Риболов в размножителния период

Модератор: sapuna

Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Re: Риболов в размножителния период

Мнение от Бат Стан »

vanboxer написа: Според мен ако се въведе тази забрана за 2-3 години ,ще има доста положителен ефект
Ще има, но само ако има контрол. Да не се окаже така, че ще изгонят лодкарите, ама ще отворят място за мрежарите.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Бат Стан написа:
vanboxer написа: Според мен ако се въведе тази забрана за 2-3 години ,ще има доста положителен ефект
Ще има, но само ако има контрол. Да не се окаже така, че ще изгонят лодкарите, ама ще отворят място за мрежарите.
Не е изключено и така да стане,поне с лодките като влизаме им създаваме дискомфорт на мрежарите :D
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
_ribar4eto_
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от _ribar4eto_ »

опасявам се,че наглите мрежари само за една вечер ще изгрипят всичко/не само белите риби ами и уклейките/.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

На мен тазгодишната "специална" изрична забрана на щуката ми се види яко фира и лъжа.

В рибарския магазин до нас, а и на единия магазин на женския пазар последните две-три седмици видях за продаване поне 50 щуки с размер 50-60см и поне десетина около и над 4-5 кила. Не се майтапя, а на забележката ми към продавачите /те кво са виновни/, че щуката сега е забранена ми отговаряха, че вярно имала доста хайвер :twisted: :twisted: Майка им стара талибанска :smt066 :smt070 :smt067 :smt067
stanilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stanilov »

Здравейте колеги , въпроса ми е позволено ли е по това време да се лови щука на оставените водоеми по време на забраната?Предварително благодаря!
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

stanilov написа:Здравейте колеги , въпроса ми е позволено ли е по това време да се лови щука на оставените водоеми по време на забраната?Предварително благодаря!
И на мен ми много интересно. При разговори с две регионални подразделения на ИАРА по същата тема, останах с убеждението, че именно те, които трябва да контролират за изпълнението на въпросната заповед за забраната, не са много наясно с нещата. Във въпросната заповед и т. II са упоменати разрешените за риболов обекти през забраната по области. Никъде не е упоменато изрично, кои видове риба могат да се ловят и кои не. Това автоматично навежда на мисълта, че във въпросните водоеми може да се риболовствува на всякакъв вид риба. За да няма такива неясноти, изпратих е-мейли до ИАРА и до Министър Найденов, да разталкуват и пояснят въпросната заповед и да се разбере за какво става дума. Знаейки обаче как бързо работи Българската бюрократична машина, очаквам отговор някъде към 30 май :lol:

П.П. Парадокс е, че от ИАРА се опитаха да ме убедят, че щуката и бялата били забранени на свободните водоеми. Много се сконфузиха на въпроса ми: дали сом, шаран, амур и др. ценни риби са по-маловажни от въпросните по-горе, че да могат да се ловят. Какво да се прави като цялата ни държава е един абсурд!!!!!!
Изображение Изображение Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Заповедта за забрана на риболова на щука и бяла риба беше издадена преди заповедта за общата забрана с посочените в нея разрешени водоеми.Това означава просто,че е забранено да се лови щука и бяла риба без значение в какъв водоем -дали разрешен за риболов на другите риби през забраната или включен под забраната.Втората заповед за общата забрана само удължи срока на действие на предходната забрана за риболов на щука и бяла риба.
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Удължаването си е удължаване, но не е ясно. Което поражда от своя страна много въпроси, защото нищо не е написано конкретно.
Давам пример: Преди години на познат му писаха солен акт за риболов с парашут. Тогава тъкмо бяха излезли тези бракониерски средства за риболов. Естенствено позовавайки се на закона, неконкретизиращ забранените средства и с наемане на адвокат, успя да си осъди ИАРА и въпреки тяхното обжалване на всички инстанции, на човека му падна акта. Предполагам, че не е бил единствения и затова след време мисля, че попромениха закона, за да няма пак такива гафове :D
Аз смятам, че щом нищо не е упоменато конкретно в заповедта и е написано така йезуитски, всеки може да си го тълкува както иска. 100% съм сигурен, че при един акт, ако заведеш дело ще ги разпилееш, че и за морални щети после може да си ги осъдиш :drinkers:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По-добре да не ти се налага да се пробваш -в днешно време адвокатът ще ти "одере кожичката",а няма гаранция на какъв съдия ще попаднеш -двойно повече ще ти одере и "горната част от месцето".И въобще запомни,че колкото повече отделни разпоредби от българските закони и поднормативни актове са формулирани по-неясно и неконкретно,толкова повече по закона на Мърфи ще бъдат изтълкувани максимално превратно в твой ущърб.
Аватар
radogagov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от radogagov »

Брей!!! Имало надежда тази Държава да се оправи :D
Ето отговора след известно чакане.
Риболов на бяла риба и щука може да се извършва след 1 май 2012 г. на разрешените за риболов места в страната

София, 24 април 2012 г. – Във връзка с постъпилите многобройни запитвания от любители риболовци, относно улова на бяла риба и щука, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури уведомява, че:

Риболов на бяла риба и щука може да се извършва след 1 май 2012 г. на разрешените за риболов водоеми по време на Забрана.

Свободните обекти за риболов може да намерите в Заповедта за Забрана на риболов през размножителния период на сайта на ИАРА http://www.iara.government.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”