Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

къде бъркам ??!
Модератор: sapuna
- 
				bayatov
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
къде бъркам ??!
Здравейте колеги !
Вчера от 16:00 до 19:30 бях на устието на Жребчево , близо до съоражението.Резултат 6-7 гърбавици около 500-600гр. парчето и още толкова платики същия размер и малко по едри . Колегите бяха нахващали добро количество , но дребна платика .
И сега проблемът !
Лових на щека 11.5м и дълбочина малко над 3.5м. с близалка 8гр. , повод 30 см. , дропер и на още 15см. още един дропер като 1-я дропер лежеше на дъното.И по този начин 30 дори може би 40% от рибите бяха хванати край устата и перката . ЗАЩО?!! Фиксирах постепенно потапяне на плувката и засичах.Кефа беше на макс като се има предвид как дърпа гърбавица 5-600гр. още повече хваната за перката . Но ми е дерт да разбера защо имаше не малка част които не хванах за устата.
Намалих боя,толкова колкото куката със стръвта да се влачи по дъното и започнах да хващам платички по 200-300гр.,но нищо едро като преди това.

Вчера от 16:00 до 19:30 бях на устието на Жребчево , близо до съоражението.Резултат 6-7 гърбавици около 500-600гр. парчето и още толкова платики същия размер и малко по едри . Колегите бяха нахващали добро количество , но дребна платика .
И сега проблемът !
Лових на щека 11.5м и дълбочина малко над 3.5м. с близалка 8гр. , повод 30 см. , дропер и на още 15см. още един дропер като 1-я дропер лежеше на дъното.И по този начин 30 дори може би 40% от рибите бяха хванати край устата и перката . ЗАЩО?!! Фиксирах постепенно потапяне на плувката и засичах.Кефа беше на макс като се има предвид как дърпа гърбавица 5-600гр. още повече хваната за перката . Но ми е дерт да разбера защо имаше не малка част които не хванах за устата.
Намалих боя,толкова колкото куката със стръвта да се влачи по дъното и започнах да хващам платички по 200-300гр.,но нищо едро като преди това.
MILF - Man, I love fishing !

Re: къде бъркам ??!
Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????  

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !

С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- 
				saksi
- фен клуб-скобар
Дааа?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
- chirusa_bg
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Лежал си много на дъното. Вдигни дълбочината малко и няма да ги ловиш за гръдните перки 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.

-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Paublo_Eskobar
- Модератор 
Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн
- 
				bayatov
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Такаа .. близалка 8гр. заради течението ... бях на място къде точно се влива тунджа и от римския мост шлюзовете са вдигати откъдето течението става още по силно ... но е е там въпроса ... а за боя ... вдигнах го естествено и оставих само стръвта да се влачи по дъно , но тогава ефекта беше ,че хващах само дребни до средни платички и никакви гърбавици !

- 
				bayatov
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Като се замисля може би там е разковничето ... пак да е на дъното 1-я дропер но с поводче 15см...Paublo_Eskobar написа:Еми по устието на Жребчево би трябвало да има течение,нали се влива река Тунджа някъде там?Ribko написа:Каква е тая близалка 8 гр на стояща вода ????
Иначе и аз мисля че много си им лежал или пробвай с по късо поводче следващият път.

- 
				timo1
- ще става разбирач 
- Обратна връзка:
Според мен не е от дължината на повода,последните два излета и при мен така 50% излизат закачени като на тармък.
Събират се на захранката но не кълват както требва.3-ма сме и при тримата едно и също.Мисля че е от времето(жегата)

Събират се на захранката но не кълват както требва.3-ма сме и при тримата едно и също.Мисля че е от времето(жегата)
Пробвай да намалиш дължината на повода, защото е възможно, като е по дълъг стръвта да не стои неподвижно на дъното.
Опитай да сложиш по големи съчми за дропер.Възможно е и по голямата платика да иска стръвта да се пуска по течението(има и такива случаи).И при мен имаше една такава ситуация, в която ловях шарани на течение с дропер.Събрах цялото утежнение на 1 място над повода и половината утежнение лежеше на дъното.Тогава започнаха да взимат.

Опитай да сложиш по големи съчми за дропер.Възможно е и по голямата платика да иска стръвта да се пуска по течението(има и такива случаи).И при мен имаше една такава ситуация, в която ловях шарани на течение с дропер.Събрах цялото утежнение на 1 място над повода и половината утежнение лежеше на дъното.Тогава започнаха да взимат.
- Венелин Радушев
- разбира нещата 
Когато течението е достатъчно силно, та да ме накара да легна с дропер на дъното, скъсявам максимално повода.

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."

- butnik
- рибар фанатик 
- Обратна връзка:
Тая тема не е ли зомбясала от стоене  

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....

- nocalled
- научил се да хвърля 
[quote="butnik"]Тая тема не е ли зомбясала от стоене  
   [/quot
[/quot
зомбясала е, но един като не види и се излети да пише и тя става нова и много коментирана тема
...и аз се бях изсилил с коментар, преди да стигна до бутника...

[/quot
[/quotзомбясала е, но един като не види и се излети да пише и тя става нова и много коментирана тема

...и аз се бях изсилил с коментар, преди да стигна до бутника...
you'd better run...

- Венелин Радушев
- разбира нещата 
Кой да види наистина....butnik написа:Тая тема не е ли зомбясала от стоене

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."

- butnik
- рибар фанатик 
- Обратна връзка:
Пич,пиши ме с главна буква  То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците
 То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците  Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.
 Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.

То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците
 То лошо няма да се коментира старо питане,че нещо последно време не ловя много с щеката на реката,та поне да начешем езиците  Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.
 Още не съм пробвал да ловя с къс повод на течение/и на фидера също/,миналия петък имах един кратък излет с уипа и регистрирах само две кълванета и като вадя да погледна червея гледам някой го е засмукал ,като циганче близалка на селски събор.Повода наистина ми бе къс,че забравих правилния класьор в колата- 20см.Извода-дребна рибка,много къс повод или лошо подбрана близалка.Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....