Моля за съвет

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Моля за съвет

Мнение от carbolino »

Искам да си закупя сонар и съм в дилема,дали да е с безжиЧна сонда и да мога да я мятам с въдиcата или да е с сонда с кабел.Моля колеги за вашита помощ,а моделите на които сум се спрял са Гармин 250 или РФ15 на Хумминбърд.Водоемите които посещавам са малки и нямам нуйда от лодка
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

[яуоте=&амп;амп;яуот;Марcо Поло&амп;амп;яуот;]Хайде само ми обясни как ще видиш нещо с 250-ката, като нямаш лодка! :лол:[/яуоте]Ште зема и лодка само ако ме навие някой Че с Гармин е по добре да се въoражи Човек
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

За шаран искам да го използвам и знам доста малки водоеми които имат доста стари шарани и които са на много забутани места в едни забравени от бога села а и по принcип рядко ходя на големи дърjвни язовири защото там всиЧко е преминало през гурлата на браконера и затова смятам Че това е оптимално добър избор хем сонда с кабел ако искам с лодка хем безжиchна сонда за малки гиоловеИзображениеHumminbird PiranhaMAX 230
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Както ти е споменал marko polo по нагоре плзвам Garmin 250 добро сонарче хубава разделителна способност има и възможност за връзка с GPS което го оскъпява безмислено поне според мен. Ако ти трябва само за шаран и за малки гьлчета този модел не си струва. Ако си купуваш за от брега имаи на предвид че доколкото знам отчитаха до 30-40 метра но за малки гьолчета стават. Колега Марко трябваше да се чуем тези дни ама се забатачих в работа. След около час тръгвам за жребчево, ще ти се обадя като се върна да черпя по бира най накрая.
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

Благодаря ви колеги за съветите ще си взема сигорно RF15 а за по големи разстояния има и други сонди за около 60-70 метра но са малко по скъпи но ако се ходи на голям язовир нищо не ми преЧи да си го мятам и от лодка.На слука на всиЧки
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”