Предстоящ излет на яз.Душанци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

s.s.georgiev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Предстоящ излет на яз.Душанци

Мнение от s.s.georgiev »

Привет,
Решил съм със няколко приятели да организираме един палатков лагер на яз.Душанци за четири, пет дена. И понеже съм ходил там едва един път, ако може някой колега да сподели къде ще е най-добре да се разположим от гледна точка на лагеруване и риболов. Ще бъда благодарен на всякакви мнения и препоръки както и маршрути. Ако някой има актуална информация за нивото (дали е спаднало) моля да сподели.
Строителни услуги
http://kmbg-group.alle.bg/
mlc
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Предстоящ излет на яз.Душанци

Мнение от mlc »

Днес 10.20ч -55см по камерата на преливника.
Процесът по улова на риба е толкова увлекателен, че с времето от навик той се превръща във всепоглъщаща страст.
s.s.georgiev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от s.s.georgiev »

Никой ли не е ходил там... :roll:
Строителни услуги
perodaleev
новобранец
новобранец

Мнение от perodaleev »

Язовира беше зарибен в началото на новия сезон с бяла риба ,но явно зарибителя е бил заразен с някаква болест,и доста риба измря.Покрай брега беше пълно с болна или мъртва риба преди около 10 дни от тогава не съм ходил .Ако все още си решен да ходиш мога да ти пусна някой доста добри и надеждни места.
Аватар
gorkata_petrov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gorkata_petrov »

perodaleev написа:Язовира беше зарибен в началото на новия сезон с бяла риба ,но явно зарибителя е бил заразен с някаква болест,и доста риба измря.Покрай брега беше пълно с болна или мъртва риба преди около 10 дни от тогава не съм ходил .Ако все още си решен да ходиш мога да ти пусна някой доста добри и надеждни места.
Давай
Това е като да бягаш сам и да излезеш втори ????
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

perodaleev написа:Язовира беше зарибен в началото на новия сезон с бяла риба ,но явно зарибителя е бил заразен с някаква болест,и доста риба измря.Покрай брега беше пълно с болна или мъртва риба преди около 10 дни ...
Или някой тайничко е източил някаква гняз във водоема :axe:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
s.s.georgiev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от s.s.georgiev »

perodaleev написа:Язовира беше зарибен в началото на новия сезон с бяла риба ,но явно зарибителя е бил заразен с някаква болест,и доста риба измря.Покрай брега беше пълно с болна или мъртва риба преди около 10 дни от тогава не съм ходил .Ако все още си решен да ходиш мога да ти пусна някой доста добри и надеждни места.
Това което казваш колега за рибата въобще не е добре - даже ако някой има повече инфо за това какво се е случило да каже. Но все пак ако може да споделиш за местата ще ти бъда благодарен!
Строителни услуги
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Привет колега!
Нямам претенции, че познавам водоема, тъй като петък вечер ме заведоха за пръв път там за риба. Бяхме под с. Антон. Хареса ми мястото. Работих с уип - 8м. Сутринта в събота бях заел позиция. Дълбочина малко над 5-те метра. До обяд имах три добри платики- две от тях почти до лакътя, едната по- дребна. Много и дребни перки. Две шаранчета тип малчугани и некой и друг уклей. Стръв - бял червей. Около десет рибата отряза като с нож и до обяд бях само зрител. После разбрах, че земята се е люляла и то пак в района на Перник. Това е от мен. Колкото до рибата- всичката си е във водата за да расте. Мисля пак да посетя водоема. Определено ми хареса.
Поздрави!!!
s.s.georgiev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от s.s.georgiev »

Забравих да спомена, че придвижването няма да бъде с високопроходими коли и разни джипки, така че пътища изискващи подобен род автомобили отпада.
Строителни услуги
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

Колега като стигнеш стената на язовира минаваш по нея следва ляв завой след завоя има един залив ако ти хареса порбваш там ако не продължаваш по пътя докато свърши асфалта там оставяш колата и минаваш през една борова горичка за да стигнеш до язовира и ако там не ти хареса в дясно има една голяма поляна може и пеша да идеш може и с колата но пътя не е много хубав.Пътя през село Антон не го знам където колегата написа по горе. Друг вариант е като караш към язовира още преди да стигнеш стената се оглеждаш за черен път в ляво то има един много стръмен път на горе и веднага след него е по-дория път аз сам минавал с пежо 106 и няма проблем сега е подравнен но ти си прецени да ли можеш да минеш.Ако тръгнеш по този път караш само по него и ще стигнеш гребната база и садките може и да продължиш на право там вече ще се оринтираш къде да застанеш на някои от заливите.Дано да сам ти бил полезен и наслука.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Здравей колега.По пътя описан в поста преди мен наистина има разкошни места и много на брой!И за бивак и за риболов!С едно голямо "но" - завали ли те става страшно...Кално ли е не влизай навътре ако си с дълга или ниска кола,патил съм.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
s.s.georgiev
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от s.s.georgiev »

shtilkata написа:Колега като стигнеш стената на язовира минаваш по нея следва ляв завой след завоя има един залив ако ти хареса порбваш там ако не продължаваш по пътя докато свърши асфалта там оставяш колата и минаваш през една борова горичка за да стигнеш до язовира и ако там не ти хареса в дясно има една голяма поляна може и пеша да идеш може и с колата но пътя не е много хубав.Пътя през село Антон не го знам където колегата написа по горе. Друг вариант е като караш към язовира още преди да стигнеш стената се оглеждаш за черен път в ляво то има един много стръмен път на горе и веднага след него е по-дория път аз сам минавал с пежо 106 и няма проблем сега е подравнен но ти си прецени да ли можеш да минеш.Ако тръгнеш по този път караш само по него и ще стигнеш гребната база и садките може и да продължиш на право там вече ще се оринтираш къде да застанеш на някои от заливите.Дано да сам ти бил полезен и наслука.
Колега благодаря, наистина полезно инфо.
steven1969_bg написа:Здравей колега.По пътя описан в поста преди мен наистина има разкошни места и много на брой!И за бивак и за риболов!С едно голямо "но" - завали ли те става страшно...Кално ли е не влизай навътре ако си с дълга или ниска кола,патил съм.
С куатро съм но помага ако терена е за ниска кола иначе гледам да не стигам чак дотам, но непременно ще го имам предвид.
Строителни услуги
shtilkata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от shtilkata »

ето едно шаранче където се препиче спокойно на слънце
Прикачени файлове
язовир Душанци
язовир Душанци
IMG_2368.JPG (218.43 KiB) Преглеждано 1544 пъти