лодка за захранка

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

milen simeonov
новобранец
новобранец

Re: лодка за захранка

Мнение от milen simeonov »

Много бърза тая лодка,като стрела е. :) С какво беше оборудвана ,с какъв мотор,витло.
Аватар
bobs81
новобранец
новобранец

Мнение от bobs81 »

milen simeonov написа:Много бърза тая лодка,като стрела е. :) С какво беше оборудвана ,с какъв мотор,витло.
Всъщност това беше първият тест на лодката!Мотора е от винтоверт макита като е вързан към витлото без редуктор.Размера на витлото не го знам,защото брат ми е конструктора,но ползвахме три размера~1,5/1,75/2 е размера на лопатките!Като почти нямаше разлика във вървенето.
parvan71
новобранец
новобранец

Мнение от parvan71 »

Колега при ръчната изработка няма как да направиш перфектното съосие, така че вибрациите са неизбежни и от там идва шумността.Казвам го от практиката тъй като вече съм си направил подобна лодка,само че с два двигателя и два независими един от друг контейнери за захранка.Та значи махаш твоята втулка с двете винтчета и я заменяш с дебелостенно прозрачно съвсем обикновено найлоново/още по-добре силиконово/ маркуче пристегнато от двете страни със свински опашки за да не превърта и сте готови.Хем каре,хем безшумно.Успех !!! И да знаеш,като и свикнеш лодката е професор.Вервай ми!
boooomer
новобранец
новобранец

Мнение от boooomer »

Екстра е колега,за по безшумна работа мотора трябва да лежи вьрху гумена подложка.Гумата е от тези порестите която е с по едри пори за да обира вибрациите.Наи добре е мотора да е с дьлга ос и на нея да се прикрепва перката.Като се стегне мотора кьм корпуса,и на оста там кьдето излиза от лодката се постави гумен семеринг или гумено упльтнение,вибрациите се свеждат до минимум.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”