Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Колеги помогнете на един начинаещ шаранджия
Модератор: sapuna
Колеги помогнете на един начинаещ шаранджия
Моля някои да ми изброи основните части, които са ми необходими за на правата на косъм? Защото освен куките с ухо незнам какво още ми е необходимо!
- Val848
- научил се да хвърля
Re: Колеги помогнете на един начинаещ шаранджия
Монофилно влакно, плетено и конец, или новите комбинирани линии за поводи от конец със силиконово покритие, всички те са добри материали за направата на монтажа. Не използувайте малки диаметри, тъй като те правят възли. Възползвайте се от здравината и от износоустойчивостта на по-дебелите линии.
Комбинацията от монтаж “на косъм” и полуфиксирана тежест е най-доброто. Но още по-добре е, когато на косъма има поставен и поплавък. Тази част от системата зависи от конкретните условия. Ако ловите шаран там, където подводните препятствия са малко, оставете куката съвсем леко да докосва дъното, а не да се развява над него на няколко сантиметра. Това е доста подозрително, не мислите ли?! Ако по дъното има препятствия, вдигнете стръвта на няколко сантиметра.
Наслука
...
Комбинацията от монтаж “на косъм” и полуфиксирана тежест е най-доброто. Но още по-добре е, когато на косъма има поставен и поплавък. Тази част от системата зависи от конкретните условия. Ако ловите шаран там, където подводните препятствия са малко, оставете куката съвсем леко да докосва дъното, а не да се развява над него на няколко сантиметра. Това е доста подозрително, не мислите ли?! Ако по дъното има препятствия, вдигнете стръвта на няколко сантиметра.
Наслука

Благодаря за информацията колега 

Аз лично ползвам готови монтажи от магазина и не съм имал проблеми. Наслука.
На мен пък продавачът в магазина ми каза, че е по добре сам да си го направиш от колкото да взимаш готов, защото не били много надеждни!
Не знам какво има в предвит но при мен си работят.Не съм вадил исполини но със риби най вече амури до 18кг не съм имал грижи.
- lyukost
- научил се да хвърля
Ето това ще ти свърши чудесна работа:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=127&t=23802
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=127&t=23802