Марка влакно(уплетка или монофил)

Модератор: sapuna

Плетено или монофил

Анкетата свършва на Нед Сеп 16, 2007 11:10 pm

плетено
8
44%
монофил
10
56%

Общо гласове: 18

Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Марка влакно(уплетка или монофил)

Мнение от Dotuk »

Когато имам време, обикалям големите рибарски магазини в София.Събирам информация от продавачите и прочие.Но искам да попитам Вас, тези които са на предна линия....коя или кои са най-добрите марки за монофилни влакна.Визирам влакна за шаран.Аз лично ползвам само плетено за основно . Интересуваме ме мнение за изпитани влакна, моно или плетки,защото ми писна във всеки магазин да ми казват-е от това по убаво нема, даже и шавара къса :lol:
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Carp Expert - Монофил.
Quantum - Монофил. wink:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

FENDREEL- :smt038
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Аз съм с това от доста време и нямам грижи!

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

[quote="Big^Fish"]Carp Expert - Монофил.
Quantum - Монофил. wink:[/quot

Аз лично съм с Carp Expert-Цветното влакно и съм много доволен от него но само ако няма миди в самия водоем ,че много го накъсват като всеки монофил!
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Не съм гласувал щото и аз не знам. Скоро купих плетено да ползвам за поводи 0.12 дават му 10 кила, Но така се оплита , че не е истина. А ако случаино се закачи в камък или нещо малко по остро се разбридва яко и се къса лесно може би просто е някакво менте не знам, беше 8 лева 25 метра. Иначе ако е истина всичко което се пише за плетените те са просто номер едно. Относно това което Сапуна е снимал имам чуство че са малко по дебели от колкото пише, макарите са ми еднакви от другите влакна о.50 събират 200 метра реших да сменя едното и купих като горепоказаното 200метра и шпулата събра около 150 от него и се напълни а на самата шпула пише 0.50 210 метра.
Javor

Мнение от Javor »

За риболов на тежко за мене най-добрите влакна са Daiwa Sensor и Berkley Big Game.

Тази година съм с Daiwa Sensor 12lb, 0.33mm, в действителност издържа 15lb.
Предишните две години бях с Berkley Big Game 15lb, също много добро влаконо.

За мач ползвам Grauvell Teklon Match, за сега е добре, но сигурно има доста по добри мачови влакна.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:wink: :wink: :wink: :wink:
Здравейте колеги,
моето мнение е, че не бива да се прехласваме по прекалено скъпи марки и модели влакна. Тук трябва да вметна, че по обесними причини никога не съм ползвал плетено влакно. Почти всички по-известни фирми предлагат качествени влакна от среден клас с приблизително еднакви параметри. Аз лично влакно над 10 лв. за 100 м. не купувам. Преди доста време съм ловил шарани на тежко и с българско влакно (може би по старите колеги го помнят) без проблеми.
Просто трябва да знаем, че вечни влакна няма, един сезон и айдеее...
Dotuk
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Dotuk »

Благодаря за отговорите :D Наистина е труден изборът ,но с плетено вланко може да изкараш доста повече от 1 сезон.Няма такова влакно , като плетеното , което да ме изкара от шавар.Но пък замятанията и оплитанията са ми повече.Затуй...2 на монофил и 2 на плетка :D
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Тъй ще се спра набързо върху брейда и моното . Тъй начи - читавият брейд се уплита доста по-рядко от доста монофили , изнизва се по-лесно от шпулата , при по-малък диаметър е доста по-здрав от моното , контакта с рибата е директен което прави и засичането и кефа при вадене на риба доста по по по , изкарва много повече от един сезон ( имам 11 - 12 годишни брейдове къде си стават ) и т.н. Това става дума само за читав брейд !!! Предимството на монофила в твоят случай е - по-трудно се забелязва ( не че брейд с малък диаметър при това на дъно се забелязва лесно :wink: ) и ако закачиш по-голяма риба то самото влакно ще ти бъде като аванс благодарение на разтегливостта си ( ама тука говориме за открити водоеми ) .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”