Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

лодка за захранка
Модератор: emo vasilev
-
- новобранец
Re: лодка за захранка
Много бърза тая лодка,като стрела е.
С какво беше оборудвана ,с какъв мотор,витло.

Всъщност това беше първият тест на лодката!Мотора е от винтоверт макита като е вързан към витлото без редуктор.Размера на витлото не го знам,защото брат ми е конструктора,но ползвахме три размера~1,5/1,75/2 е размера на лопатките!Като почти нямаше разлика във вървенето.milen simeonov написа:Много бърза тая лодка,като стрела е.С какво беше оборудвана ,с какъв мотор,витло.
Колега при ръчната изработка няма как да направиш перфектното съосие, така че вибрациите са неизбежни и от там идва шумността.Казвам го от практиката тъй като вече съм си направил подобна лодка,само че с два двигателя и два независими един от друг контейнери за захранка.Та значи махаш твоята втулка с двете винтчета и я заменяш с дебелостенно прозрачно съвсем обикновено найлоново/още по-добре силиконово/ маркуче пристегнато от двете страни със свински опашки за да не превърта и сте готови.Хем каре,хем безшумно.Успех !!! И да знаеш,като и свикнеш лодката е професор.Вервай ми!
Екстра е колега,за по безшумна работа мотора трябва да лежи вьрху гумена подложка.Гумата е от тези порестите която е с по едри пори за да обира вибрациите.Наи добре е мотора да е с дьлга ос и на нея да се прикрепва перката.Като се стегне мотора кьм корпуса,и на оста там кьдето излиза от лодката се постави гумен семеринг или гумено упльтнение,вибрациите се свеждат до минимум.