Нутрии

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
plam1974
новобранец
новобранец

Нутрии

Мнение от plam1974 »

Здравейте колеги,
искам да предложа един начин за избавление от видрите във вашият водоем.
Просто си вземете нутрии и те ще ги прогонят от там.Месото им се счита за деликатес в Чехия и Полша а за Русия да не говорим.Хранят се с растителност от язовира и така го почистват.Също така ядат и всякакви фуражи .А от кожите може да ушиете луксозно дамско палто за някоя дама.Ако не можете да си намерите такива животинки ми пишете съобщение с ваш телефон и ще Ви звънна. :D
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Нутрии

Мнение от timo1 »

plam1974 написа:Хранят се с растителност от язовира и така го почистват. :D
Но преди растителността ще го почистят от рибата :lol:
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

timo1 написа:
plam1974 написа:Хранят се с растителност от язовира и така го почистват. :D
Но преди растителността ще го почистят от рибата :lol:
У нас се среща предимно по поречията на Югоизточна България. Обитава водоемите с богата блатна растителност. Плува отлично. Устройва леговищата си (дупки) с изход на нивото на водата. Камерата е разположена така, че да не се залива и при високи води на реките. Активна е през нощта. Излиза привечер да се храни. Предимно растителноядна е. В менюто й се включват освен блатната и крайводната растителност и семената, плодовете и зелената маса на селскостопанските култури, намиращи се около водоемите - царевица, цвекло, морко¬ви, детелина, люцерна и др. Не яде риба и това я прави подходяща за развъждане в рибовъдните стопанства с естествени басейни като съпътстващ вид. Животинската храна, доколкото участва в хранителния й спекър, се състои от миди и дребни мекотели.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
plam1974
новобранец
новобранец

Мнение от plam1974 »

Благодаря на AL KAPONE явно е доста начетен и интелигентен, много изчерпателен отговор за това че нутриите НЕ СЕ ХРАНЯТ С РИБА.
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Изображение
Тва не е видра!!!а нутриа и плува с риба в уста,не с царевица!
...много книги четете,одете покраи реката...и аз знам да чукна в гуглето :mrgreen:
...на друго место си продаваите мишките :drinkers:
plam1974
новобранец
новобранец

Мнение от plam1974 »

Колега timo1 искаш ли да се обзаложим че нутриите не ядат риби - не знам какво си видял , но аз ги гледам от 30 год. и не съм виждал нутрия да яде риба.Така , че като си толкова запознат да се обзаложим на каквото искаш.Може да си рибар но от тия животни не разбираш.Ако ми разрешат модераторите мога да кача книга написана от професор и доцент за отглеждането на тези животни.Само да ти кажа че книгата е от 1972 год. и е преведена от руски.За снимки мога да кача доста имам 5 цвята от тия животни - другото нещо е че това не са мишки а са от разред Гризачи.Доста са по близки до заека и бобъра.Ти сигурно си мислиш че и бобъра яде риба?
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Не случайно и викат блатен бобър и ДА, тя НЕ яде риба !! :wink:
Изображение
Аватар
Go4ev
новобранец
новобранец

Мнение от Go4ev »

Здравейте колеги! Виждам, че имате спор за тези животинки. Ако мога да помогна ще си кажа и моето мнение. Студент съм в Лесотехнически университет София и уча точно сега ловно стопанство. Скоро взехме и Нутрията като вид за нашата страна. Та основната храна на Нутрията е растителна рядко тя може да се храни и с друг вид храна, но в никакъв случай риба! Нутрията може да се сбърка (ако е по малка) с някой голям воден плъх които се храни с всичко що му попадне.
Рибар да си на този свят е труден занаят !!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Ето нещо полезно по темата: http://duma.bg/duma/node/12636
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”