Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

12 часа екшън.....на Монстерлейк
- Vesko1
- сериозен играч
12 часа екшън.....на Монстерлейк
Здравейте колеги риболовци.Преди 2 дни,мислейки с моя приятел къде риболовно да прекараме добре уикенда...решихме да е на едно любимо за нас място,с дебели сянки и големи риби.А и трябваше да ни донесат там едни протеинови топчета,пелети и дипове...та с един удар -2 заека.Прогнозата за времето беше 40 градусова жега,което затвърди нашето убеждение за тази дестинация и вчера към 17ч пристигнахме на местоназначението.Товарене разтоварване...багажи ,лодки,...всеки шаранджия знае за какво говоря...

Разпънахме въдиците...тактика на 1 пръчка силиконов косъм с 3 царевички -мед,на останалите 5- топчета на косъм...дипове шокобан и банан...захранка ,топчета вкисната царевица и пелети ...на един наш вносител Ицо .
След като опънахме пръчките като по учебник...

...към 19...часа седнахме на вечерен аперитив,ракийка със...разни други работи за мезе..
....и зачакахме ударите.

Ударите не закъсняха...аванса запя и ,първия дребосък удари на царевицата..

Релиййз....и отново наздравица с колегата

Осени ни надеждата...че този риболов започва добре и може би ще има екстремни емоции...и за да се потвърди тази наша нагласа...следващия удар беше на протеиново топче...и тази красавица влезе в кепа..

Едвам влезе в кепа ,тая дълга върлина...и при снимките успя да ми забърше една опашка в лакътя за малко да я изпусна.С приятелчето взехме да се шегуваме,че понеже сме взели малкия кеп...затова дълги риби се хващат ,за да ни затруднят максимално..
Та хапнахме ,пийнахме...и колегата се оттегли на заслужена почивка...а първа смяна дневален беше моя милост.През нощта 2 удара...2 едри риби-9,5...и 7 кг шаранета...то нямаше спане...таман задремеш и пи-пи...пи...аванси свирят...

Накрая таман съм задрямал и към 5 сутринта...ужасен удар и свирене на аванс,средна пръчка...докато стана да засека...и гадината тръгна на ляво..и събра 2-те крайни пръчки...колегата сънен се ошашави...взе да ми крещи-"Кво праиш бе...сички сигнализатори пищят"....докато ми крещеше..аз запазих дух....и усетих страхотни тласъци...напред,понатегнах малко аванса...и това ми беше грешката...чух само едно дзън... няколко тласъка и рибата скъса 0,50....повод,трябва да е било или сом или муруна...шаран така не къса,ама то нали знаете изпуснатата риба е най голяма..
То бяха псувни,в тъмното наново правихме тъкъми поводи,с челници на главите...и на разсъмване опънахме и захранихме наново....
...и след половин час,рибата полудя...удар след удар,не успяхме да си изпием кафетата

8-мици ,10ки-2броя...останалите между 2 и 4кг

Повечето риби не са снимани ,то нямахме време а и батериите на апарата дадоха фира,та продължихме с телефона...

Накрая удари и 11кг..красавец,бая ни поизпоти...едвам го вкарахме в кепа...

Когато рекох да го релийзвам..шарана подскочи и ми заби горния си шип в крака...рукна една кръв,...нема да ви я показвам ,че може да има хора дето им става лошо...добре че имахме йодасепт и лепенки...та криво ляво се закърпих,да не стане инфекция..

Към 9...ударите намаляха ,а и стана яка жега,което ни накара да съберем набързо бивака...и да си бием камшика...посока прибиране.Последна снимка и...казахме ЧАО на язовира...до следващия път!

НАСЛУКА КОЛЕГИ!...

Разпънахме въдиците...тактика на 1 пръчка силиконов косъм с 3 царевички -мед,на останалите 5- топчета на косъм...дипове шокобан и банан...захранка ,топчета вкисната царевица и пелети ...на един наш вносител Ицо .

След като опънахме пръчките като по учебник...

...към 19...часа седнахме на вечерен аперитив,ракийка със...разни други работи за мезе..

Ударите не закъсняха...аванса запя и ,първия дребосък удари на царевицата..

Релиййз....и отново наздравица с колегата

Осени ни надеждата...че този риболов започва добре и може би ще има екстремни емоции...и за да се потвърди тази наша нагласа...следващия удар беше на протеиново топче...и тази красавица влезе в кепа..

Едвам влезе в кепа ,тая дълга върлина...и при снимките успя да ми забърше една опашка в лакътя за малко да я изпусна.С приятелчето взехме да се шегуваме,че понеже сме взели малкия кеп...затова дълги риби се хващат ,за да ни затруднят максимално..

