къде бъркам ??!

Модератор: sapuna

bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

къде бъркам ??!

Мнение от bayatov »

Здравейте колеги !
Вчера от 16:00 до 19:30 бях на устието на Жребчево , близо до съоражението.Резултат 6-7 гърбавици около 500-600гр. парчето и още толкова платики същия размер и малко по едри . Колегите бяха нахващали добро количество , но дребна платика .
И сега проблемът !
Лових на щека 11.5м и дълбочина малко над 3.5м. с близалка 8гр. , повод 30 см. , дропер и на още 15см. още един дропер като 1-я дропер лежеше на дъното.И по този начин 30 дори може би 40% от рибите бяха хванати край устата и перката . ЗАЩО?!! Фиксирах постепенно потапяне на плувката и засичах.Кефа беше на макс като се има предвид как дърпа гърбавица 5-600гр. още повече хваната за перката . Но ми е дерт да разбера защо имаше не малка част които не хванах за устата.
Намалих боя,толкова колкото куката със стръвта да се влачи по дъното и започнах да хващам платички по 200-300гр.,но нищо едро като преди това.
MILF - Man, I love fishing !
Ribko
фен клуб-скобар

Re: къде бъркам ??!

Мнение от Ribko »

Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ???? :shock:
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ???? :shock:
Дааа?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Лежал си много на дъното. Вдигни дълбочината малко и няма да ги ловиш за гръдните перки :)
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?

Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Такаа .. близалка 8гр. заради течението ... бях на място къде точно се влива тунджа и от римския мост шлюзовете са вдигати откъдето течението става още по силно ... но е е там въпроса ... а за боя ... вдигнах го естествено и оставих само стръвта да се влачи по дъно , но тогава ефекта беше ,че хващах само дребни до средни платички и никакви гърбавици !
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Paublo_Eskobar написа:
Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?

Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.
Като се замисля може би там е разковничето ... пак да е на дъното 1-я дропер но с поводче 15см...
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от timo1 »

Според мен не е от дължината на повода,последните два излета и при мен така 50% излизат закачени като на тармък.
Събират се на захранката но не кълват както требва.3-ма сме и при тримата едно и също.Мисля че е от времето(жегата)
Zoro79
новобранец
новобранец

Мнение от Zoro79 »

Пробвай да намалиш дължината на повода, защото е възможно, като е по дълъг стръвта да не стои неподвижно на дъното.
Опитай да сложиш по големи съчми за дропер.Възможно е и по голямата платика да иска стръвта да се пуска по течението(има и такива случаи).И при мен имаше една такава ситуация, в която ловях шарани на течение с дропер.Събрах цялото утежнение на 1 място над повода и половината утежнение лежеше на дъното.Тогава започнаха да взимат.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Когато течението е достатъчно силно, та да ме накара да легна с дропер на дъното, скъсявам максимално повода.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Тая тема не е ли зомбясала от стоене :lol: :lol:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
nocalled
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nocalled »

[quote="butnik"]Тая тема не е ли зомбясала от стоене :lol: :lol:[/quot

зомбясала е, но един като не види и се излети да пише и тя става нова и много коментирана тема :)
...и аз се бях изсилил с коментар, преди да стигна до бутника...
you'd better run...
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

butnik написа:Тая тема не е ли зомбясала от стоене :lol: :lol:
Кой да види наистина.... :oops:
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пич,пиши ме с главна буква :wink: То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците :lol: Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”