Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от stankof »

A.S.H написа:Колега stankof,
сертът на 2.40 е може би най-добрата въдица в този ценови диапазон която съм имал (а имах доста). Тестът и реално е около 8-25гр. и според мен изобщо не е груба или кол, но все пак си мисля, че не би ти свършила работа тъй като това е бърза въдица и определено далечният кастинг не и е силна страна. Може би Страйкарът ще е по-подходящ предвид, че някои колеги казаха, че е по макаронест и ще се справи по-добре с по-леките примамки за които говориш, но нека да кажат хората които ловят с нея :wink:
Благодаря колега за отговора,очаквам още съвети за Страйкъра,Серта и Катаната............
ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
DJ_Predator
новобранец
новобранец

Мнение от DJ_Predator »

@stankof
Kатаната на 2.40 7-21 е доста грубовата.Предлагам ти все пак да погледнеш Kатана 2.40 3-14.Ако си тръскал предложената от теб kатана и ти харесва - вземай я.За тези пари винаги ще има компромис.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Тъй като събираш неограничен кръг мнения,да си дам и мойто. :) Предупреждавам за две неща:1/Спининговото подзаболяване ми е още в слаба форма,на около 2 години и 2/Имам и трите посочени от теб пръчки като марки,но различни размери.Та тъй - Серт Ексийд -на 2,10м,разкошна нискобюджетна пръчка "лайт" - не е за язовир,в река с течение работи с блесни № 00;№ 0;№1 и пряко сили с №2,мори яко кефали,чат-пат пъстърви и костур .Шимано Катана -ми пак имам на 2,10м и я ползвам като алтернатива на Серта - не е чак "макарон",с блесни № 1 покрива добър диапазон и съм вадил кефали по 500-700г в течение.Формакс Страйкър имам на 2,70м,тест 10-30 г,смятам,че се доближава реално до писаните ТТ данни-е,тя ми е язовирна,за "глибоко" ,че и щукарка по преднамерение -с нея се работи с блесно № 3 ,№4,разни клатуни и тейл-спинъри,като не съм я мъчил с нещо по-тежко от 21 грама.В такива параметри се справя чудесно при мен,заклет и не показен любител-риболовец. :lol:
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Колега Вид за пореден път отговаряш точно и ясно,на мое запитване по отношение на спининг пръчка,за което ти благодаря искренно!Лошото в моя случай е че хубавите думи и за Серта и за Катаната са по отношение риболов по река(дължината им го определя),а за Страйкъра се надявам да ми е последна алтернатива от трите ,защото съм слушал че теста на 10-30 е леко завишен и може би на 2.4 ще ми свърши работа.
Колега DJ_Predator наистина Катана на 2.4 би била добър избор ако я имаше с акция 3-14,но никъде по сайтовете не я намирам с тази акция тази дължина(2.4) а най-малката която тръсках на 2.4 беше именно това 7-21 за което питам,доста ли е занижен долния тест или е горе-долу реален..............
DJ_Predator
новобранец
новобранец

Мнение от DJ_Predator »

По мое мнение е доста занижен.Скоро е бил новият внос, за това попитай там където си гледал пръчката дали не могат да ти намерят с по-малката акция. А и в сайтовете невинаги са посочени всички артикули. Обади се и попитай. :)
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Някъде из Пловдив да знаете да го има това-Shimano Catana CX Spinning 240 cm L (3-14 gr)
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

stankof написа:Някъде из Пловдив да знаете да го има това-Shimano Catana CX Spinning 240 cm L (3-14 gr)
Виж в риболовен свят на бул. Хр. Ботев до макдоналдс , имаха доста шимано-та преди време, сега не зная, но може да я имат...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Vid написа:
stankof написа:Някъде из Пловдив да знаете да го има това-Shimano Catana CX Spinning 240 cm L (3-14 gr)
Виж в риболовен свят на бул. Хр. Ботев до макдоналдс , имаха доста шимано-та преди време, сега не зная, но може да я имат...

Утре съм там,ще проверя,мерси
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

stankof, ако 2,40 ти върши работа виж и тази http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html
Не е макарон, но не е и много "твърда". Блесни №2 по Мепс са на долния праг на чувствителност, с №3 всичко е Ок.
Не е лоша пръчка за цената си, стига да не ти пречи двуделната дръжка, както беше при мен.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

То това си е триделна дръжка като я гледам :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Това малкото парченце отпред не се брои ;)
Идеята ми беше, че не на всеки му е удобно да държи такъв тип дръжка, защото усещането е по-различно от стандартните старомодни "цели" дръжки :)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Vid написа:
Проверих нямат я за съжаление,но си накупих хубави блеснички поне от там
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

f1team написа:stankof, ако 2,40 ти върши работа виж и тази http://fishing-market.com/shop/product/ ... -40-m.html
Не е макарон, но не е и много "твърда". Блесни №2 по Мепс са на долния праг на чувствителност, с №3 всичко е Ок.
Не е лоша пръчка за цената си, стига да не ти пречи двуделната дръжка, както беше при мен.
Кофти ми се вижда тази дръжка нещо,по съм навит на Страйкъра на 2.4,акциа 10-30,но вчера обиколих Пловдив и не го намерих с тези параметри
Аватар
stankof
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stankof »

Та за последно да ви запитам тук преди да хукна с парите към магазина че се триумя малко между тези 3 геги за риболов на язовир с 2-3 номер мепсове(4.5-6.5гр) и воблерчета до 10-тина грама,та ето ги и гегите:
1 Shimano CATANA CX SPINNING-2.40m,7-21гр http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... -SPINNING-

2 SERT EXCEED SPX-2.40м,5-21гр http://www.bent-fishing.com/exceed-spx-product-1258

3 Formax Striker-2.40м,10-30гр http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56

4 Jaxon Perseus Ultra Spin-2,40м,15гр http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3212

Наи вече ме интересува на коя от тези пръчки реалната акция се доближава най-близко до нещо от сорта на реални 5-20гр,като смятам да взема тази с най-ниската долна реална акция измежду тях
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

3 Formax Striker-2.40м,10-30гр http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Пръчката е добра за парите си.Може да се ползва и за щуки.Която и да вземеш акцията няма да е реална.Пробваш в магазина и която отговаря на изискванията взимаш.
Недей се чуди на тия пръчки,а грабвай една и за риби,пък то ще си покаже даи ти върши работа и ще вземеш нещо класно.

ПОЗДРАВИ :!:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”