Та хапнахме ,пийнахме...и колегата се оттегли на заслужена почивка...а първа смяна дневален беше моя милост.През нощта 2 удара...2 едри риби-9,5...и 7 кг шаранета...то нямаше спане...таман задремеш и пи-пи...пи...аванси свирят...

Накрая таман съм задрямал и към 5 сутринта...ужасен удар и свирене на аванс,средна пръчка...докато стана да засека...и гадината тръгна на ляво..и събра 2-те крайни пръчки...колегата сънен се ошашави...взе да ми крещи-"Кво праиш бе...сички сигнализатори пищят"....докато ми крещеше..аз запазих дух....и усетих страхотни тласъци...напред,понатегнах малко аванса...и това ми беше грешката...чух само едно дзън... няколко тласъка и рибата скъса 0,50....повод,трябва да е било или сом или муруна...шаран така не къса,ама то нали знаете изпуснатата риба е най голяма..

То бяха псувни,в тъмното наново правихме тъкъми поводи,с челници на главите...и на разсъмване опънахме и захранихме наново....
...и след половин час,рибата полудя...удар след удар,не успяхме да си изпием кафетата

8-мици ,10ки-2броя...останалите между 2 и 4кг

Повечето риби не са снимани ,то нямахме време а и батериите на апарата дадоха фира,та продължихме с телефона...

Накрая удари и 11кг..красавец,бая ни поизпоти...едвам го вкарахме в кепа...

Когато рекох да го релийзвам..шарана подскочи и ми заби горния си шип в крака...рукна една кръв,...нема да ви я показвам ,че може да има хора дето им става лошо...добре че имахме йодасепт и лепенки...та криво ляво се закърпих,да не стане инфекция..

Към 9...ударите намаляха ,а и стана яка жега,което ни накара да съберем набързо бивака...и да си бием камшика...посока прибиране.Последна снимка и...казахме ЧАО на язовира...до следващия път!

НАСЛУКА КОЛЕГИ!...

Последно промяна от Vesko1 на Нед Юли 15, 2012 8:21 pm, променено общо 4 пъти.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- daniel defoe
- разбира нещата
Re: 12 часа екшън.....
Много и все едри рибоци - перфектен репортаж, благодаря за споделеното преживяване 

- Rapala_Team
- разбира нещата
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Браво Весе хубав риболов сте спретнали

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Страхотни удари,колега
А мястото Кадънче ли е или се бъркам 

- Vesko1
- сериозен играч
Не се бъркаш колега..Къдънче е ...така нареченото "Монстерлейк-езерото на чудовищата".Имахме слука тоя път..с правилна тактика...,но понеже е водоем за спортен риболов....имали сме и яки капо-та...така че това че е платен водоем ,въобще не е показателно.Като иска...кълве ,като не иска..не ще...nemalabavo написа:Страхотни удари,колегаА мястото Кадънче ли е или се бъркам

Благодаря...пожелавам и на теб същата,че и по голяма слука..С.Върбанов написа:Браво Весе хубав риболов сте спретнали![]()

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Страхотен екшън е било ама тоя 11 килограмовия май е преял от захранка 

Риболова е хоби.Наслука 

- Vesko1
- сериозен играч
Бе захранка ли е ,топчета ли са...или бира е пил не знам ,ама бая голям бирен корем има...David Kamenov написа:Страхотен екшън е било ама тоя 11 килограмовия май е преял от захранка

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: 12 часа екшън.....на Монстерлейк
Водиш Вес .. ма ще наваксам! 
Еваларка!

Еваларка!

Няколко пъти съм го казвал с гордост ще го повторя пак.МАЙСТОР СИ ВЕСКО!Владееш нещата.Стакива хора като теб е удоволствие да се ходи за риба!!!!!От тези на снимките по-големи не ти пожелавам!Мисля че тези са с достатъчни размери!!!!Поздрав!!!!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Като по учебник, всичко изпипано.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Излет за пример,а за рибите оставам безмълвен

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- Vesko1
- сериозен играч
Ааа четох аз ,че ще правиш лятна обиколка по Дунава....та мисля че наистина там ще наваксаш Митак...с дивите дунавски карпове.sapuna написа:Водиш Вес .. ма ще наваксам!
Еваларка!
Има и пропуски колега,но се стараем да ги отстраняваме в движение...няма идеални хора...тактики...и т.н.desi написа:Като по учебник, всичко изпипано.
Колегата ми е по голям майстор...той води и по брой риби...и по килограми ..засега.Но ние сме екип...и си удисваме на акълите...затова нищо не може да ни спре...решим ли да ходим на риба..gotra написа:Няколко пъти съм го казвал с гордост ще го повторя пак.МАЙСТОР СИ ВЕСКО!Владееш нещата.Стакива хора като теб е удоволствие да се ходи за риба!!!!!От тези на снимките по-големи не ти пожелавам!Мисля че тези са с достатъчни размери!!!!Поздрав!!!!

Адмирации !!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!