Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за яз. Мещица или Мърчаево
Модератор: sapuna
- BV
- вече хвърля и на тежко
Инфо за яз. Мещица или Мърчаево
Здравейте, колеги
Някой посещавал ли е скоро въпросните места? Дали си заслужава да се разкара човек до едно от двете?
Някой посещавал ли е скоро въпросните места? Дали си заслужава да се разкара човек до едно от двете?

- кирил великий
- разбира нещата
Re: Инфо за яз. Мещица или Мърчаево
Вчера и днес - (9 и 10 юни 2012) бях за по два часа на езерцето в Мърчаево до последната спирка на автобус 59. С цел да си изпробвам една нова макара и един телескоп. Какво видях? Първо, езерцето е източено на две трети от обема. Там има багери, фургон с работници и подвижна тоалетна. Намират се до бетонната основа на непостроения ресторант още от социализма. Чистят ли водоема от общината, или пък ще го взима някой частник - неизвестно?! Никой нищо не ми рече - в събота хванах две костурчета и четиринадесет слънчеви риби, някои от най-едрите на една педя от брега, докато си оправях влакното, че макарата го глътна около оста. В неделя пет грамадни слънчеви риби и два чудни уклея - уклеите на два метра дълбочина на голям торен червей. Двайсет сантиметра по-нагоре грозда от бели червейчета уклеят не го пипаше, но слънчаците лапаха на него. Водата мръсна като боза и с водорасли отгоре, които се лепеха завлакното ми и то засядаше на първия малък водач. Много ме напече жегата и ме чакаха за обяд в Рударци и двата дена и си тръгвах бързо. Кълвеше обаче яко, аз по-голямата част от тези два пъти по два часа ги прекарах във вадене на куката от стомасите на слънчаците, оправяне на влакното (почистване от водорасли) и презареждане на торния и белите червейчета.