Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Анабазис из България или поредните блесноносни походи
- stamicha
- вече хвърля и на тежко
Re: Анабазис из България или поредните блесноносни походи
браво добър репортаж супер разходка 

Ти си овършал из всички красиви кътчета на България.
А и откъм риболова всичко е било на 6. 

За огромно съжаление господа един красив излет не топли рибаря... В смисъл друго си е да хване поне 10 риби от петнистите... Ще е добре местните хотелиери да започнат да спомагат за опазването на рибите в близките около тях водоеми защото те ще изгубят един ден от това че ние няма да отидем там понеже няма риби !!! А ще спечелят други които опазват реките си . Но крайно време е да стане това и да се усетят защото те могат да помогнат . Те са там постоянно и знаят кои бракониерства в района.
Браво , хубави снимки и добър репортаж за преживените мигове колега. Върна ме във времето на 80-те , когато всяка година прекарвах по няколко дни изпълнени с незабравими моменти на Язовир Доспат . Това може би е един от най - красивите ни водоеми в страната . По това време половината язовир бе забранен и се следеше много строго за бракониери , то и затова вреше от всякаква риба. От кротушките и мренките до шараните и пастървите , костура тогава бе екзотика .Обаче минаваше старшинката с мотор с кош / друга екзотика/ и проверяваше наред , въдици ,с колко куки ловиш и т.н.Но сега всичко това са само спомени и ЕДИН ТОТАЛНО ОБЕЗРИБЕН ЯЗОВИР , всъщност то положението е трагично за всички Язовири в БГ. но затова и ние сме допринесли с манталитета , който го носим багажа си , всеки път когато сме на риба.
П.С.
Оптимистичните репортажи за пускането на рибките и почистването на местата , дава надежда в душата ми , че не всичко е загубено и че един ден изгрева на Слънцето ще ме завари отново на чист, и пълен с риба водоем в милото ни "Отечество".
П.С.
Оптимистичните репортажи за пускането на рибките и почистването на местата , дава надежда в душата ми , че не всичко е загубено и че един ден изгрева на Слънцето ще ме завари отново на чист, и пълен с риба водоем в милото ни "Отечество".
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!