Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Заключено
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?

Мнение от G.Petkov »

Това е фоторазказ, за това как послужих на себе си вчера, съвсем не всеки път ми се получава, но затова пък бях много на кеф :D !

Това е една кофичка гъбки, които ще изям с превелико удоволствие, както ми ги сготви жената :D !
А тя, готви добре, въпреки че Люсиен казва, че съм слабичък :lol: !
Това пък е истина, ама то е от много зор на различни фронтове, ама е тема на други писания и нови графомански излияния!

Изображение

Това пък е кофата, която трябва да сменям, щото не ми побира рибите, които ловя :D !!!
Тук рибата е малко е почистена от люспите, затова има този нездрав външен вид !

Изображение

А това съм аз, в момент на пълен кеф, не знам дали и при други обстоятелства изглеждам така, ама тогава не се снимам, а и е малко неудобно да помолиш - я ми направи едно фото за темата на Камико :lol: :lol: :lol: !

Изображение
lusienn

Мнение от lusienn »

Браво.Добре е да си добър,споделеното щастие е по пълно щастие.Сега си седя на дивана и си разглеждам и все едно съм шефа,а другите ми се отчитат къде какво кълве-като истински Ал Капоне :lol: Така сигурно си казват и другите като мен.Моля да влязат и другите в изповедалнята :P
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе да се изкажа за последната снимка,та виждат се боклуци и грозят снимката и настроението на хората.Ето честна рицарска да кажа че винаги си събирам боклука,и след мен остават само стъпките ми. :arrow:

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Какво да напиша пак -раздвоен съм : от една страна,като скивах образа на G.Petkov,ми то сме кат братчеди -телосложение ,общ облик,е,мойте цайси са по друга форма и имам твърде побеляла мустако-брадичка тип "остър катинар" :lol:И да си призная,освен клипче с един сом,нямам снимки с други риби :oops:
Второ-за съжаление,боклуци има навсякъде,даже и в най-дивите места на най-обичаната от мен планина,в която вече 23 години живея.За тези на снимката,съм сигурен, че не произхождат от колегата,ама Люс,боклуците са неизменна апликация към нашия живот през прехода.Толкова съм свикнал с тях,че вече на някои места ми липсват :!:Пък и не можеш да почистиш хорските говна,даже да си извънземен с лъчево захранване и по 24 часа да се занимаваш само с това.Достатъчно е ние,графоманстващите от тази тема,да не увеличаваме съзнателно боклука в гората и край водоемите -вече в къщи ми свикнаха да връщам натъпкани в найлонова торбичка в раницата опаковките от захранките,обелките от банани и от шоколадови вафли,салфетките,омазани с лютеница,в които ми е бил завит сандвича и т.н. В крайна сметка,нали помните,че и :"Прекаленият светец не е богу драг" :lol: Въх,кое време е,пък вече е четвъртък-работен ден и трябва да се поспи,щото надница трябва да се изчуква.Лека нощ на нелегналите още и звездни сладки сънища на вече заспалите-довършвам :I pumped the last swallow :drinkers:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Чистя, бе Люсиен, най-редовно, упорито и същевременно осъзнаващ безнадежността на действието си. Там където ходя редовно, бреговата ивица е в изрядно състояние.
Ама тук идвам един-два пъти в годината, само за почистването на това място ми трябваше един самосвал.
А в тази кал и дъжд не можах да събера и един чувал.
И не можем да насмогнем на хилядите дегенерати, оставящи всичко след себе си.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

