Земетресение

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Земетресение

Мнение от G.Petkov »

emo vasilev написа:...и колони от стотици коли тръгнаха да се изнасят от града...
Сега, като прочетох поста на emo vasilev, си спомних 1977 година в Свищов, тогава учех там, първата нощ бе много страшно, после някак си разчистването започна и изведнъж се появи слухът, че в химкомбината "Свилоза" има тежка авария и .... целия град се понесе на изток, пешком, с коли, камиони и какво ли не.
Напразни бяха усилията на местните функционери да спрат тълпата, хиляди излязоха извън града, в т.ч. и аз и много мои приятели. Чак вечерта се прибрахме - тогава разбрах, каква сила е паниката в тълпата от хора!
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

В такива моменти,човек разбира колко е дребен и незначителен пред природните сили.
В 7 сутринта ни събуди телефонен звън на пожар.Обаждаше се колежката (румънка) на жена ми,от която научихме за земетресението.Веднага влязох в сайта на БТВ,но нямаше още много информация. БАН измерили едно,американците друго.... Опитах се да се свържа по телефона с майка ми и сина ми,но безуспешно-изписваше ми "Грешка в мрежата" (Единия домашен телефон е на Виваком,а другия на Глобул) На мобилния се свързах и радост разбрах,че всичко е наред-няма пострадали и материални щети.
Искрено се надявам да няма повече трусове!!! И дано Държавата да помогне на пострадалите!
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
livinginchaos
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от livinginchaos »

Спя доста тежко, добре че жената скочи, та се събудих и аз. Първо и се скарах в просъница да не ми скача на леглото. Тук в Пловдив все пак беше много по-леко. Най-уплашен от всички остана котарака. Явно през годините съм развил доста тежък сън и спрях да ги усещам такива работи. Иначе съм роден на 31.08.1986, в средата на подобен земетръс /доста по-близо до епицентъра/. Това всъщност е първото земетресение, което мога да кажа, че съм усетил, макар и в просъница. Приятели от София казаха, че там далеч не било толкова леко положението. Даже някои казаха за между съседско сплотяване пред блоковете, което си е май добрата страна на нещата. Но то нас българите само някакви апокалипсиси ни сплотяват.
s4etovod
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s4etovod »

И аз напоследък хъркам яко... Земетръса може да не го усетих в първия момент, но щерката така се бе уплашила милата, че нямаше начин как да не се събудя.

Дори съм гузен, че просто...нищо не направих - имам в пред вид да тръгна да излизам, да спим в колата и т.н. А доста ни люля и друса - на 11 етаж живеем. Полюлеите летят, мебелите скърцат, но интересното е, че нямаме никаква фира откъм счупени каквито и да е предмети, стъкларии и т.н.

Донякъде се успокоявам като гледам сега препоръките по телевизиите, че ако не можеш да напуснеш сградата бързо, по-добре вземи мерки вътре. От 11 етаж едва ли щеше да се измъкнем за по-малко от 5-10 минути по стълбите...... И въпреки това...не направих нищо - крътнах се обратно, стисках ръката на детето, предремвах в полу сън и някак си бях убеден, че нищо по-лошо няма да се случи и че просто трябва малко време за да отмине...

Не знам дали съм бил прав, но дано не се повтаря отново в този живот...
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

А дали това събитие ще се отрази на риболова тази или пък другата седмица на откриването?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Със сигурност се отразява на интензитета на кълването на рибите,ама няма научно доказани резултати точно за колко време,така,че на откриването,ако се уважаваш като риболовец,щом си жив и на крака,просто си длъжен да отидеш и да пробваш ...цял ден :lol:
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

За клена на искуствена муха гарантирам, че си кълве (пробвано и доказано) още същия ден на земетресението. :wink:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

То ще се разбере как и какво.Видях че по новините даваха колега който си прибираше рибарско столче :lol: .
А пък аз в деня преди земетресението пристигнах в Цигов чарк и забелязах че в целия язовир Батак постоянно скачаха риби и то едри незнам дали е свързано със земетресението,но рибата беше полудяла. :)
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”