ЗА ЩУКА...

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
p4elata_brumze
новобранец
новобранец

ЗА ЩУКА...

Мнение от p4elata_brumze »

Zdraveite kolegi.

Mnogo mi e merak da xvana 6tuka,ama ne sum imal sluka dosega da xvana.
Da vi pitam kakvi sa nai-4esto izpolzvanite primamki (vidove blesni i vobleri)? :lol:
...и нека БРЪМЗЕ бъде с теб !

Hика ми се чете: пчелата БРЪМЗЕ
dave378
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Не много полезна информация

Мнение от dave378 »

Колега,
Не мога с много да помогна но все пак.Досега сам ходил 5 пъти за щука два от които се върнахме капо. Но другите 3 пъти имахме по 2-3 щукчета по кило и 700 кило и 500. Доволно за мен. Като чета из форума разбирам че колегите са вадили и доста големи екземпляри. Дано и аз, а пък и ти да имаме този късмет.
Сега на въпроса.Аз ловя щука само на тапа с каракуда.Пробвал съм и на симеон, но или много бързо умира или костурите много го харесват. От колеги съм чувал че най-много се обажда на рибка от съответния водоем.Ако питаш мен вземи си каракуди, а също можеш да пробваш с жълта или бяла блесна ако е мътна водата.Препоръчвам ти тези на Meps с червения пискюл.
Обичам рибите, мразя бракониерите.
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

в болшинството случаи живата примамка е най-добре да бъде каракудка или уклей. Относно изкуствените примамки съм имал най-добра слука с блесна за клен - жълта с червени точки
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
p4elata_brumze
новобранец
новобранец

Мнение от p4elata_brumze »

Fixxer, a na platenoto na pun4a na blesna ili na vobler za 6tuka ? :lol:
...и нека БРЪМЗЕ бъде с теб !

Hика ми се чете: пчелата БРЪМЗЕ
Аватар
Kriss
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kriss »

Бе Бръмзе, нали не беше в Булгаристан?
На платенето на Пън-ча само на изкуствено. Няма смисъл да висиш. Не че няма да хванеш, напротив може и по-лесно да е, но спининга си е къде къде по-емоционален. Върви на воблери и блесни. Бих използвал по-големи, че да не се хване някоя пъстърва. btw инфото ми е от миналата седмица. Сега не знам дали вече не е замръзнало.
Вервайте ми
Karbona
новобранец
новобранец

Примамка за щтука

Мнение от Karbona »

Колега за блесните стават и въртящи и клатушки.Всеки път е различно един път удря на бяла друг на жълта хубаво е да имаш различни.Но аз ловя най вече на бяля клатушка и жива рибка с плетено влакно със стоманена нишка.Успех и да хванеш голяма щука. :D
sweester
новобранец
новобранец

Мнение от sweester »

колеги да ви кажа че от блесна по трудно 6те случите за6тото и без това щуката не играе често а за да калве требе да е много гладна за да гони хубаво.Даваите по стария и изпитан метод с тапа и каракуда.За жалост и това може да не ви свар6и работа за6тото на малко места в BG има девствени язовири в които да има риба за вси4ки.На слука на вси4ки
Mitchell
новобранец
новобранец

Мнение от Mitchell »

sweester написа:колеги да ви кажа че от блесна по трудно 6те случите за6тото и без това щуката не играе често а за да калве требе да е много гладна за да гони хубаво.
Няма такива филми. По твоята логика спининговия риболов е обречен на постоянно "дебнене" на точния момент. :shock:
Последно промяна от Mitchell на Вто Май 24, 2005 12:13 am, променено общо 1 път.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Mitchell написа:
sweester написа:колеги да ви кажа че от блесна по трудно 6те случите за6тото и без това щуката не играе често а за да калве требе да е много гладна за да гони хубаво.
Няма такива филми. По твоята логика спиниговия риболов е обречен на постоянно "дебнене" на точния момент. :shock:
:D :D :D
Ловил съм щука на блесна когато около мен е имало една купчина народ заметнали на тапа с по 5-15 въдици и са били капо :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”