”Китайски бизнесмени ще правят в Бургас ферма за медузи”

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

”Китайски бизнесмени ще правят в Бургас ферма за медузи”

Мнение от batmilen »

”Китайски бизнесмени ще правят в Бургас ферма за медузи” . Очаква се китайските предприемачи да пристигнат в града през есента, за да започнат преговори за реализиране на екзотичното начинание.

Като свършат рибата,скаридата и рапаните , айде на медузите!
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

за какво им са тез медузи бря :?: :?: :?: :roll: :roll: :roll:
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: ”Китайски бизнесмени ще правят в Бургас ферма за медузи”

Мнение от Mitak »

batmilen написа:”Китайски бизнесмени ще правят в Бургас ферма за медузи” . Очаква се китайските предприемачи да пристигнат в града през есента, за да започнат преговори за реализиране на екзотичното начинание.

Като свършат рибата,скаридата и рапаните , айде на медузите!

:shock: какво ще ги правят тия медузи.... стават ли за ядене
Изображение
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

В тялото на медузите има съвсем малко хранителни вещества, тъй като то съдържа до 98% вода. Независимо от това, само в Китай и Япония например биват изяждани годишно хиляди тонове медузи, които са богати на витамините В1 и В2.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Къртят плочки тея Китайци и Японци ! Като ги видя някаде и ми се повдига ! не ...уио :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: някой да не си помисли нещу :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

:lol: :lol: :lol: Старши! - с какво се ловят тея твари - сопа, акция, кука - да сме подготвени -Я! кат видим че стават за ядене :lol:
Между другото нашто море има сириозен проблем с медузите домъкнати от баластрените води в трюмовете :evil: : - не мога да намеря линка :cry: - мамка му! :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Михалич с ръце се ловят, хващаш медузата отгоре за "капата" и я обръщаш бързо по гръб, нататък е лесно само се пази от копривните клетки по пипалата. :twisted:

Една бърза рецепта от медузи. :o

Салата ала "Чайна Майна".

На 1 средно голяма прясно уловена медуза внимателно очистваш пипалата.Топваш я за 10 20 секунди във вряла подсолена вода.

Така бланшираната медуза се нарязва на средно големи кубчета, поливаш я със зехтин, соев сос на вкус.Добавяш листа от зелени водорасли от остров Фиджи, ако нямаш може и с наша обикновенна Хлорела/има ги навсякъде по морския бряг/.Да не сложиш от Кафявите водорасли, гадни са на вкус.

Приготвената салата слагаш в хланилника за около час.През пова време си наливаш средно голяма водка "Славянская" с екстракт от кедрови шишарки.Когато салатата е готова , изваждаш я от хладилника, при вида на "Гадните раздробени медузови парчета и зелените водорасли" ти се отщява да я опиташ, изхвърляш я в кофата за смет и мяташ пържолата от крехко свинско месце. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Продължаваш с водката. :D
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Всичко знаеш - ЕЙ! Не може човек да те хване НЕподготвен - винаги си с написано домашно! :lol: :lol: :lol:

Изображение

Ееее......хххх Фиджи .... :lol: :cry:
Хм .... тая водка беше само за катерички май :lol: :lol: :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

хахах аз сега като бях на море и бяхме влезли на вътре с водноколело и беше пълно с медизи и то бая едри , и при скока от колелото във водата една от хилядите беше зад мене. За базик я ударих и тя се разкъса на няколко парчета и при втория удър явно е пуснала някаква течност във водата и като изплиска ме опари по лицето и корема.Болката не е мн силна но е неприятна щипе пари и ми излязоха няколко петенца но до 2 3 часа ми изчезнаха
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

batmilen написа:Една бърза рецепта от медузи. :o
Салата ала "Чайна Майна".:D
:lol: :lol: :lol: Ха ха ха ха какво ги базикаш колегите.... :)
Незнам дали съм казвал ама съм бургаски зет и един път като бяхме в Бургас на женами бащаи и чичои ме хванаха за слушател и ми разправяха за подбно кулинарно вълшебство:Медузена торта :lol:
медузите се нарязват на кубчета и се бланшират,изсипват се в купа и се поръсват обилно с пудра захар.След 3-4часа в хладилника тортата е готова за консумация,много добре върви с боза... :lol:
А иначе в Бургас на моста(кея) в морската видях доста едри торпили(медузи)като агнета....
Изображение
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Черутев, като не са ти поднесли Тъща чорба от драконови глави с бодлите -радвай се, значи са те харесали за зет! :lol: Зет като мед! :lol:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

batmilen написа:Черутев, като не са ти поднесли Тъща чорба от драконови глави с бодлите -радвай се, значи са те харесали за зет! :lol: Зет като мед! :lol:
:oops: Е как няма да ме арешат ...... 8)
А м/у другото батМилене днеска разговарях с един познат софиянец който не останал доволен от твоя магазин на краставицата.... :?
Отишал нашия в магазина,питал за червеи и продавачката му казала че няма,и че в цял Бургас нямало да намери и му предложила някакви силиконови червеи 10бр.-16лв.той не се навил и си тръгнал в близкия магазин намери сякви червеи и напазарувал от там...
Изображение
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Явно е сбъркал магазина или Локала да е сложил някоя перука :lol: :lol: :lol: . Но от друга страна всички те ( маг. на Краставицата) са търговци и всеки гледа да си продаде стоката по един или друг начин :wink: . И аз обикалям по всички магазини докато не се уверя в казаното ми :evil: .
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

CERRUTI написа:
batmilen написа:Черутев, като не са ти поднесли Тъща чорба от драконови глави с бодлите -радвай се, значи са те харесали за зет! :lol: Зет като мед! :lol:
:oops: Е как няма да ме арешат ...... 8)
А м/у другото батМилене днеска разговарях с един познат софиянец който не останал доволен от твоя магазин на краставицата.... :?
Отишал нашия в магазина,питал за червеи и продавачката му казала че няма,и че в цял Бургас нямало да намери и му предложила някакви силиконови червеи 10бр.-16лв.той не се навил и си тръгнал в близкия магазин намери сякви червеи и напазарувал от там...
Я я я, от теб научих, че съм имал магазин в КРАСТАВИЦАТА. :lol:
Най-добре заредените магазини са тези на Деян, Мишел, Слави Косара, Петьо Финтата и Златко :lol: като няма в единия, в другия ще има.

За другите нямам поглед защото не ходя да пазаря в тях. А че нямало черви, нещо варналий заебаха бизнеса и не постъпват редовно блатни черви в магазините. :lol:

За информация на незапознатите, имам 2 декара море, в центъра на бургаския залив.В средата на имота имам сал "Бар-Баруди".Който иска да заповяда, да си сложи корковите налъми и да прешляпа залива. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://forum.nariba.com/viewtopic9580.html
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”