Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
PREDATORst
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от PREDATORst »

На Суходол в събота 4 бързи шарана около 2-те кила и 20-на каракуди шамарче,2-3 кленчета по 15см,20 слънчака.тва всичко на плиткото с щека на 11метра дълбочината беше 70 см.
Нивото се е нормализирало и продължава да пада
Аватар
BACARDI
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACARDI »

Колеги дайте инфо за някой НЕ платен около софия който да дава риба и да има място за бивак че с колегите се чудим къде да ходим .
http://aquaristicabg.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

ogi_peugeot написа:Вчера сутринта(неделя) се прибрах от Габра а отидох в събота сутринта.Та равносметката е 2 големи толстолоба единия близо 5 кг а другия точно 6 и 5 шарана като 2 от тях по 2.5 кг а другите 3 малки по около кило...даже не съм ги мерил.Изпуснахме още един толстолоб и няколко шарана.Това е от мен.Успех на всички.
Колега,къде ги ловихте рибите?
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

kabaero написа:.. Много народ, много джет, много мюзик .
Колегата пише за яз.Искър, ама язовира е голям !
В събота отидох до яз Огняново, залива от към Раковица.
То си е тясна клусура.
Мина една лодка, размъти, отмина, мина втора - същото !
Тъкмо се събра риба на захранката, взеха да дърпат едни баби по 250-300 гр. и .... в колона се навряха в тясното - цяла флотилия - джет и след него три лодки на пълна газ !!!
Направо ми се при..ра :mrgreen: !
Хайде, на джета беше един тинейджър, там всичко е ясно, ама в лодките бяха хора на улегнала възраст и очевидно въдичари, с пръчки, раници и пр. Много добре знаят, какво следва след това !!!
И то последва - вълни по половин метър, събориха във водата сума ти пръст, мътилката се разля на по 20 метра от брега и рибата си отиде!
Не мога да разбера, какви комплекси трябва да ги гонят тези хора, купили си "гуменярка" или джет - 2-ра, 4-та употреба и настояващи да ми ги покажат от най-близка дистанция, независимо, че аз не не се интересувам от тяхните придобивки.
Сигурно им дава друго самочувствие, че са подобрили с много социалния си статус или .... и аз вече не знам какво, а ???
lusienn

Мнение от lusienn »

Бате Гоше,тия с моторните лодки,ако са рибари знаят къде да ходят.За джетовете е ясно деца на 20 години.Или пияници.Имаше преди години инцидент на Искара.20 годишни карат джет,минават на един шапкар-турбо гъзар с голем чин и лодка за 20000лв. близо до него,той пък си вози младата любовница и се стига до мерене на кой е по голем.Шапкара вика Барети с калашници,и надупчват джетовете със стрелба,пребиват всички наоколо около мястото включително и невинни,бременно момиче шут в корема и после дело.Мой приятел беше свидетел на инцидента и много пъти ходи.Аз успях да си тръгна 5 минути по рано,но пък баретите караха срещу мен в насрещното,без номера и сигнални лампи.Като са цивилни в залата са като нас.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
M_tech1
новобранец
новобранец

Мнение от M_tech1 »

На 16-ти на мелниците.Много каракуда на бял с мач,един шаран на царевица пак с мач-а,и един изпуснат сом на тапа на рибе!
Dimy
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Dimy »

Преди малко бях на разходна , до яз Искър , навсякъде слабо основно платика и дребен костур . имаше 2 лагера с каравани преди сухото дере едните бяха с лодки но не видях никои освен едно коли ;-) . на следващият лагер имаше някакъв много дръпнат човек разговора протече така:

аз : Добър вечер колега , как е има ли риба.
той : Има!
аз какво платика ли ?
той : ние с такава не се занимаваме !!!

през цялото време той вървеше с някаква кофа и не се спря и за минута. Аз реших , че няма какво да се разправям с него и си тръгнах/ бяха с каравани имаше и един един джип санг йонг мусо и един сив мерцедес комби ц клас от модела около 98г. Иначе с останалите колеги разменихме по някоя дума и инфо и се държаха учтиво .

от там дето минах на устието на Искъра от към пътя имаше 4ма души дето ловяха костур до кръста във вода ма дребен , на следващата отбивка имаше 3-ма мангала с парашути с тях не съм говорил , на римския мост имаше 3-ма човека единия каза, че е хванал 2 платики и 3 костура , на последната отбивка нямаше никой на брега но във водата имаше3-ма с лодка и ловяха на джиг.
от другата страна филмовата -устието казаха, че е замрял риболова от както е задухало имаше доста хора на пътя а нивото е по- малко от метър под пътя .

Вчера лових на Шипока за 2 часа 3кг платика и баби , които е ходил и знае палатката сега водата е 1м след нея .

ето и няколко снимки от мен .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
снимките са малко лоши но са от телефона
Последно промяна от Dimy на Сря Юни 20, 2012 7:12 am, променено общо 1 път.
Ludia Shekspir
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia Shekspir »

Мерси Dimy,много подробна информация. :drinkers:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

G.Petkov написа:...Не мога да разбера, какви комплекси трябва да ги гонят тези хора,.....
А аз се чудя как някой полудял военен пенсионер още не е свалил с пистолета случаен фукльо от джета :!: :?: :| Само такава тъпня не се е разигравала по БГ язовирите
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Разигравала се е, как да не е :twisted:
Питай Димов за военните пенсионери изтрещелници :drinkers:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
lusienn

Мнение от lusienn »

Значи и на мен не ми харесва,като ходя за риба да ми вдигат шум,да пускат музика от всякъде различна.Като се напият шапкарите да стрелят на уволнение,може да му бутне някой ръката и да уцели някой погрешка.Абе най добре е който си има оръжие и не е на служба,да си го оставя в касата-там където му е мястото.Война в България няма-мутрите и те свършиха,прибраха се посрани откъдето си дойдоха.

Риболовци.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

lusienn написа:мутрите и те свършиха,прибраха се посрани откъдето си дойдоха.
Тука сериозно си се объркал....
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
lusienn

Мнение от lusienn »

Що ти от тях ли си или дружиш с такива :?:

Риболовци.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

lusienn написа:Що ти от тях ли си или дружиш с такива :?:
Не.
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
lusienn

Мнение от lusienn »

Ми мене никой не ме притеснява или закача,не ходя по дискотеки и наркомански сборища.Живеяв София и не познавам,някой от мойте приятели някой да го рекетира или притеснява за нещо-значи всичко е о кей. :D

Риболовци.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”