Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Стопер за подвижна плувка,какъв?!??
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
не искам да влизам в спор,но стопер от 0.10 се амортизира бързо,на десетина хвърляния и е дроб,а силиконов стопер за мач си е извращение,мести се при замятания.а да ви призная не ловя отдавна на подвижно,не ми се налага.винаги гледам да си докарам рибата под носа,а ако се налага навътре и надълбоко има фидери.с тези перли ловя зимата скобар и морунаж,така,че знам колко им е голям отвора,и е по0добре както пише mic,да се ползват конектори за тази цел,а за амортизатор да се ползва парче силиконов шлаух.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Здравейте колеги. Мисля че саморъчно направения възел е най-подходящото решение. За направата на възел използвам 100 % памучен конец. Ето моя начин на връзване на възели. Сам стигнах до това връзване, но сигурно не предлагам нищо ново и отдавна се знае този възел.
п.с: Не мога да рисувам добре, но се надявам, че ще ви е от полза...

п.с: Не мога да рисувам добре, но се надявам, че ще ви е от полза...

Re:
ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш за монтажа на линията и принципите, които трябва да се спазватл Запалих се по мач-риболова, виждам, че е голямо изкуство и всичко свързано с него ми е интересноbutnik написа:възела го правя от 0.16,0.18 корда,за сигурност два един до друг както пише колегата,0.10 ми се струва тънка за тази цел.мустачките като са по дълги минават по лесно понеже се пречупват без усилие.ако имаш проблем с подреждането на оловото пиши да ти обясня един добър монтаж с който ловят в добрата стара англия.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Re:
Бъди конкретен какво искаш да знаеш,защото ако започна да пиша за мач риболова трябва да издам книгаlaik написа:ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш за монтажа на линията и принципите, които трябва да се спазватл Запалих се по мач-риболова, виждам, че е голямо изкуство и всичко свързано с него ми е интересноbutnik написа:възела го правя от 0.16,0.18 корда,за сигурност два един до друг както пише колегата,0.10 ми се струва тънка за тази цел.мустачките като са по дълги минават по лесно понеже се пречупват без усилие.ако имаш проблем с подреждането на оловото пиши да ти обясня един добър монтаж с който ловят в добрата стара англия.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
Re: Стопер за подвижна плувка,какъв?!??
Здравейте колеги . От онази седмица съм рибар (един колега ме запали) . Та въпроса ми е - купих си подвижна плувка с стопер но убиите ме немога да си вържа стопера. някои можге ли да ми покаже снимка или поне да ми обясни как става. Благодаря предварително.
-
- Модератор
Re: Стопер за подвижна плувка,какъв?!??
Лесно е, но трябва някой на място да ти го покаже.Така беше и с мен преди години.Отидох при по-опитен - и ми показа.ÆķűîVáŁęŅť написа:Здравейте колеги . От онази седмица съм рибар (един колега ме запали) . Та въпроса ми е - купих си подвижна плувка с стопер но убиите ме немога да си вържа стопера. някои можге ли да ми покаже снимка или поне да ми обясни как става. Благодаря предварително.