Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Относно воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Бах баа му ! И ся ако каеш че тва петнистото ДзУри си го земал от магазина къдет та пратих а аз не съм го увидел , нарао си тъпча ушите с барут и си трескам киферицата в първият срещнат стълбbingofish написа: Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.

Е точно на таз марка попери си нямаме ама на некой другиТоз който стъпва тихо , тихо написа:Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...

G0N3R на туй нящо кълват и по-маленки рибета

- Cougar
- ще става разбирач
Разбираш ги ти работити.....но има хора дето не ги чуват толкоз.....ето ще ти дам снимков пример от днес.....Павел Иванов написа: ..ся уместо да търся време да снимам само ДзУрита ш требва да щракам и най-уловистата расперо примамка :Д
Пумата при него в Канада си има една такава по-особенна щука ( Мъски май беше ) та и тя според мен не би отказала на таз " пукалка " :винк:
Правя аз едно разузнаване на 30км надолу по реката на един праг да видя дали някоя от "мойте риби" се е завъртяла вече от езерото..То една жега....Гледам рибари на шаран, рибари на костур.....нагазих аз ча......ааа..к до другия бряг , там бързея е много силен, и гледам 2-ма пича мятат на спининг ама за какво ли?........
Беше мъртвило де, та се оглеждам наоколо и пак си посъбрах "неща". Едно воблерче пред мен стоеше в едни водорасли на един бързей..водата го изхвърлила и нямало риба да го лапне. Разкошно воблерче. Като видях как играе, любимец ми става..
Но за какво иде реч....Измежду находките ето на какви 2 невероятни монтажа се натъкнах.
Колко олово според вас е нужно за една блесна 1-ви номер като утежняване на линията?!!!!!!!!

А долния жълт джиг първо си викам някой му е сложил стръв на куката....Дами и господа, джига е бил метнат с предпазния шлаух, да не би някоя риба да си убоде устата на него.....

Но най често срещания "classически" монтаж е: Вирбел с карабинка и на карабинката, вместо блесна е сложена една грамадна кука и на нея е нанизан червей..............Този монтаж съм го срещал и в друг вариант. Вирбела е на метален повод от около 10см, накарая е карабинката и на карабинката куката.......
Излязах аз от водата и си почивам и си суша гащеризона и гледам се задават 2-мата спинингисти. Единия носи една бяла риба в ръка.
Била се закачила лошо, искаше да ми я дава, но категорично отказах. Аз моята риба не мога да изям и се чудя какво да правя че неговата.
Но интересната приказака от негова страна беше "И американките са тук"....
"Откъде знаеш?" - питам аз..
"Видях една как скочи на прага."
Бих казал златни новини, за това и бях отишъл. Само трябва да изчакам за застудяване, дъждец или нещо такова и някоя може да захапе метала и да открия есента.
Но....като казахте ZУРИТА-МУРИТА. Ето какво си купих. Тази корда хибрид. Ще я пробвам да видя става ли.

- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Bingofish, помниш ли като ме пита за ония кефали, с какви воблери съм ги ловил. Точно с горното Strike-pro и с едно бомбарче 'Vidra', само, че Strike-pro-то беше в ярко жълто-оранДжев цвят.bingofish написа:Скии с кво експериментирахме последно, само тест де.
Дзури и Стрике про.
Имаме ги, Cougar, за съжаление нямам резултати - моят си е само, че с ламе и червено по опашната тройка. Пробвам го за распер по Дунава, но никакъв резултат - поне засега. Той и разперът си гони плячката по-странно от другите риби и не съм сигурен, че ще вземе попърчето, но така или иначе - пробвам.Cougar написа:Такъв съм убеден че нямате. Пък може и да не ви трябва...
Казва се Skitter-Pop.
Поздрави!
Павка, Дзурито е закупено в един от магазините в Краставицата, Бургас.
Росене, двата воблера имат коренно различна игра. Въпреки, че на вид си подхождат.
Пумта е снимал, добра бореница. Това ако е Синя лисица, ми е чудно как ще се върти с толкоз олово. Братята руснаци са измислили тейл спининга, вместо такива изгъзици. Но в Канада явно имат друго предвид за спининга. Вероятно от температурата.
За подобен монтаж и аз чух. Някъв местен корифей го измислил. Блесна, единична кука и дебелест червей. Отлична работа би казал бат Стан. Ем си на спининг, ем и на "жива". Но той веднага ще замести червяка с пиавка и работата ще стане с голямите кефали по дефилето. 
П>С.
До сега не съм срешал в риболовната ни преса материал за приложението на попърките. Може и да няма или наще експерти не ги тачат.
Росене, двата воблера имат коренно различна игра. Въпреки, че на вид си подхождат.
Пумта е снимал, добра бореница. Това ако е Синя лисица, ми е чудно как ще се върти с толкоз олово. Братята руснаци са измислили тейл спининга, вместо такива изгъзици. Но в Канада явно имат друго предвид за спининга. Вероятно от температурата.

