Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Риболов в размножителния период
Модератор: sapuna
Re: Риболов в размножителния период
Ще има, но само ако има контрол. Да не се окаже така, че ще изгонят лодкарите, ама ще отворят място за мрежарите.vanboxer написа: Според мен ако се въведе тази забрана за 2-3 години ,ще има доста положителен ефект
- vanboxer
- вече хвърля и на тежко
Не е изключено и така да стане,поне с лодките като влизаме им създаваме дискомфорт на мрежаритеБат Стан написа:Ще има, но само ако има контрол. Да не се окаже така, че ще изгонят лодкарите, ама ще отворят място за мрежарите.vanboxer написа: Според мен ако се въведе тази забрана за 2-3 години ,ще има доста положителен ефект

ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
- _ribar4eto_
- научил се да хвърля
опасявам се,че наглите мрежари само за една вечер ще изгрипят всичко/не само белите риби ами и уклейките/.
-
- ще става разбирач
На мен тазгодишната "специална" изрична забрана на щуката ми се види яко фира и лъжа.
В рибарския магазин до нас, а и на единия магазин на женския пазар последните две-три седмици видях за продаване поне 50 щуки с размер 50-60см и поне десетина около и над 4-5 кила. Не се майтапя, а на забележката ми към продавачите /те кво са виновни/, че щуката сега е забранена ми отговаряха, че вярно имала доста хайвер
Майка им стара талибанска

В рибарския магазин до нас, а и на единия магазин на женския пазар последните две-три седмици видях за продаване поне 50 щуки с размер 50-60см и поне десетина около и над 4-5 кила. Не се майтапя, а на забележката ми към продавачите /те кво са виновни/, че щуката сега е забранена ми отговаряха, че вярно имала доста хайвер

-
- ще става разбирач
Здравейте колеги , въпроса ми е позволено ли е по това време да се лови щука на оставените водоеми по време на забраната?Предварително благодаря!
- radogagov
- ще става разбирач
И на мен ми много интересно. При разговори с две регионални подразделения на ИАРА по същата тема, останах с убеждението, че именно те, които трябва да контролират за изпълнението на въпросната заповед за забраната, не са много наясно с нещата. Във въпросната заповед и т. II са упоменати разрешените за риболов обекти през забраната по области. Никъде не е упоменато изрично, кои видове риба могат да се ловят и кои не. Това автоматично навежда на мисълта, че във въпросните водоеми може да се риболовствува на всякакъв вид риба. За да няма такива неясноти, изпратих е-мейли до ИАРА и до Министър Найденов, да разталкуват и пояснят въпросната заповед и да се разбере за какво става дума. Знаейки обаче как бързо работи Българската бюрократична машина, очаквам отговор някъде към 30 майstanilov написа:Здравейте колеги , въпроса ми е позволено ли е по това време да се лови щука на оставените водоеми по време на забраната?Предварително благодаря!

П.П. Парадокс е, че от ИАРА се опитаха да ме убедят, че щуката и бялата били забранени на свободните водоеми. Много се сконфузиха на въпроса ми: дали сом, шаран, амур и др. ценни риби са по-маловажни от въпросните по-горе, че да могат да се ловят. Какво да се прави като цялата ни държава е един абсурд!!!!!!

-
- кандидат преподавател
Заповедта за забрана на риболова на щука и бяла риба беше издадена преди заповедта за общата забрана с посочените в нея разрешени водоеми.Това означава просто,че е забранено да се лови щука и бяла риба без значение в какъв водоем -дали разрешен за риболов на другите риби през забраната или включен под забраната.Втората заповед за общата забрана само удължи срока на действие на предходната забрана за риболов на щука и бяла риба.
- radogagov
- ще става разбирач
Удължаването си е удължаване, но не е ясно. Което поражда от своя страна много въпроси, защото нищо не е написано конкретно.
Давам пример: Преди години на познат му писаха солен акт за риболов с парашут. Тогава тъкмо бяха излезли тези бракониерски средства за риболов. Естенствено позовавайки се на закона, неконкретизиращ забранените средства и с наемане на адвокат, успя да си осъди ИАРА и въпреки тяхното обжалване на всички инстанции, на човека му падна акта. Предполагам, че не е бил единствения и затова след време мисля, че попромениха закона, за да няма пак такива гафове
Аз смятам, че щом нищо не е упоменато конкретно в заповедта и е написано така йезуитски, всеки може да си го тълкува както иска. 100% съм сигурен, че при един акт, ако заведеш дело ще ги разпилееш, че и за морални щети после може да си ги осъдиш
Давам пример: Преди години на познат му писаха солен акт за риболов с парашут. Тогава тъкмо бяха излезли тези бракониерски средства за риболов. Естенствено позовавайки се на закона, неконкретизиращ забранените средства и с наемане на адвокат, успя да си осъди ИАРА и въпреки тяхното обжалване на всички инстанции, на човека му падна акта. Предполагам, че не е бил единствения и затова след време мисля, че попромениха закона, за да няма пак такива гафове

Аз смятам, че щом нищо не е упоменато конкретно в заповедта и е написано така йезуитски, всеки може да си го тълкува както иска. 100% съм сигурен, че при един акт, ако заведеш дело ще ги разпилееш, че и за морални щети после може да си ги осъдиш

-
- кандидат преподавател
По-добре да не ти се налага да се пробваш -в днешно време адвокатът ще ти "одере кожичката",а няма гаранция на какъв съдия ще попаднеш -двойно повече ще ти одере и "горната част от месцето".И въобще запомни,че колкото повече отделни разпоредби от българските закони и поднормативни актове са формулирани по-неясно и неконкретно,толкова повече по закона на Мърфи ще бъдат изтълкувани максимално превратно в твой ущърб.
- radogagov
- ще става разбирач
Брей!!! Имало надежда тази Държава да се оправи
Ето отговора след известно чакане.

Ето отговора след известно чакане.
Риболов на бяла риба и щука може да се извършва след 1 май 2012 г. на разрешените за риболов места в страната
София, 24 април 2012 г. – Във връзка с постъпилите многобройни запитвания от любители риболовци, относно улова на бяла риба и щука, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури уведомява, че:
Риболов на бяла риба и щука може да се извършва след 1 май 2012 г. на разрешените за риболов водоеми по време на Забрана.
Свободните обекти за риболов може да намерите в Заповедта за Забрана на риболов през размножителния период на сайта на ИАРА http://www.iara.government.bg