бракониерска риба в магазин

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

бракониерска риба в магазин

Мнение от milo69 »

снощи в магазин сани в пловдив продаваха маломерни сомчета със следи от мрежа по тялото....
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

Да не си видял канален сом?
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: бракониерска риба в магазин

Мнение от Mitak »

milo69 написа:снощи в магазин сани в пловдив продаваха маломерни сомчета със следи от мрежа по тялото....

:lol: ами на мен ми се вижда нормално все пак тия сомчета са отглегади най-вероятно в някое стопанство и собственика може да си ги лови както иска и да ги продава.... а може и да са хванати и от бракониери няма да се изненадам, а какви бяха сомчетата канални или европейски?
Изображение
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не вярвам да има толкова глупави бракониери - маломерните европейски сомчета са много по-скъпи живи, отколкото на кило...
ribata92
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribata92 »

Наистина аз съм гледал пъстървата..хората си я гледат и после си я ловят с мрежи..,но не можеш да докажеш,че е бракониерство може и да е,но може и да са отгледани сомчета,въпреки че още не съм чул някой да гледа сом-за пъстърва и шаран -да,но сом -не..
То риба има ама водата е повече.
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

сомчетата са си чисто нашенски европейски. не вярвам някой арендатор, който гледа риба да вземе да ги излови и продаде толкова малки :roll: бракониерски са си отвсякъде.
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Факта че се знае магазина с такава риба/бракониерска/,звъниш на ИАРА/искаш името на този който ти е приел сигнала/,имформираш го за какво става на въпрос и ти гарантирам ,че нещатата ще бъдат изяснени :!: По същата схема съм предизвиквал безотказни реакции за помощ от ИАРА ,даже след моя молба да ме имформират за резултата след проверката е било всичко точно :!: :!: :!: Просто всичко е ставало пред очите ми след като съм изчаквал реакцията им :idea: Най -бързата такава беше на Дунав-Ново село само за 10 мин. :shock: :D
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

ами миналата година звънях.не знам дали са проверявали или просто случайно но десетина дни нямаше бракониерска риба на щанда и после пак си продължи постарому....
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

milo69 написа:ами миналата година звънях.не знам дали са проверявали или просто случайно но десетина дни нямаше бракониерска риба на щанда и после пак си продължи постарому....

така е "...... кауза пердута, не се отвори парашута...." докато има такива дето незаконно хващат риба ще има и такива дето ще я продават... За търговеца е важна печалбата и дори и да го глобят той пак ще си продава защото искарва достатъчно за да си плаща глобите и пак да е на печалба... при мрежарите е същото положението докато има каде да пласират рибата ще продължават да я ловят и дори и да им вземан мрежите и лодките и да ги глобят, те ще си купят нови ще си платят глобите и пак ще са на печалба.... Проблема трябва да се решава комплексно на всички нива но това ми се струва невъзможно. Единственото което може по-някакъв начин да помогне е големи глоби и затвор едновременно....
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”