Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
А защо примера със събирането на пари да е друга бира? Вие откъде ги взехте тези 2500 шаранчета? Не ги ли купихте или сте ги отглеждали в аквариумkaminero65 написа:Не "носите" колега,а продавате е точната дума.А относно зарибяването - това вече го проиграхме преди 2 години.Пуснахме 2500 - 2600 бр. шаранчета от които никой не знае колко оцеляха от "стопанския риболов".Пускахме и морунаж,платика,бабушка.Пък примера със събирането на пари е друга бира.Как на Щръклево се намери някой да зариби с шаранчета без да бие тъпана по рибарските магазини?

Ако през година-две риболовците шаранджии, които са редовни на Текето събираха по около 50-тина лв и зарибяваха нямаше да са чак толкова зле нещата. Въпреки, че ходя на Текето 1 до 2 пъти в годината за такива риби се опитах да направя инициатива, за да се съберат малко пари - далеч съм бил от мисълта за гласност, биене на тъпани - боли ме К..РA, да няма да ставам кмет. Просто не познавам хора, които биха дали средства за зарибяване освен мен, а пък каквото и да си говорим всичко накрая се свежда до пари. Ако големите Текеджии се бяха организирали и да пускат по малко риба дори и през две години, сега нямаше да ми РЕВАТ, че нямало нищо. При положение, че се лови всяка година в този язовир и не се връща нищо, не става с едно пускане на риба - трябва РЕГУЛЯРНО.
В крайна сметка всичко опира до инициатива, организация и ПАРИ.
Текето не се мрежало

Росен направи много хубаво предложение, не виждам обаче някой да го подкрепи до момента!
Последно промяна от kasabinho на Съб Май 19, 2012 10:43 am, променено общо 1 път.

rusensko_ribar4e написа:абе,аз незнам, пьк и не сьм виждал,някои да хване и да пусне обратно риба от текето,4е и някои от вас дето правите нощувки, си позволявате да тьрмьчите,така 4е не се престараваите в приказки за зарибяване,позьори пьлни сте,с малки изключения ........така че............

Точно за това говорех в по горния си пост. Нощем се дере с търмъци и ако се закачи нещо директно в рибния магазин.И всичко това от хора , които претендират за релийз.Ей така докато чакаме през ноща големия удар , защо да не си поиграем с теления червей

И не само шаранджийте.Преди забраната като вървеше таранката, някой хора си тръгваха с по 20-30 кила хайверни риби. После същите тези хора реват, защо няма риба на текето? Как да има?
Above us only sky
Не е само това,има още много фактори.Например-попчетата които ядат хайвер на корем,Николовските граждани,които предпочитат телевизията и обират всички бели рибки дето хванат, че ставало хубава чорбичка,спортни имоти дето стопанисват Текето ги боли косата каква е киселинноста на водата и има ли червенка във водоема и няма кой да хвърли два чувала хидратна вар за 3 лева за да оправи проблема,може пък и пазачите дето събират таксата да натравят по някоя и друга забележка да не свиним толкова много че няма кой да чисти.Аз лично ходя на спининг на Текето и съм извадил точно 6 скъсани търмъка,трите от които на стената,под носа на охраната с големия прожектор.Ама то в тъмното не се вижда.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Eiiii-tuk ste mnogo 4esni-ama na vodoemite kakvoto hvanete--prebirate -nishto ne puskate obratno
Не всички......bg42 написа:Eiiii-tuk ste mnogo 4esni-ama na vodoemite kakvoto hvanete--prebirate -nishto ne puskate obratno
- kaminero65
- научил се да хвърля
Абе с една дума - хубав гьол,ама край лошо село

Team Milo - feel the difference
Здравейте колеги може ли някой от вас да ми даде информация за водоема Амбриново само знам че е до Дулово .... Можеби е до някое село също така наречено Амбриново .... въпроса ми е дали е отворен за риболов през забраната пък ако някой има повече информация още по добре благодаря предварително
Някой от Вас не е ли хващал скумрия скоро около Русе, или да е виждал някъде да вадят?

- миро мачтийм
- вече хвърля и на тежко
Видях, на скаличките на хижа приста.
Днес 26.05 на язовирчето до Каран Върбовка от 10.00 до 14.30 две маломерни шаранчета и няколко дребни таранки на бял червей.
Колегите, които седяха на стената имаха малко по-чести кълванета, но като цяло риболова не вървеше много добре.
Колегите, които седяха на стената имаха малко по-чести кълванета, но като цяло риболова не вървеше много добре.
На Каран Върбовка, който ходи да застава след бариерата веднага някъде, или като мине мостчето по стръмния бряг след 50-тина метра. Там риболова е само на плувка. Хранете и това е.
- Joro Ekont
- новобранец
И аз на 26.05 посетих язовирчето до Каран Върбовка.Останах много доволен от обстановката.Първото и най-важно на стената има към 3м. дълбочина.Хванахме само дребни таранки.Като цяло още рибата не си е хвърлила хайвера и това е проблем според мен.
Колега Сиркен, язовира ти е Ламбриново и е по-близо до Силистра. Платен, пускат през забраната, май 5 лв. беше, но незнам повече. Има таранка и прехвалени шарани и амури, иначе приятно местенце. Колеата Венелин Радушев от Силистра писа наскоро за там по форумите, потърси. Наслука!
Пазете природата!
Благодаря колега ristich за инфото ако получа повече или събера намясто ще информирам допълнително