Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Сгъваем каяк
Модератор: emo vasilev
- P-etkan
- ще става разбирач
Re: Сгъваем каяк
chirusa_bg написа:... нещо с облегалка...

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
По едно време гребях седнал върху сърф дъска, голямо гърбене падаше без облегалка. 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- pezz
- вече хвърля и на тежко
Браво,браво.Ама покажи го и сгънат да го видим де.Пожелавам ти много приятни часове да си изкараш с него.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
- P-etkan
- ще става разбирач
pezz написа:...покажи го и сгънат ...

- antivik
- кандидат преподавател
Екстра е станал, почти като фабричен, че като чета и ТТ данните с тези 14-15 кила си е разкош за носене. Пробвай на вода и кажи как са му качествата.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- P-etkan
- ще става разбирач

Днес след дълго забавяне направих сефтето на "5-кан"

Мога да опиша само с една дума това нещо, което се нарича "сгъваем каяк" и тя е УНИКАЛЕН

Не съм очаквал чак такъв резултат и съм много приятно изненадан от това как се държи на вода. Вече знаете колко е лек

УНИКАЛЕН
...сравнението го правя с една "EVA" която карах няколко пъти. Днес като се качих на моя "5-кан" направо не можах да се накефя на това, което съм направил (модификации спрямо оригиналните планове

Препоръчвам го като един компактно и удобно бижу за разходки и риболов в затворени водоеми, а като се има в предвид, че всеки може да си го направи... УНИКАЛЕН

-
- сериозен играч
Браво!
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
- antivik
- кандидат преподавател
Те това е, поздрави сигурно е голям кеф да се извозиш на нещо направено от теб самия...сал де едно по-свястно гребло маи ти трябва.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.
http://www.bashribar.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- antivik
- кандидат преподавател
complast написа:Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.

- P-etkan
- ще става разбирач

Първо направих стойка за въдици, която стана отлично -

Направих уши за закрепване на разни неща по корпуса.
От стар парашут направих и подвижна котва/парашут за каяка. Стана отлично - държи го доста стабилно на едно място.
После го тествах, дали няма да се разлепи някъде от висока температура. Ходих до Монтана, където си беше доста "топличко"

Превозвах го на багажника на колата, за да се нагрее, колкото може повече. Пробвах го и при висока скорост - 120км/ч и не мръдна. Иначе става да се превозва и в колата

Поздрави.

- antivik
- кандидат преподавател
Да ти е жива и здрава ПРИЧИНАТА, па и за него да твориш след време плавателно средство
. А ако дадеш малко акъл какво представлява този парашут за каяк-подвижна котва, няма да ти се разсърдя, че все ме мързи да мисля котви кога ида на вода, па и ако е по-лесно с този парашут,
бива да се пробва
.

бива да се пробва

- steven1969_bg
- научил се да хвърля
Тебе да не ти бърка бизнеса колегата,че не спираш да го обиждаш?Хейтърска му работа.....Извинявам се за спама а по темата имам въпрос -колко гази и колко носи 5кан,че ми се вижда с бая ниски бордове.Освен това ми се стори нестабилен напречно.След като си го пробвал на вода навярно вече имаш идея,колега.complast написа:Преди година-две имаше "бъкари" сега ще се появят "петканари".Колеги кога ще престанете с простотиите.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
- P-etkan
- ще става разбирач
Приветantivik написа:Да ти е жива и здрава ПРИЧИНАТА...ако дадеш малко акъл какво представлява този парашут за каяк-подвижна котва...

За подвижната котва, погледни тук:
http://shop.akvasport.com/catalog/index ... ath=25_236
няма нищо сложно да си спретнеш една такава, а има и друг вариант - ако те интересува пусни ЛС.
Привет,steven1969_bg написа:...колко гази и колко носи 5кан,че ми се вижда с бая ниски бордове.Освен това ми се стори нестабилен напречно...
Общата височина на бордовете е 30см, като е симетрична - 15см от горе и 15см от долу. От горната страна е отвора за сядане и борда в средата при него е по нисък. Както се вижда от снимките, а и на практика гази под 15см.- около 10см., като около 13см е газенето в задната част, където е разположена по-голямата тежест.
Относно товароносимостта - аз тежа 86кг. и съм висок 180см. Жената е 46кг., а се качва и човек, които тежи около 100кг "+-" 3кг. и газенето не се промени визуално. Габаритите ги знаете. По моя преценка горната безопасна граница е около 110-120кг. Оригиналните планове са за по-тесен и по-дълъг каяк, но аз реших да го променя.
За стабилността - моето лично мнение го описах в предишен пост, като сравнение с друг каяк. За мен е доста по-стабилен от повечето "фирмени" каяци. Самата му форма и малките промени, които направих достатъчно говори за това.
Поздрави.