на косъм

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

6aro_hvashtaca
новобранец
новобранец

на косъм

Мнение от 6aro_hvashtaca »

искам някои да ми обясни за тази техника на на косъм 4е не мога да я разбера искам подробна информация и много благодаря предварително :smt024
да ви е малък кепа колеги наслука
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

по повод монтажа на косъм ми е интересно как така шарана не забелязва и не се плаши от чисто голата кука :roll: някой запален по този монтаж да вземе да обясни. излиза че или не трябва да обръщаме толкова внимание на дебелината на кордата и големината на куката, щото на рибата не й пука от тях, или шарана е много тъп
dian
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dian »

колега във форумите има много изписана имформация само ползваи търсачката и чети :)
само слабите се стремят към порядаък силните владеят хаоса
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

колега dian самият монтаж на косъм дълбоко не ме интересува, нещо не ме кефи да ловя на гола кука и си ловя по традиционния начин. просто въпроса ми беше към ползващите този монтаж които сигурно са чели доста чуждестранни материали, като как така шарана не се плаши от голата кука
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

ами ако използваш повдигач ,куката ти лежи на дъното и шарана не я вижда ( предполагам ) а ако и куката и стръвта са на дъното куката пак не се забелязва защото в повечето случаи се използват черни куки,а и шарана не захапва стръвта а я засмуква и щом засмука царевицата или топчето то и куката му попада в устата и така голата кука се закача по лесно защото на нея няма стръв която да пречи.Така мисля аз,ако има и други мнения споделете че и на мен ми стана интересно :roll:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Sme6NIKa
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Sme6NIKa »

Подкрепям мнението на колегата nikejo. И аз съм чувал/чел, че шарана засмуква стръвта и покрай нея и куката, а понеже куката е гола се забива по-лесно, дори и шарана да изплюе стръвта. Дължината на косъма зависи от големината на стръвта - колкото по-голяма е стръвта, толкова по-дълъг е косъма, но доколкото знам монтажите са толкова разнообразни, че май се взима предвид и цвета на шарана ... :lol: Накратко - има страшно много информация по форумите - просто ползвайте търсачката. Аз лично съм се опитвал да ловя "на косъм" 3 пъти и нито един път нямах пипване :oops: , но не губя надежда - все пак съм бегинър от всякъде, а и не съм срещнал майстор да ме открехне кое как е.... имам предвид практика ... теоретично съм се опитал да се подготвя... :oops:
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
Аватар
kosatkata
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kosatkata »

Има специална тема в раздела монтажи и там е доста коментиран този монтаж.Поздрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”