INCUBUS написа:........за съжаление,боклуци има навсякъде,даже и в най-дивите места на най-обичаната от мен планина,в която вече 23 години живея....................,боклуците са неизменна апликация към нашия живот през прехода........
Уфффффф..........,много болна тема!Тъй като с колегата @INCUBUS сме"градски" :D -живеем в една и съща планина,та имам хабер за какво иде реч!Даже боклуците стават все повече.!? Има колеги,които по водоемите са неспособни едно здрасти да ти кажат,още по-малко боклука да си съберат.! :evil:
Честно да ви кажа,щом стане въпрос за природа и боклуци/в тази думичка влизат одушевени и неудушевени такива/ ,ме обхващат смесени чувства между :evil: и безсиление,че дори не ми се и пише!
Едно клипче ,правено от мен.
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/zgw_YNoxLQs?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/zgw_YNoxLQs?ve ... g_BG&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Клипчето е страхотно - уникална за балканския полуостров природа осеяна с боклуци. Хубавото ни е това, че вече толкова сме свикнали с боклука, че не ни прави никакво впечатление. Мръсотията и нахвърляните боклуци сред природата ме дразнят ужасно, когато поживея 2-3 месеца в някоя друга, която ти дойде на акъла европейска държава и след това се прибера в Б-я. Проблемите започват още от митницата, дупките по пътищата в които можеш да си загубиш цялата кола и стигат да незнам си къде..., след седмица вече се адаптирам, то и си трябва иначе ще се побъркам.
Телескоп написа: Има колеги,които по водоемите са неспособни едно здрасти да ти кажат,още по-малко боклука да си съберат.! :evil:
Честно да ви кажа,щом стане въпрос за природа и боклуци/в тази думичка влизат одушевени и неудушевени такива/ ,ме обхващат смесени чувства между :evil: и безсиление,че дори не ми се и пише!
Това е много точно казано. Когато срещна колеги винаги поздравявам, а те ме гледат на кръв и урина все едно че сам дошъл да им изловя рибата, всъщност не да им изловя рибата, а по скоро да ги чукам. Това отношение е отвратително и никога няма да се съглася с него. Пак ще дам нещо за сравнение - хората в западна европа, които живеят или по друга причина са в планината, езерата и пр. задължително се поздравяват и се държат като приятели........ Причината е проста, това е дива природа и никой не знае кой до кой ще допре в някой момент - повредена или закъсала кола в калта, нужда от храна или вода и пр. и пр. Защо сме такива темерути и не можем ли да бъдем малко по човечни?????????????????
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

За мое голямо съжаление, за известно време ще изоставя темата, ще пропусна даже и откриването на риболовния сезон, не че съм закривал някога :D !
Но,
Планирани са две яки служенета на себе си и най-близките около мен, та ще премина на други места, където я има комп на разположение, я не :D !
Ама ще направя някоя снимка и ще споделя ако има какво.
Иначе, темата си остава в сигурните ръце и клавиатури на съавторите :D !
И всеки да се похвали с 02.06. - независимо от резултата :D !
lusienn

Мнение от lusienn »

Аз знам че на вода и в гора всички са равни.И си е така,спасявали са мой близки-жена и сестра от удавяне случайни напълно непознати хора,били са най близо до тях и са подали ръка-случката е на щъркелово гнездо на 50 м от брега.Аз обядвах в рестораннта и не разбрах какво става.Та такива работи мили другарчета.Ако някой има подобни случки да сподели

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Обстоятелствата: 1/ Утре е петък,а в Родината по стара традиция " петък е ден на майстора!" ако се работи нещо,то се маркира работа "пет за четири"до обяд.Следобяд всеки гледа да служи повече на себе си,но ние имаме и 2/ 1 юни е,то като Ден на детето не ме интересува,моят пангалозин отдавна не е дете и поне половината от деня най-важната задача ще бъде закупуването на стръв и захранка -всички се сещате защо :)
Иначе,днес пак валя дъжд,хладно е като за края на месец май,народът след абитуриентските изцепки е навел глави и подсмърча.Влизащата в сила забрана за пушенето не ме касае -не пуша от 30 години;пребиваването в задимени кръчми не ми пречеше ; няма да се обезпокоят и пушачите от "конференцията",тъй като масата ни се намира в онази част на заведението,в която не се пуши и пушачите ни открай време през половин час излизаха отвън-отпред пред витрината.Не забелязвам някакво особено вълнение,хората много повече коментират предстоящото увеличение на цената на тока,което ще повлече поскъпване на целия живот през прехода...
За изпадането в беда -навремето за гъби водех и жената,ама след като ми отказа да ходи и на риболов,най-често в гората и по водоемите ходя сам -ако ще става нещо лошо,ще ми се случи само на мен и най-вероятно ще е резултат от собствената ми простотия,та.Не твърдя,че не ми се е случвало да търся помощ,ама никога не съм го правил от непознати в гората или на водоема -нали за това човек трябва да има поне двама-трима приятели,та поне един от тях да е в състояние да и да има желанието да помогне.
lusienn

