Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За шаран на яз. Влашки Дол
За шаран на яз. Влашки Дол
Попаднах в интернет на този водоем (вчера) и още днес, реших да го посетя... В 5.30 сутринта (след много лутане из земни пътища), бях пред бариерата на язовир. Около 15/20 минутно чакане на охраната, се оказа, че съм попаднал на грешния язовир...
След още малко лутане, към 6.10 , бях на правилният водоем. За миг се зачудих, дали да разпъвам такъмите, защото светкаше и гърмеше, доста сериозно,

но реших да пробвам...

Реших да направя първата и да я хвърля ... 2 изкуствени царевички на browning, дип ягода с PVA мрежа с пелети на Sensas ... Заредих и хвърлих, нямаше и 10-тина минути (още връзвах 2-рата пръчка и сигнализатора почна да пищи ... Компанията ми беше 2 жени, които още стояха в колата (беше ги страх от едно куче, а аз нямах нерви да се разправам рано, рано ... кепа в сака, аз сам ... помислих, че е някои от по-големите шарани, защото беше доста борбен и в това време пазача видял и се притече, та това влезе в кепа ...

Времето беше ужасно, от 7.00 , започна ужасен вятър, гръмотевици и т.н. Към 11.15 писна единия сигнализатор 2/3 пъти и спря... 20-тина минути след това пискане, реших да прехвърля пръта и се оказа, че се е бил закачил този дребосък ...

След дребосъка, реших да стоя още 2 часа и да си ходя. Реших да променя всичките монтажи и около мен, беше нещо такова ->

В 2 без 5 минути, аванса засвири и направи някакъв рън, но се оказа с 500/600 грама по-голям дребосък от предният ...
След което се заговорих със собственика на водоема и от него разбрах, че има амури и толстолоб, между 15 и 20 кг, също някои друг шаран по 10 и 15 кг. Което ме кара, да отскоча и да нощувам там 2/3 дена и да видим, какво ще излезе! 

но реших да пробвам...

Реших да направя първата и да я хвърля ... 2 изкуствени царевички на browning, дип ягода с PVA мрежа с пелети на Sensas ... Заредих и хвърлих, нямаше и 10-тина минути (още връзвах 2-рата пръчка и сигнализатора почна да пищи ... Компанията ми беше 2 жени, които още стояха в колата (беше ги страх от едно куче, а аз нямах нерви да се разправам рано, рано ... кепа в сака, аз сам ... помислих, че е някои от по-големите шарани, защото беше доста борбен и в това време пазача видял и се притече, та това влезе в кепа ...

Времето беше ужасно, от 7.00 , започна ужасен вятър, гръмотевици и т.н. Към 11.15 писна единия сигнализатор 2/3 пъти и спря... 20-тина минути след това пискане, реших да прехвърля пръта и се оказа, че се е бил закачил този дребосък ...

След дребосъка, реших да стоя още 2 часа и да си ходя. Реших да променя всичките монтажи и около мен, беше нещо такова ->

В 2 без 5 минути, аванса засвири и направи някакъв рън, но се оказа с 500/600 грама по-голям дребосък от предният ...

Re: За шаран на яз. Влашки Дол
Браво!!!

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Бързо си се отказал , и аз мисля да го посетя това водоемче разбрах за свестния собственик и прекрасната природа , още са малки рибите но си струва да се ходи .
Имам няколко въпроса освновно водоема колко км е от София , и какви са правилата за риболов , и влакното ти клантин салса ли е
.
Сподели още и за самия риболов , на топчета пробва ли , дистанции, стръв ,монтажи.
Пиша ти тук не на ЛС за да го видят повече колеги .
Имам няколко въпроса освновно водоема колко км е от София , и какви са правилата за риболов , и влакното ти клантин салса ли е

Сподели още и за самия риболов , на топчета пробва ли , дистанции, стръв ,монтажи.
Пиша ти тук не на ЛС за да го видят повече колеги .

-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- gochev86
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Хубав излет браво.Да ако може наистина малко инфо да дадеш ще е супер 

If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Говорих със собственика за топчетата, максимално отрицателен отговор даде ...
Храни ги само с царевица и от време на време, хвърля и жито... Относно монтажите и разстоянието, релефа е доста интересен, не е нужна голяма дистанция от мястото, на което бях... Има дълбоки места по 8/9 метра и до него има места по 4 метра. Хубаво е да имаш маркер. Монтажите на косъм с 2 царевички, пробвах и на 2 с повдигач между тях, но нямаше резултат. "Големите" риби не са страшно много, но не са и чак толкова малко, та е хубаво поне една нощ, да се преспи там...
Аз мисля, следващата седмица да пренощувам там и да видим, какво ще се получи. От София до Мездра, са да ги кажем 100, а от Мездра до язовира, към 30 , + / - 5км. Обаче, ще е малко сложно да го откриеш, ще трябва по-подробно обяснение 
Влакното ми е на Quantum

Влакното ми е на Quantum

- Ivo_Ivanov
- сериозен играч
Ivo_Ivanov написа:Страхотен излет БРАВО. Не разбрах какво е това на ръцетети.

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Това не е ли на Цено язовира ?
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Да, той е. 

5 лв. на пръчка, можеш да вземеш от 1 до 3 кг. , другото се пуска.