Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от lusienn »

А е сега скивах уреда за ток къде трепа рибатаИзображение Значи тоя са го хванали,и по закон глобата е от 2000 до 4000.Разпитвал съм за тоя уред,и знам че произвежда електровълни-импулси,зашеметява рибата и я гребът с кеп.Та бракониерите ако четът тука да си знаят глобата.Хубавото е че с едно фото те документират за вечни времена като бракониер трепал рибата по тоя начин.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Айде сега ,пак ме питайте що съм избрал да живея точно в Смолян преди още 22 години ?Ми щото няма крадливи "печки",щото всичко е очевидно и се знае,и ако ви кажа,че в годината има по две-три квартирни кражби в самия Смолян и по десетина в другите градове от областта и селата /всички се разкриват на 98% в 6 месечен срок !,а извършителите се осъждат надлежно/,няма да ви се вярва.Изцяло липсват кражби на части от МПС-та.Иначе,животът е труден,висока е безработицата,високо е нивото на междуфирмената и междудържавно-фирмената задлъжнялост.Люс,не се само ти будалата,и аз няма къде да мърдам,вече 24 години се осигурявам по принуждение и ми удържат ДОД по ведомост,като поне три служби ме дебнат денонощно дали нямам незаконни доходи.:lol:Трябва да ти кажа,че освен известно огорчение,цялата тази хава създава и едно постоянно чувство на мазохистично наслаждение,в смисъл,че въпреки гадните политкопелета,ако имаме желанието,пак си го живеем живота през прехода и с всички сили служим и на себе си.
Телескоп,не съм го гледал още този-благодаря,възприех и ще взема мерки :) Утре,приятели,се работи-за съжаление,се отработва допълнителния ден,даден за последната почивна четворка дни.И което е по-лошо,имам да изработя некои сериозни неща,така,че ...бъдете здрави и добре наквасени :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

lusienn написа:Е да де,само аз ли будалата се осигурявам макар и скромно толко години...........Па и две деца имам и ходят на училище
Колега, това което мога да те посъветвам е, имаш ли възможности, пращай децата като станат на 18 г. да учат и да се развиват на запад. Това ми мнение е кофти за нацията българска, но пък живеем в свободен свят, това за тях ще е по-добре, а пък и ти ще бъдеш по спокоен... Така правят всички, които имат възможност да го направят.... В крайна сметка на всички държавни люде децата им са там, а ние раята.., кВо? Да седим и поддържаме мизерията?
Тава го казвам с най голямо разочарование, защото съм българин, който знае наизуст всички стихотворения на българските поети-революционери и .... т.н. И кВо от тВа? На времето скачахме по площадите и няква голяма надежда, че нещата ще тръгнат към добро, че поне малко ще заприличаме на европейска държава.. Да ама Не, както казваше един мой приятел доцент от УНСС, вече покойник.
Повечето, които четете тази тема сте от София или големите градове. Не съм убеден, че сте наясно какво става в провинцията, а то, е че селата обезлюдяват, къщите в които нашите баби и дядовци са се споминали и никой от младите не се интересува от тях, защото на практика не струват пари, се завземат от циганите, които се самонастаняват и живеят като крадат от останалото балгарско население в селото. Като се свърши това, което може да се краде, ония мургавите се местят в друго село и така.... Докога, докато в Б-я останат няколко големи града? Да не забравяме никога, че Б-я е преди всичко провинцията, а София е само столицата и, иначе като остане само София и софийското поле да вземем да се преименуваме в нещо като град-държава, като Монако примерно.
Защо я докарахме до тук??? Вижте ги онези турскоговорящите в селата в Кърджалийска област.. Тъй като работата ми е свързана с пътуване в региона и да ви кажа - шапка им свалям, имам приятели с мюсюлманска религия и мога да кажа че са много по читави и толерантни от нас, в селата има деца, има чешми, има берекет, не допускат другоселци, няма кражби и пр. Ако не е ДПС-то да ги надъхва с верска омраза, нещата между този етнос и нашия ще бъдат много по добро ниво.
Мога още много неща да кажа, ама стига толкоз....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Нещо посоката на постовете се смени.
Не че авторите не са прави, напротив, всичко написано е истина, вкл. и аз изпратих навремето детето си да учи в по-добрата част на Европа, издържах, макар и трудно финансовото бреме 6 години, а тя пък взе, че остана завинаги там.

