak »

Диканаров написа:Колеги, през последните няколко излета между оклеите ми се случват и по един-два с хайвер. Отначало си мислех, че това е закъсняло мръстене, въпреки топлата зима и ранна пролет. Сега обаче си мисля да не е второ мръстене? Мислите ли , че е възможно да има при такава метеорологически година второ мръстене? Аз не съм чувал за такава аномалия! :shock: :wink: :roll:

Възможно е да е второ особено условията ако са добри изобилна храна и тн. Много от животните я имат тая функция при добри услови да се размножават повече от обикновенното. Това не е аномалия все пак в природата точни закономерности няма всичко се развива според условията и обстоятелствата :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”