Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Помощ за фидер
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Помощ за фидер
ТАка Мисля че прибързах като казах че е от макарата
Сега ще ви обясня всичко защото аз се оплетох.
1.На водоема духаше силен вятъри когато заметнах отначало хранилката летеше напред но се откланяше заради вятъра.Може да се наже че е летяла диагонално.
2.Когато се прибрах в нас изкарах я и дръпнах рязко директно напред(бях взел само машинката не беше закачена за пръта) и всичко беше добре.Замислих се за вятъра и дръпнах по диагонал -резултат прерязах си пръста
.Дръпнах втори път влакното се скъса .Зарадвах се и почнах да псувам машинката,но после се усетих че водачите на пръчката не позволяват влакното при изхвърляне да полети по диагонал
.Също така пробвах същото и на другите си машинки и резултатът беше еднакъв .
3.После проверих всеки един водач по отделно като прекарах влакното през него и дърпане.Всичко си беше наред .Та в крайна сметка не е от шпулата(нали с това диагонално изхвърляне )и не е от водачите!!
4.Монтажът който ползвах най-много беше патер ностера на стив като най отгоре имаше вирбелче.При замятането гледах от този вирбел до върха на пръчката да има поне 2 педи разстояние
5.Вместимостта на макарата е 0.30-150 м.Аз съм навил 0.25 -100м.Започвам да си мисля че проблемът е в количеството влакно.Ако сложа още влакно дали ще се оправи работата ?Аз мисля че от това не зависи късането защото на COrmorana ми побира 0.40 -300 м а аз съм навил 200 м! (Нещо се е бъгясало тва за качване на снимки
)
Вече ще се побъркам оля ви помогнете защото си уговорих среща с този дето ми я продаде а не искам като отида там да се излагам
Ако някой има идеи как да разбера от какво се къса моля споделете 

1.На водоема духаше силен вятъри когато заметнах отначало хранилката летеше напред но се откланяше заради вятъра.Може да се наже че е летяла диагонално.
2.Когато се прибрах в нас изкарах я и дръпнах рязко директно напред(бях взел само машинката не беше закачена за пръта) и всичко беше добре.Замислих се за вятъра и дръпнах по диагонал -резултат прерязах си пръста

3.После проверих всеки един водач по отделно като прекарах влакното през него и дърпане.Всичко си беше наред .Та в крайна сметка не е от шпулата(нали с това диагонално изхвърляне )и не е от водачите!!
4.Монтажът който ползвах най-много беше патер ностера на стив като най отгоре имаше вирбелче.При замятането гледах от този вирбел до върха на пръчката да има поне 2 педи разстояние
5.Вместимостта на макарата е 0.30-150 м.Аз съм навил 0.25 -100м.Започвам да си мисля че проблемът е в количеството влакно.Ако сложа още влакно дали ще се оправи работата ?Аз мисля че от това не зависи късането защото на COrmorana ми побира 0.40 -300 м а аз съм навил 200 м! (Нещо се е бъгясало тва за качване на снимки

Вече ще се побъркам оля ви помогнете защото си уговорих среща с този дето ми я продаде а не искам като отида там да се излагам

- М. Сталев
- разбира нещата
Аз си мисля ,че проблема не във вятъра ,по скоро някакво престаряло влакно ,аз мятам хранилка 35 гр ,със влакно 0.18 във ветровито време и нямам проблем ,ти как си го скъсал това 0.35 не знам .Проблема може да също и във монтажа,възлите ти да са слаби и затова по време на замятане хранилката да си заминава 

Ок ама не само хранилката то линията се къса.Днеска цял ден го умувам
вземи си влакното на тубертини специално за фидер-150 метра е влакната им са малко скъпички но са хубави
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Смени си влакното,тоя DAM купува ли го някой още,а 0.35 влакно да ти се скъса от хранилка ми се видя малко...bigbossbs написа:Ок ама не само хранилката то линията се къса.Днеска цял ден го умувам

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....