Мнение от lusienn »

Криза било,епа тука лафа е че Българите цял живот са в криза,кога свърши старата та почна новата.Да си имотен,или реституд или разбойник с кратък живот,другото е ще свикнеш....

Риболовци.
lusienn

Мнение от lusienn »

Утре е 1 юни мойта ученичка има пълното право да празнуваИзображение Почна ваканцията и безгрижни 100 дни я чакат.Та прехода си върви и не спира

Риболовци.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ето един горд баща -радвай се,да ти е здрава и щастлива!
Бе то аз отдавна съм свикнал,ако не се задълбочава много,ще я изпълзя и тази криза,ама нещо населението започна да намалява :lol:Иначе аз мога и да пия,и да не пия ,на риболов обикновено стоя лекинко гладен /на 1 шоколадова вафла и един сандвич от две слепени филии с кашкавал,лютеница и месце,като тва е всичко за изяждане за 16-18 часа/ по цял ден в рамките на системата ми за оцеляване,мога да нося стари дрехи /често и го правя,щото не работя с граждани лице в лице/без да се притеснявам,е,как няма да я изкарам т.нар."криза"? Ща и ще питам сигурно за още ,щото просто не са ни научили на нормален благоденстващ живот,нашите управници никога не могат да се случат хора знаещи и можещи,те все са някакви мераклии-кухтърници,които си мислят,че ще се научат докато се пробват връз народа и...Я съвсем кризисно,да си допия "тандема",че да ми се сервира следващия -може да е от "дюгеня ми,от кесията ми",ама това е законно средство за борба с кризата :drinkers:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Е, те във втори клас момиченцата по принцип са така, ама кво ще стане в седми клас като се разгони? Или по меко казано, кога хормоните почнат да я блъскат някъде си. Сега децата съзряват рано, не като нас едно време..... Важно е да се държи "на каишка".
Ние си имаме момченце-диване в 6 клас, редовно "викат майка му" в училище заради сбивания и други проблеми....
INCUBUS написа:За изпадането в беда -навремето за гъби водех и жената,ама след като ми отказа да ходи и на риболов,най-често в гората и по водоемите ходя сам -ако ще става нещо лошо,ще ми се случи само на мен и най-вероятно ще е резултат от собствената ми простотия,та.Не твърдя,че не ми се е случвало да търся помощ,ама никога не съм го правил от непознати в гората или на водоема -нали за това човек трябва да има поне двама-трима приятели,та поне един от тях да е в състояние да и да има желанието да помогне.
Тук си прав, защото живеем ТУК, но по принцип не си. Защото е по нормално да ти помогнат хората около теб, отколкото да викаш някой приятел от няколко десетки или стотин километра...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Съгласен съм с целия ти пост,но : 1/Не исках да всявам някакво съмнение на фона на радостта на колегата Люс ,малки деца-малки проблеми,ако само се размине с хормонални проблеми след време,малка е белята,но масово напоследък в пубертета или непосредствено след него развиват и психически заболявания ,лечението е крешящо трудно,е..ва се м.....а на всички близки и перспективата за оправяне се мержделее някъде в ... 2/Принципите не важат за държавата България -те важат за отделни личности,които са ги възприели и до там - не можеш да разчиташ,че в общество,където човек за другия човек е възприеман като боклук,като не те познава и без да знае,че ти не си съвсем боклук,ще се напъне да ти помага в гората или край водоема .
Заключено

Обратно към “Разни”