Техники за откачане с щека?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Техники за откачане с щека?
Преди час се връщам от риболов-платен водоем,риболов на щека,доста гъсти шарани и амурчета и кълване на 20 сантиметрсеот тръстиката.Сигурно закачих над 20 пъти-един път закачката поддаваше,един път не.Последното закачане дори ми се стори,че топсета изпука точно където е бънга,та съм в шок сега да не се е спукал,дано нищо да му няма.Та въпроса ми е кой как се справя с закачките,има ли някакви тънкости-аз издърпвам до топ сета,разкачам и дърпам като гледам ластика да е във водата,понякога вадя по 4-5 метра ластик въпреки че ловя с ластик 1.4 и основно 0.12 без повод.Наслука!
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Re: Техники за откачане с щека?
Справяме се като теб!Буташ назад,вадиш топ сета,после пак буташ и хващаш ластика докато не скъса.Не е лошо да си обърнеш главата настрани ,че някой път може да се забие някой кил в око,ухо...
За това дърпайте ниско до водата.На топсета нищо му няма,решихме този проплем с разцепването на топ сет от бънг
не се получава.И пробвай с повод другия път,за да си решиш проблема със закачките.

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Искаш да кажеш че при дърпане право назад бънга няма как да нарани топ-сета (ластика е на 3-то коляно ако броим върха)....Paublo_Eskobar написа: На топсета нищо му няма,решихме този проплем с разцепването на топ сет от бънгне се получава.

Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Поводче чиста работа.Аз ловя с 0.14 основно и 0.125 повод като ходя за шарани.Днес например бях на такъв платен язовир и шараните бяха около 2кг и нямах никакъв проблем.Е борба си пада щото и аз като теб в един прозорец в шавара.Ама не бързай например да откачаш направо до топсета.Изчакай да се поумори, вади например на 5 коляно после на 4-то и така.Днес закачих една влакова композиция и тръгна направо към средата на язовира и действието се разви буквално за 10-15сек.Каза тънн и замина повода.Слагаш нов( с кука разбира се накрая
) и бой наново.

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Да, не се притеснявай.icko написа:Искаш да кажеш че при дърпане право назад бънга няма как да нарани топ-сета (ластика е на 3-то коляно ако броим върха)....
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Гледай да докопаш ластика,ако брега позволява да нагазиш вкарай ръката под вода и дърпай/навивай/ластика,като заставаш отстрани,че имам бая белези по ръката/слава на Господа,че само в ръката//от забити антени.Подсигурявай се с поводи с 2 десети по-тънки от основното влакно и се кръсти да се е закачила куката ,а не съчмите 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Днес пак,закачки,свистене,плувки и конектори ми прелитаха над главата... абе страшна работа,следващия път мисля да мина на повод 0.10....
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ице, стегни се бе брат,
и с 0.20 да си, ако дейсташ, както трябва няма нищо страшно.
Щеките нямаше да са толкова популярни, ако нямаше начин да си късаш с тях.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Стреснах се Владиchirusa_bg написа:Ице, стегни се бе брат,и с 0.20 да си, ако дейсташ, както трябва няма нищо страшно.
![]()

Адашче,лови малко над дъното бре,направи храната по активна да прави облак,стреляй постоянно белки,вдигни я тая риба над закачките,то твойто си е сървайвър,-как да оцеляваме в закачките

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Борбата е жестока.
Виж, какво става, когато закачката отвърне на удъра
Виж, какво става, когато закачката отвърне на удъра

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Я сложи сега един дебел кух/хидро ластик линия 0.20/0.18 и ходи пак там, при закачките.... да видиш колко по-весело ще е....icko написа:Днес пак,закачки,свистене,плувки и конектори ми прелитаха над главата... абе страшна работа,следващия път мисля да мина на повод 0.10....

Сега сериозно, като теглиш ластика, дръж го ниско и през напречната греда или живарник, та в най лошият случай да ти се бодне антената в нея, а не в пръста (никак не е приятно

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Това сериозно ли?!много се трошат като те ударят в кокалчетата на ръцете![]()
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Напълно сериозно, строших 5-6 Large конектора които имах в рамките на месец и повече не съм купувал. Икономия на пари .... и болка......icko написа:Това сериозно ли?!много се трошат като те ударят в кокалчетата на ръцете![]()

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."