Съвет за директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Савет за директен

Мнение от INCUBUS »

Щом е специално за лин,а там не се предполага постоянно държане в ръце и мигновено засичане /поне нашите линове тук кълват дълго,пипкаво и се изчакват доста/,става.В твоя случай, голямото му общо тегло няма значение,важното е да го крепиш на яка стойка и да достигаш мястото с дължината на пръта и линията на него.
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

INCUBUS написа:Щом е специално за лин,а там не се предполага постоянно държане в ръце и мигновено засичане /поне нашите линове тук кълват дълго,пипкаво и се изчакват доста/,става.В твоя случай, голямото му общо тегло няма значение,важното е да го крепиш на яка стойка и да достигаш мястото с дължината на пръта и линията на него.
Колега INCUBUS, дано не ви засегна, ама никак не съм съгласен. Държал съм 6 метров от този ценови диапазон и трябва да кажа, че е нещо ужасно тежко и небалансирано. За 7м. не ми се мисли, пък ако ще и да го вдигам от стойка. А съм над 100кг. и доста стоически понасям неудобствата в риболова.
Колегите препоръчаха Globe New Hunter B. Взех за сина такъв на 6м.(реално към 5.65м. или нещо такова) и го пробвах. Ами за тая цена(около 50 лв.) толкова лек, тънък в основата и в същото време стегнат директен не съм виждал. Не знам как е от към здравина само, обаче мой приятел има 7м.(реално към 6.50м.) от доста време и досега е цял. 6м. може да се държи цял ден в ръка, докато 7м. понатежава и бива да се оставя на стойка. Аз лично препоръчвам Globe-то за тази цена. Е, има и по добри, ама са скъпички. Успех в избора на колежката и колегата!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

В случая колегата посочва 20 лв,а не 50 и нагоре,за които естествено и аз бих предложил -не си ги мерим,аз на 7 м имам "Тика Адвенчър",която струваше хем с намаление към 180 лева преди няколко години.Но риболова на лин е специфично нещо и на повечето места,на които се лови,директен за 20 лв,макар и тежък и небалансиран,пак ще може да свърши работа.
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

INCUBUS написа:В случая колегата посочва 20 лв,а не 50 и нагоре,за които естествено и аз бих предложил -не си ги мерим,аз на 7 м имам "Тика Адвенчър",която струваше хем с намаление към 180 лева преди няколко години.Но риболова на лин е специфично нещо и на повечето места,на които се лови,директен за 20 лв,макар и тежък и небалансиран,пак ще може да свърши работа.
Привет, колега INCUBUS. Изказах лично мнение, че директен за 20лв. на 7м. е неприемлив вариант и няма смисъл колегата Dimitar_allianz да си го взима. Предложих за около 70лв.(една съвсем неголяма сума за телескоп на 7м.) Globe New Hunter B, тъй като смятам, че по-евтините на тази дължина не стават. "...не си ги мерим" ? - аз също ловя с Tica ( Powerful ), защото "не съм богат, за да си купувам евтини неща".
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Здравейте!
За да не отварям нова тема ще питам тук. Някой знае ли какво е реалното тегло на директен глобе ню хунтер Б на 6 метра?
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

murphymet74 написа:Здравейте!
За да не отварям нова тема ще питам тук. Някой знае ли какво е реалното тегло на директен глобе ню хунтер Б на 6 метра?
245gr.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Съвет за директен

Мнение от murphymet74 »

Благодаря колега!
А да знаеш дали върха е жило или е кух?
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Върхът е кух, колега. Телескопът е страхотен. Ако имаше доставка на резервни части(както е при Tica), сигурно щеше да е най-продавания на тази дължина и цена. А може би вече е.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Доколкото знам, на този "Хунтър" реалната му дължина "накуцвала" с около половин метър от заявената, което трябва да се има предвид, макар, че не е болка за умиране.
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Мунчо написа:Доколкото знам, на този "Хунтър" реалната му дължина "накуцвала" с около половин метър от заявената, което трябва да се има предвид, макар, че не е болка за умиране.
Така е, Христо. Точно с толкова на 7м. и въпреки всичко това е моя фаворит за тия пари.
А и много от по-скъпите телескопи се разминават по отношение на реални към заявени дължини.
А пък на който не му стига дължина, да гази. Ако не може, сгъва краката в коленете като при скиорите и се навежда, като много внимава кой стои отзад . :lol:
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

К`ви пари е към настоящия момент "Глобе"-то и има ли го по нашия край, че един приятел искал нещо ефтинджос?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Мунчо написа:К`ви пари е към настоящия момент "Глобе"-то и има ли го по нашия край, че един приятел искал нещо ефтинджос?
Заповядай
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... w-Hunter-B
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Преди 3/4 дни си закупих Ню Хънтър Б 7м за 75лв ... Май като са видяли , че се "харчи" и са му вдигнали леко цената ... :D
Не съм го купувал от този магазин ...
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”