Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. "Сопот" платики
-
- вече хвърля и на тежко
яз. "Сопот" платики
Страхотен риболов стана вчера (17.06.). Сутринта в 5.00 ч . цъфнахме на залива на немеца, но- греда. 5-6 коли, каравана, палатки, даже имаше скована маса и пейки под орехчето и бяха окупирали целия залив с въдици. Газ обратно нагоре и на пирамидата. Там риболова започна добре с няколко бабушки и таранки, но в7.30-8.00 спря да кълве и само инцидентни костурчета и таранчици се обаждаха. Тази работа не ми се понрави особено, след като обядвахме се преместих на малкия канал и там си направих кефа. Мой личен рекорд - 11 платики в размера 25-35 см, доста фитки, една се откачи преди да успея да я изтегля. Тя беше най-голямата по законите на Мърфи. Нямах и кепче и ставаше шоу при ваденето. Всичките платики до една съм ги хванал на топче хляб, подадено на самото дъно. Малко ме озадачи това да кълве на хляб, но все ми е тая, важното е, че кълвеше. Докато се навъртаха тези едрите платики всичката останала риба (каракуди, костури, бабушки) изчезна. Отдавам го на факта, че едрите платики гонят останалия дребосък. Снимки няма този път, че батериите на апарата не бяха заредени за жалост.