Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум




Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Модератор: Paublo_Eskobar
- С.Върбанов
- учете се от него
- Мнения: 7045
- Регистриран на: Пон Яну 30, 2012 10:19 pm
- Местоположение: Стара Загора
- Обратна връзка:
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?


Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Dimitar_allianz написа:Аз пък не слагам нищо на житото.Ако питате защо,отговора е много елементарен,до сега в житна нива не съм видял да расте канела,ягода или друг аромат.Това че ние не усещаме или го усещаме слаб аромата на стръвта не важи и за рибите.Ползвам го за захранка и за стръв и даже много често комбинирам с червей даже и с хляб съм пробвал
Подкрепям колегата......веднъж на Цонево се бях подготвил с разни ''торти'' житни.Ама платформи,ама мачове,ама директен..само една щека ми липсваше да бъда пълен палячо)))))Лових половин ден и взех към 5 кг платика.Викам си утрепах я)))))).Дойде местен одрипан човечец с едно телескопче вехто и една кофичка жито.Като я подкара до вечерта бяхме 3.1 за него.Обикновено житце вкиснало три дена в кофата..........Така,че препоръчвам на какъвто и да е водоем ,гледайте тамошните хора какви ги вършат.От естественото по добро няма.Айде Лудогорееееец)))
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Преди известна време една вечер докато търсех къде е житото случайно намерих няколко пакета бял ориз изостанал от не знам когаси сложих ги към житото на другата сутрин установих, че се оформят чудесни топки за захранване и рибата реагира добре на тях.
Житото по принцип когато го варя го мешам грухана пшеница и обикновено не обработвано както е от чувала. При варене го заливам с гореща вода около два пръста над него на електрическия котлон докато заври и гася котлона без да го махам на сутринта е перфектно не добавям ароматизатори.
Житото по принцип когато го варя го мешам грухана пшеница и обикновено не обработвано както е от чувала. При варене го заливам с гореща вода около два пръста над него на електрическия котлон докато заври и гася котлона без да го махам на сутринта е перфектно не добавям ароматизатори.
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Аз след като го изцедя след варенето понякога добавям соев сос в това което е за стръв. Има ефект, но като, че ли не винаги. Когато не ще каквото и да добавяш ефект няма.
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Задължително добави малко захар!lider83 написа:Кажи как ти го правиш че аз ще варя за първи път и ми казаха следната рецепта.Да го сложа с канелата докато заври и веднага да изключа котлона после да го оставя да изстине и това което ще ползвам за стръв да си го сложа в хладилника а другото в захранката, аз мисля да го добавя към царевицата да вкисва и после и двете да ки сложа към захранката която ще е за шаран и мисля да има малко жито само за аромат да не се събере дребосък. А това в хладилника 6те го ползвам за каракуда или по Марица.Та добре ли е така или ???
Аз варя житото заедно със суха царевица и малко захар. За захранка за шаран добавям /на място/ и две - три вафли - във тях има всичко, а е много добра и за платика.
Отделям във буркан - за на куките - а другото го разварявам. - На слука!
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
-
- ще става разбирач
- Мнения: 313
- Регистриран на: Пет Окт 04, 2013 11:36 am
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Аз пък съм на съвсем друга стратегия.
Копувам един пакет кафява пшеница грухана.Варя я докато стане и отцеждам.След това варя и от бялата пшеница, тя е по-скъпа.Захранвам от кафявата обилно вечерта за каракуди. На сутрина захарнвам с кафява и малко бяла объркано с галета пакетче какао и канела. За стръв изпозвам от бялата. Повлиях се от статия на колега който захранвал шарани със суха царевица, а ловял на млечна.

Копувам един пакет кафява пшеница грухана.Варя я докато стане и отцеждам.След това варя и от бялата пшеница, тя е по-скъпа.Захранвам от кафявата обилно вечерта за каракуди. На сутрина захарнвам с кафява и малко бяла объркано с галета пакетче какао и канела. За стръв изпозвам от бялата. Повлиях се от статия на колега който захранвал шарани със суха царевица, а ловял на млечна.


-
- научил се да хвърля
- Мнения: 103
- Регистриран на: Пет Сеп 16, 2011 8:40 pm
- Местоположение: София/Видин
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Здравейте
Някой знае ли в София от каде да си купя сурово жито
Някой знае ли в София от каде да си купя сурово жито
Нема па нема па неще, па спре, па пак неще, и пак спре, па спре и да неще!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Мнения: 7798
- Регистриран на: Вто Яну 11, 2005 11:07 am
- Местоположение: Sofia
- Обратна връзка:
Re: Жито, една прекрасана, захранка, добавка, стръв ?
Грухано от магазина.
Люспесто и евтино от животинските пазари събота-неделя.
Най-близо до центъра е този на Мадрид и Канала.
Богровския също е голям.
Люспесто и евтино от животинските пазари събота-неделя.
Най-близо до центъра е този на Мадрид и Канала.
Богровския също е голям.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.