Ама идеята бе да се забавляваме в темата на Камъко, щото отвсякъде ни притискат ядове, работа, проблеми и на човек му се иска поне на едно място, ако може разбира се, да се забавлява.

Та затова ще обърна темата към удоволствията :D !

Отидох на едно място, където имаше и такава зона :lol: :

Изображение

Е не беше само ориенталска, сауната си беше - "финландска класическа"
Там се отдадох на на всякакви приятни работи, след които на човек му се прилягва, като на мен :D :

Изображение

А лежа и щото бяха сложили разни табели, като тази :lol: :

Изображение

А иначе басейна беше пълен с девойки, ама аз си лежах, че нямах вече сили :lol: !

Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа: А иначе басейна беше пълен с девойки, ама аз си лежах...
Ти си си лежал заради табелката! :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе тука тоя селски район ми се води вилает,ама не съм ви открехвал до сега.Трънски сори баце :lol:
DSCN0018.JPG
Та ранчото ми е наблизо,стара къща с село от 50 човека.Район за гъби,лов,и ходене при братския сръбски народ .На това му викат Ярловци.Има и една река Ерма.Има и Ждрелото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

DSCN0063.JPG
Та селския туризъм е на мода
DSCN0062.JPG
Това продават бабите.Има мед има и млеко,от екологично чист район Диня уникат,не като гръцките,в мазето държах няколко до зимата.Ловджийското куче на кмета,беше рибар доста запален
DSCN0112.JPG

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

DSCN0094.JPG
DSCN0092.JPG
Тия пичове са ми приятели по риболова .Та само да сме здрави,и да върви всичко по вода приключенията ни очакват.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

T'ва сичко по србско ли е? :roll:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

А тъй-възстановяваме оптимизма в темата,зер и забраната спихна до 40 дни :lol:За Кърджалийските села,особено от община Ардино,мога да кажа само хубави неща,че от две-три години вече и ДПС-то "не го бръснат за слива" :lol:Кротки,работливи,подредени хора,на повечето от които не им се ходи в Турция,щото им е по-чужда и от най-чуждото българско. И няма мангали.
Днес поработих,ама пак служих и на себе си -няколко много релаксионни кафе и чай-паузи проведох,чух занимателни истории и оригинални разсъждения.Не се чувствам изморен тази вечер,което е показателно за качеството на службата на себе си покрай "общественополезния труд" :lol:
G.P.,правилна тактика независимо от табелата:Видиш ли девойки в днешно време в басейн,бягай настрани и по възможност изгаряй с напалм полосата между басейна и тебе си -от такива хламидийните инфекции фърчат на откоси през водата :mrgreen:По-лошо е от Чернобил...
lusienn

Мнение от lusienn »

DSCN0090.JPG
Не е всичко бре Кире,ама от там браздата се ходи с лична карта на гости.Нали сме братски народи,всеки си говори на неговия език и като си нормален човек те обичат и са отзивчиви. Това е първото езеро на 140 км от София,и на 50 от мойто село.

Риболовци.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

lusienn написа:...Нали сме братски народи,всеки си говори на неговия език и като си нормален човек те обичат и са отзивчиви. ...
Абсолютно вярно, Люска!
И аз съм голям фен на ходенето по србско и нямам ник'ви грижи с комшиите. :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

INCUBUS написа:... G.P.,правилна тактика независимо от табелата:Видиш ли девойки в днешно време в басейн,бягай настрани ...
INCUBUS, значи, поради пълната ми индиферентност към младежите, девойките остават приоритет за мен, независимо от хламидии, течения, цикли, своенравност, откровенна злоба и пр. особености на този пол :lol: !!!
На моите години, това вече не може и да се промени :D !
Равнодушен съм вече само към наборките, за тяхно голямо съжаление :lol: !
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

G.Petkov написа:...девойките остават приоритет за мен, ...
На моите години, това вече не може и да се промени :D !

Петков, нИдей така, 'щот ако знаеш в техните очи к'ви дъртаняни сме...девойка би си легнала с нас само за пари! :idea: :lol:
lusienn

Мнение от lusienn »

Е добър вечер.Те една тема да се Хванем за зелено-време е да отпуши на добреИзображение Може да поукрасявате темата с пейзажи и други релаксиращи неща.След работните задачи,прескачам по тия места,щото са ми наблизо и може да се разхождаш просто ей така :D Изображение като волна птица :P Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Абе фотото беше удавено по невнимание,и го възтановиха в сервиза-смена на оптика и сега гледам пак фокусира :D

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Разни”