П>С.
До сега не съм срешал в риболовната ни преса материал за приложението на попърките. Може и да няма или наще експерти не ги тачат.
хай
Иване, ти се бъзикаш, ама преди две години по Шас и Пеш гледах следния монтаж - отгоре надолу:
1. Баято олово
2. Воблер с горно закачане
3. Под воблера силиконово октоподче
4. Под октоподчето голям ченгел, и на него грозд дебели и мазни торни червеи.
С тва чудо ловиха сом, и дръпнаха един колкото теб.
Тъй че не се ебавай с монтажите. А и аз пиявица на блесната не слагам, къде си ме видял да ловя по тоя начин.
Като стана въпрос за воблери, сега видях при алемице едни сръбски бомбъри, които ми се видяха като последен писък на техниката за улавяне на чудовищни кефалища.
1. Баято олово
2. Воблер с горно закачане
3. Под воблера силиконово октоподче
4. Под октоподчето голям ченгел, и на него грозд дебели и мазни торни червеи.
С тва чудо ловиха сом, и дръпнаха един колкото теб.
Тъй че не се ебавай с монтажите. А и аз пиявица на блесната не слагам, къде си ме видял да ловя по тоя начин.
Като стана въпрос за воблери, сега видях при алемице едни сръбски бомбъри, които ми се видяха като последен писък на техниката за улавяне на чудовищни кефалища.
- Cougar
- ще става разбирач
Иване, Гледай сега какво страхотно нещо ще ти покажа. Няма начин да кажеш че го имаш защото го НЯМАШ.
Ей сегичка.......
Сега затвори очи, направи scroll-down..отваряш очи и:
ARBOGAST - JITTER BUG

Предствай си само какво име - Арбогаст. Всички риби ще изпопадат само като го прочетат, то си е един вид магия ....ар....ррр.....бо..оооо......га..аааа...st. На, хвана се!
Та без този магически бръмбър на никакви езера не трябва да се качваш. Той е смъртта на сивена!!
Та намерих го на брега на реката, изхвърлен от някой който определено много се бил измъчил с него преди да го хвърли......Чисто новичък без драскотинка по него. Бе зарязан барабар с вирбела в едно птиче гнездо от корда..... Пробвам го аз но.....не работи, ни под ни над водата, върти се само като пумпъл. Да.....ааа....ама той си има 2 винчета на лопатката, и лопатката определено стоеше на криво. Развивах, завивах, нагласих го. Пробвам го аз и какво да ти кажа...подскача щастливо по повърхността и издава едни интересни тихи по-по-по-по-по-по, докато се поклаща в ляво в дясно.

Ами било примамка за костур. Трябвало кордата да е над водата и това чудо се води да лази по повърхността като попърите.
Ами това е.

Ей сегичка.......
Сега затвори очи, направи scroll-down..отваряш очи и:
ARBOGAST - JITTER BUG

Предствай си само какво име - Арбогаст. Всички риби ще изпопадат само като го прочетат, то си е един вид магия ....ар....ррр.....бо..оооо......га..аааа...st. На, хвана се!
Та без този магически бръмбър на никакви езера не трябва да се качваш. Той е смъртта на сивена!!
Та намерих го на брега на реката, изхвърлен от някой който определено много се бил измъчил с него преди да го хвърли......Чисто новичък без драскотинка по него. Бе зарязан барабар с вирбела в едно птиче гнездо от корда..... Пробвам го аз но.....не работи, ни под ни над водата, върти се само като пумпъл. Да.....ааа....ама той си има 2 винчета на лопатката, и лопатката определено стоеше на криво. Развивах, завивах, нагласих го. Пробвам го аз и какво да ти кажа...подскача щастливо по повърхността и издава едни интересни тихи по-по-по-по-по-по, докато се поклаща в ляво в дясно.

Ами било примамка за костур. Трябвало кордата да е над водата и това чудо се води да лази по повърхността като попърите.
Ами това е.

Павелионе, обръщам ти Фнимание на факта, че не ти се отварят снимките на библьорите. Да си ги оправиш, че вземам да се ядосвам и ще направя това, което направих предният път! 

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да го таковам БГ фотото ! Откак го гъбясаха сумати снимки се преее.... ! Ма тва кат ровите у стари теми от преди две и кусур години тъй шъ йе
Баси в една друга изотдавнашна тема ми беше сменило тва фото снимките на риби и фофлери с некфа сватба на непознати ора амъ
Муня , немам време ти качим снимките как скачаш от кулата на Царева ливада а ме мъчиш да си спомням що съм пускал преди време и да го възстановявам зарад некъф си гъбясал фото сайт 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Предния път много плаках!Мунчо написа:... вземам да се ядосвам и ще направя това, което направих предният път!
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;