Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Как да подходя?
Модератор: sapuna
Как да подходя?
Здравейте!Ще се опитам да практикувам риболов на платика, бабушка, каракуда и шаран.Риболовът ще е на щека, та
искам да попитам какъв вид захранка и най-вече какъв такъм да използвам.Платиката и шарана са най-редки, а
каракудата е най разпространена.Имам информация, че става хубав риболов, но си иска и хубава храна както и правилните такъми.От шаран има доста редки взимания(до 5 най-много на ден), но са доста големи бонуси до 5-6
стигат до 10 кг!Аз мисля да направя два вида линии.Едната за големи риби другата по финна и когато видя, че кълванетата на по дребните риби се разредят да слагам по тежкия такъм.Пишете мнения, дали това ще е правилния подход.Поздрави!
искам да попитам какъв вид захранка и най-вече какъв такъм да използвам.Платиката и шарана са най-редки, а
каракудата е най разпространена.Имам информация, че става хубав риболов, но си иска и хубава храна както и правилните такъми.От шаран има доста редки взимания(до 5 най-много на ден), но са доста големи бонуси до 5-6
стигат до 10 кг!Аз мисля да направя два вида линии.Едната за големи риби другата по финна и когато видя, че кълванетата на по дребните риби се разредят да слагам по тежкия такъм.Пишете мнения, дали това ще е правилния подход.Поздрави!
Re: Как да подходя?
Забравих да допълня, че има доста уклей и кефал.Има доста взимания на шаранчета до кило, които са по чести от големите бонуси.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Ама за захранка (аз използвам Ван Ден Енде) миксове за шаран и платика, добавям и стръв към захранката.
Ако имаш топ сети с различни по диам. ластици е хубава да имаш 2 линии
Ако имаш топ сети с различни по диам. ластици е хубава да имаш 2 линии
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Georgi.Nikolov
- новобранец
Хляб и жито за каракуда и аромат правиш топки и мяташ