По-лесно-->По-ефективно

Модератор: sapuna

Sparto
новобранец
новобранец

По-лесно-->По-ефективно

Мнение от Sparto »

Здравейте, Гледах едно предаване където целяха основно да хванат трофейни шарани (и го направиха-37кг.) Обясниха че колкото е по прост монтажа толкова по ще бъде лесно да се излъже рибата. Техният монтаж беше оловно влакно (не знам какво е но казаха че държи 1.5м от влакното долу на дъното :? ) след това Олово (към 70-80грм ми изглеждаше, не споменаха) и след това вирбел на него повод с кука 3/0.
Отидох аз на един язовир да си пробвам късмета нахъсан от това което гледах и реших да пробвам. Не знаех от къде да взема такова оловно въженце за това сложих на неговото място 2 олова, първото веднага след вирбела (20гр.) и второто на около 60см(50гр) сложих кука 2/0 и на косъмче сложих 2 протеинови топчета. (а косъма ми е от тези силиконовите които продават. имате ли някакви отзиви за тях и добри ли са). За съжаление нямах никакъв удар, но другият път основният ми въпрос е дали този мой монтаж е добър за едра риба :cry:
MASTER YODA
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: По-лесно-->По-ефективно

Мнение от MASTER YODA »

Sparto написа:Здравейте, Гледах едно предаване където целяха основно да хванат трофейни шарани (и го направиха-37кг.) Обясниха че колкото е по прост монтажа толкова по ще бъде лесно да се излъже рибата. Техният монтаж беше оловно влакно (не знам какво е но казаха че държи 1.5м от влакното долу на дъното :? ) след това Олово (към 70-80грм ми изглеждаше, не споменаха) и след това вирбел на него повод с кука 3/0.
E тази част не си я схванал добре...
1. Оловното ''влакно'' е т.н. лиидкор, който е с оловна сърцевина, покрита с плетена субстанция с различна окраска(черен цвят, камуфлаж или пясък) и сваля цялата линия максимално близо до дъното, за по малка подозрителност на рибите.
2. Олово...нормално, без него не може, в зависимост от начина на риболов и гонената дистанция, грамажа е различен...а монтажа му е толкова всеобхватен...ин лайн, сейфти болт риг и т.н.
3.Няма как куките да са 3/0...няма шанс, това са сомски ''ченгели''...по вероятно е да са 3 номер, което е добра големина за риболов на шаран...с голяма кука не може да се извади малка риба, но с малка кука, може да се извади голяма риба... :!:
Нека силата бъде с вас...завинаги.

Изображение Изображение
tafo90
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tafo90 »

Не ти препоръчвам силиконовите косъмчета.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XgV6RA3MqgM?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XgV6RA3MqgM?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Малко уроци от FOX и имай в предвид ,че не във всеки водоем рибата кълве на протеинови топчета.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на тежко”