Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

къде бъркам ??!
Модератор: sapuna
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
къде бъркам ??!
Здравейте колеги !
Вчера от 16:00 до 19:30 бях на устието на Жребчево , близо до съоражението.Резултат 6-7 гърбавици около 500-600гр. парчето и още толкова платики същия размер и малко по едри . Колегите бяха нахващали добро количество , но дребна платика .
И сега проблемът !
Лових на щека 11.5м и дълбочина малко над 3.5м. с близалка 8гр. , повод 30 см. , дропер и на още 15см. още един дропер като 1-я дропер лежеше на дъното.И по този начин 30 дори може би 40% от рибите бяха хванати край устата и перката . ЗАЩО?!! Фиксирах постепенно потапяне на плувката и засичах.Кефа беше на макс като се има предвид как дърпа гърбавица 5-600гр. още повече хваната за перката . Но ми е дерт да разбера защо имаше не малка част които не хванах за устата.
Намалих боя,толкова колкото куката със стръвта да се влачи по дъното и започнах да хващам платички по 200-300гр.,но нищо едро като преди това.
Вчера от 16:00 до 19:30 бях на устието на Жребчево , близо до съоражението.Резултат 6-7 гърбавици около 500-600гр. парчето и още толкова платики същия размер и малко по едри . Колегите бяха нахващали добро количество , но дребна платика .
И сега проблемът !
Лових на щека 11.5м и дълбочина малко над 3.5м. с близалка 8гр. , повод 30 см. , дропер и на още 15см. още един дропер като 1-я дропер лежеше на дъното.И по този начин 30 дори може би 40% от рибите бяха хванати край устата и перката . ЗАЩО?!! Фиксирах постепенно потапяне на плувката и засичах.Кефа беше на макс като се има предвид как дърпа гърбавица 5-600гр. още повече хваната за перката . Но ми е дерт да разбера защо имаше не малка част които не хванах за устата.
Намалих боя,толкова колкото куката със стръвта да се влачи по дъното и започнах да хващам платички по 200-300гр.,но нищо едро като преди това.
MILF - Man, I love fishing !
Re: къде бъркам ??!
Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ???? 

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
-
- фен клуб-скобар
Дааа?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Лежал си много на дъното. Вдигни дълбочината малко и няма да ги ловиш за гръдните перки 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Такаа .. близалка 8гр. заради течението ... бях на място къде точно се влива тунджа и от римския мост шлюзовете са вдигати откъдето течението става още по силно ... но е е там въпроса ... а за боя ... вдигнах го естествено и оставих само стръвта да се влачи по дъно , но тогава ефекта беше ,че хващах само дребни до средни платички и никакви гърбавици !
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Като се замисля може би там е разковничето ... пак да е на дъното 1-я дропер но с поводче 15см...Paublo_Eskobar написа:Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Според мен не е от дължината на повода,последните два излета и при мен така 50% излизат закачени като на тармък.
Събират се на захранката но не кълват както требва.3-ма сме и при тримата едно и също.Мисля че е от времето(жегата)
Събират се на захранката но не кълват както требва.3-ма сме и при тримата едно и също.Мисля че е от времето(жегата)
Пробвай да намалиш дължината на повода, защото е възможно, като е по дълъг стръвта да не стои неподвижно на дъното.
Опитай да сложиш по големи съчми за дропер.Възможно е и по голямата платика да иска стръвта да се пуска по течението(има и такива случаи).И при мен имаше една такава ситуация, в която ловях шарани на течение с дропер.Събрах цялото утежнение на 1 място над повода и половината утежнение лежеше на дъното.Тогава започнаха да взимат.
Опитай да сложиш по големи съчми за дропер.Възможно е и по голямата платика да иска стръвта да се пуска по течението(има и такива случаи).И при мен имаше една такава ситуация, в която ловях шарани на течение с дропер.Събрах цялото утежнение на 1 място над повода и половината утежнение лежеше на дъното.Тогава започнаха да взимат.
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Когато течението е достатъчно силно, та да ме накара да легна с дропер на дъното, скъсявам максимално повода.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Тая тема не е ли зомбясала от стоене

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- nocalled
- научил се да хвърля
[quote="butnik"]Тая тема не е ли зомбясала от стоене
[/quot
зомбясала е, но един като не види и се излети да пише и тя става нова и много коментирана тема
...и аз се бях изсилил с коментар, преди да стигна до бутника...

зомбясала е, но един като не види и се излети да пише и тя става нова и много коментирана тема

...и аз се бях изсилил с коментар, преди да стигна до бутника...
you'd better run...
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Кой да види наистина....butnik написа:Тая тема не е ли зомбясала от стоене![]()

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Пич,пиши ме с главна буква
То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците
Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....