За клен???

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Анди
новобранец
новобранец

За клен???

Мнение от Анди »

Здравейте колеги.Сега мисля да учестя ходенията за кленове по яз.Студена, имам няколко въпроса.

1.Какви воблерчета бихте ми препоръчали за там, защото на пазара вече има доста ментета?

2.Имам един плетеняк на Беркли 0.20 но на последак не дава резултат там на него.Дали това оказва голямо влияние или да сложа някои монофил 0.20

3.Баща ми е взел едно влакно за спининг-ще може ли да си кажете мнението за него, защото с последното, което взе брах големи ядове(когато лових с него не спираше да се усуква още на 2-рия риболов)а сегашното е TRIADA Spinning 0.20-което е бяло на цвят
Анди
новобранец
новобранец

Мнение от Анди »

На мен ми препоръчаха ето този плуващ модел над водата за клен.Размерът му е 5.5см. без предната лопатка и при плуване издава доста силен звук от люлеенето във водата и прави доста вълнички.Това хубаво или лошо е незнам
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Има интересна игра
По-вероятно е да удари щука на него
Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Най-читавият и леснодостъпен воблер за кефал на нашият пазар си е Голди ! Тва не сал при кустура си е тъй :wink:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Другият път кат некой пусне тема за най-уловистият и достъпен воблер за пъстърва сигур се сещате кой ще е :lol: Тъй , тъй Голди !!!

Изображение

Изображение

Ся ако некой включи въпрос и за щуката то отговора е ясен :

Изображение

:lol: :lol: :lol: Голди :lol: :lol: :lol:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Павел Иванов написа:
Ся ако некой включи въпрос и за щуката то отговора е ясен :

Изображение

:lol: :lol: :lol: Голди :lol: :lol: :lol:

Е тук вече може да се спори :lol:

(Ама кат се върна от морското спинингуване дет съм запланувал тия дни.)
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
gembala
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от gembala »

Ех тва Голди бе :wink:
Ся пък и щука :roll:
Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

аз пък на голди имам само 1 кефал ..
Но пък салмото ги прави луди...
E по река (освен марица) не съм ги пробвал ... но ... имам от тракащите до сега удър дори на тях нямам ( 3,5 -4,8 см). На едно Ъгли извадих 1,2 кг кефал, а останалите 90 % на плуващо салмо имитация на пъстърва :) с 2 думи опит му е майката и сменяне ... :) Успех :)
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Колкото до пастървата ... с 2 ръце за ... САЛМО ХОРНЕТ 4 см имитация на пастърва
ето това
Изображение
ето тук можеш да разгледаш неактуализираната ми колекция воблерчета
http://gallery2.deephorizon.net/v/maznislav/vobleri
Анди
новобранец
новобранец

Re: За клен???

Мнение от Анди »

Анди написа:
2.Имам един плетеняк на Беркли 0.20 но на последак не дава резултат там на него.Дали това оказва голямо влияние или да сложа някои монофил 0.20

3.Баща ми е взел едно влакно за спининг-ще може ли да си кажете мнението за него, защото с последното, което взе брах големи ядове(когато лових с него не спираше да се усуква още на 2-рия риболов)а сегашното е TRIADA Spinning 0.20-което е бяло на цвят
а по тези 2 въпроса какво бихте казали
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Лорде , Голди има воблери и по 7см. и по 9см. ако и воблера на който съм хванал най-много щуки да е пет сантиметрова Култива :wink:

maznislavе , амбицираш ме довечера да редя по масата и да снимам , да редя и да снимам па утре вечер да пействам , да пействам и да зема и аз да си пусна колекцията от фофлерки :wink:

Анди , плетеняците на Беркли ги ползвам за подложка на шпулата за друг по-читав плетеняк . Екстра работа вършат в случая :wink: За мафиотският монофил нищо не мога да кажа ама един Аяка на Мусат 0.21 би ти свършил екстра работа пък и не е скъп :D

Павел Иванов
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: За клен???

Мнение от maznislav »

Анди написа:
Анди написа:

а по тези 2 въпроса какво бихте казали
Всичките риби до сега ги изтръшках на плетенак точно като твоя 0.20. А колко блесни и воблери спасих с него не е истина - щото голямата риба не е на чисто място.
Когато рибата неще и с 0.10 монофил да я търсиш все тая. Рибата атакува примамката и хич не и дреме с кво е вързана. Една 35 см американка ми удари пред краката в момента на вадене на гореспоменатия салмо воблер без да се интересува нито от мен нито от влакното , а само от примамката. заради 0.16 моно
една неизвестна за мен пастърва се мотае с едно 2,5 см салмо в устата ... аванса не проработи и ... Ако ще ловиш на блесна и воблер акцентираи върху хубава макара. От скоро имам Шимано ... невероятна макара. горещо ти я препоръчвам. Успех :)
Аватар
maznislav
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от maznislav »

Павел Иванов написа:Лорде , Голди има воблери и по 7см. и по 9см. ако и воблера на който съм хванал най-много щуки да е пет сантиметрова Култива :wink:

maznislavе , амбицираш ме довечера да редя по масата и да снимам , да редя и да снимам па утре вечер да пействам , да пействам и да зема и аз да си пусна колекцията от фофлерки :wink:

Анди , плетеняците на Беркли ги ползвам за подложка на шпулата за друг по-читав плетеняк . Екстра работа вършат в случая :wink: За мафиотският монофил нищо не мога да кажа ама един Аяка на Мусат 0.21 би ти свършил екстра работа пък и не е скъп :D
малко криво са излезли с тоя черен фон ама фотографа ми го нямаше тогава ... а и тябва да сложа актуализация на колекцията.
Я дай някакво мнение за кутиики са съхранение на пустите воблери че сега са в една голяма и ще им е... мамата ако ги поразплета още 5-6 пъти. мерси :)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами и аз съм си натъпкал мойте воблери и блесни в над стотина различни пвц кутийки нагнетени и натъпкани по най-безразборен начин та не съм май човека къдет може да ти даде полезен съвет по този въпрос :?

Павел Иванов
Аватар
pi4a94
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от pi4a94 »

даите съвет да не късам по дъното блесните и воблерите
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

pi4a94 написа:даите съвет да не късам по дъното блесните и воблерите
Не ходи за риба :roll:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”