Куки за уклей

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Куки за уклей

Мнение от butnik »

snegk написа:Тази гад като не искаш да я хващаш и кълве на всичко.На Срем лових с 8 номер на сладка царевица и не ме оставиха на мира :twisted:
Опитвал се е.Не твърдя,че на 14 няма да ги хващате,с малките номера е по-сигурно.Ако това не сте го разбрали се питам -ловили ли сте уклей.И освен пинките и вердеваса с никоя друга стръв не съм постигал такива резултати.Желая ви успех при ловенето му :smt023
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Наистина не може да се говори за целенасочен риболов с голяма кука и стръв царевица.Обаче са навлеци и кълвът,даже и някой се хващат :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Изобщо не ми се спори,ама с № 14,без пинки и вердевас,на парчета торен и стандартни бели,едрите уклеи си вземат като за световно-изобщо не се налага да се търси специална стръв,захранка или микроскопични куки.Не считайте мнението ми за меродавно,нито съм бил състезател,нито ще бъда,за мен риболова е чисто удоволствие и ще го осъществявам както си знам и докато мога в тази прекрасна част от нашата Родина.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

INCUBUS написа:Изобщо не ми се спори,ама с № 14,без пинки и вердевас,на парчета торен и стандартни бели,едрите уклеи си вземат като за световно-изобщо не се налага да се търси специална стръв,захранка или микроскопични куки.Не считайте мнението ми за меродавно,нито съм бил състезател,нито ще бъда,за мен риболова е чисто удоволствие и ще го осъществявам както си знам и докато мога в тази прекрасна част от нашата Родина.
Виж,пак хвърляш камъни,то и на 10 може да хванеш,недей заблуждава колеги които искат сега да се учат да ловят риба.Уклей с голяма уста,той е сигурно някаква помашка облагородена порода.И има 14 и 14,нали така или си оставяш враятичка за измъкване,айде кажи кой модел и сериите са 14 с които хващаш,а защо не пробваша с по-малък номер да се убедиш,че ще имаш повече хванати риби.Или си от тия където викат,а ти ли ще ме учиш бе пикльо и си тръгват с наведени глави.А това ,че съм участвал на състезания ми е +,че съм обменял много опит с можещи колеги,които избягват писането по форумите по обективни причини.Лови си с 14,но не ги препоръчвай като успешен номер.И уклея на Кърджали не го има навсякъде,ела на Марица ми хвани чаушан с 14 :wink:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

По Йовковци и Ястребино го чеша на 14-ка Оунър!Куката е много тънка и остра,просто не се усеща бода на червея.С такава го шия леко,само за кожицата и е перфектно подвижен!
За самия размер---не се влияйте от номера на опаковката!Та ще ви докара само дразги и спорове! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

butnik написа:16,18,20,даже някой път... с 22н..., с дълго стебло,за по-бързо закачане на стръвта...
Абсолютно !!! :smt023
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

butnik написа:
INCUBUS написа:Изобщо не ми се спори,ама с № 14,без пинки и вердевас,на парчета торен и стандартни бели,едрите уклеи си вземат като за световно-изобщо не се налага да се търси специална стръв,захранка или микроскопични куки.Не считайте мнението ми за меродавно,нито съм бил състезател,нито ще бъда,за мен риболова е чисто удоволствие и ще го осъществявам както си знам и докато мога в тази прекрасна част от нашата Родина.
Виж,пак хвърляш камъни,то и на 10 може да хванеш,недей заблуждава колеги които искат сега да се учат да ловят риба.Уклей с голяма уста,той е сигурно някаква помашка облагородена порода.И има 14 и 14,нали така или си оставяш враятичка за измъкване,айде кажи кой модел и сериите са 14 с които хващаш,а защо не пробваша с по-малък номер да се убедиш,че ще имаш повече хванати риби.Или си от тия където викат,а ти ли ще ме учиш бе пикльо и си тръгват с наведени глави.А това ,че съм участвал на състезания ми е +,че съм обменял много опит с можещи колеги,които избягват писането по форумите по обективни причини.Лови си с 14,но не ги препоръчвай като успешен номер.И уклея на Кърджали не го има навсякъде,ела на Марица ми хвани чаушан с 14 :wink:

Много точно и ясно се изрази Ицо където е бушонак с уклей и на 8-ца да мяташ пак ще ги попикаеш ама тук на марица днесс за сетен път се убедих,че от това непрестанно търмъчене и гадни корморани и пишман рибари рибата е наплашена и взима на малка кука и най-неизползваната стръв .... До сега не бях хващал толкова много уклей на коричка от бял хляб и о.3 гр плувка с повод 0.6 и кука №18 !!!

И който си мисли,че "големите" риби кълват както "едно време" на дебело влакно и голяма кука по хубаво да не ходи за риба вече рибите май станаха по-умни от рибара и гледат как да го излъжат :lol: а не той тях
Изображение
Без риболов няма любов !
valentin_l_ivanov

Мнение от valentin_l_ivanov »

ExTaZzY написа:
butnik написа:
INCUBUS написа:...до сега не бях хващал толкова много уклей... с повод 0.6 и кука №18 ...
искаше да кажеш 0.06 мм повод, вероятно..
eminem94
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от eminem94 »

sharo1 написа:За тая гад - 8ми номер :lol:
Тая гад да не си я хванал в Севлиево?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не използвай изображения в цитата!!! :evil: Още повече,че снимката е на същата страница!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

№16 на ОУНЪР :smt023
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз само посочих,че и с №14 се лови достатъчно уклей,при пълно удоволствие,на някои места в страната.Много моля,колегата Бутник,колкото и неприязън да изпитва към чуждите мнения,да не използва в коментарите си обидни за родопското население изрази като например "помашка порода".Като не разбирате нещо,господине,не го използвайте-ако искате мен да уязвите,не става,нито сте ми на социалното равнище,нито на образованието,нито на житейския опит ,нито съм роден тук,нито пък родителите ми.Сори за спама,ама прекалявате с някои ваши коментари.
andro43
новобранец
новобранец

Мнение от andro43 »

кука № 18 с дълго рамо готово вързана,стръв червена пинка, повод 30-40 см. без утежнение / то е на основното влакно / плувка максимум 1 гр.замятам на разстояние от брега поне 10 м. от брега.

опитай и на слука
Аватар
Bai Dobri
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Bai Dobri »

Хубаво е като се говори за OWNER да се казва и модела, щото номерацията на куката е според модела и на някои модели №14 примерно е колкото №18 при други.
Модела AKITAGITSUNE – се препоръчва за уклеи и има особена форма, сравнително тънка е и рядко има откачане. Това е кука, която поради силно стеснения си профил е много лесна за поемане, когато атаката е ориентирана по дължината на куката, иначе профила и е висок и това е пречка за странично гълтане. Уклея винаги пресреща стръвта при пропадането и.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

куката за уклей е 20 номер , а стръвта за него ( неустоима ) е мравка !
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”