Стопер за подвижна плувка,какъв?!??

Модератор: sapuna

Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

Аз ползвам силиконови стопери на DAM най малкия размер при основно влакно 0.12 нямам никакви проблеми,спокойно минават през водачите на мач-пръчка.
mic
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от mic »

Два възела от корда 0.16или0.18 съчетани с адаптор за ваглер STONFO/хората отдавна са го измислили/без никакви перлички манисти и др.И така 10 год. без проблеми
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

не искам да влизам в спор,но стопер от 0.10 се амортизира бързо,на десетина хвърляния и е дроб,а силиконов стопер за мач си е извращение,мести се при замятания.а да ви призная не ловя отдавна на подвижно,не ми се налага.винаги гледам да си докарам рибата под носа,а ако се налага навътре и надълбоко има фидери.с тези перли ловя зимата скобар и морунаж,така,че знам колко им е голям отвора,и е по0добре както пише mic,да се ползват конектори за тази цел,а за амортизатор да се ползва парче силиконов шлаух.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
kepa
новобранец
новобранец

Мнение от kepa »

Здравейте колеги. Мисля че саморъчно направения възел е най-подходящото решение. За направата на възел използвам 100 % памучен конец. Ето моя начин на връзване на възели. Сам стигнах до това връзване, но сигурно не предлагам нищо ново и отдавна се знае този възел.

п.с: Не мога да рисувам добре, но се надявам, че ще ви е от полза...

Изображение
laik
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от laik »

butnik написа:възела го правя от 0.16,0.18 корда,за сигурност два един до друг както пише колегата,0.10 ми се струва тънка за тази цел.мустачките като са по дълги минават по лесно понеже се пречупват без усилие.ако имаш проблем с подреждането на оловото пиши да ти обясня един добър монтаж с който ловят в добрата стара англия.
ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш за монтажа на линията и принципите, които трябва да се спазватл Запалих се по мач-риболова, виждам, че е голямо изкуство и всичко свързано с него ми е интересно
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Re:

Мнение от butnik »

laik написа:
butnik написа:възела го правя от 0.16,0.18 корда,за сигурност два един до друг както пише колегата,0.10 ми се струва тънка за тази цел.мустачките като са по дълги минават по лесно понеже се пречупват без усилие.ако имаш проблем с подреждането на оловото пиши да ти обясня един добър монтаж с който ловят в добрата стара англия.
ще ти бъда много благодарен, ако ми обясниш за монтажа на линията и принципите, които трябва да се спазватл Запалих се по мач-риболова, виждам, че е голямо изкуство и всичко свързано с него ми е интересно
Бъди конкретен какво искаш да знаеш,защото ако започна да пиша за мач риболова трябва да издам книга :D Хъм ,ами и това е идея,що пък не. :oops:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
ÆķűîVáŁęŅť
новобранец
новобранец

Re: Стопер за подвижна плувка,какъв?!??

Мнение от ÆķűîVáŁęŅť »

Здравейте колеги . От онази седмица съм рибар (един колега ме запали) . Та въпроса ми е - купих си подвижна плувка с стопер но убиите ме немога да си вържа стопера. някои можге ли да ми покаже снимка или поне да ми обясни как става. Благодаря предварително.
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Стопер за подвижна плувка,какъв?!??

Мнение от dantho.mihov »

ÆķűîVáŁęŅť написа:Здравейте колеги . От онази седмица съм рибар (един колега ме запали) . Та въпроса ми е - купих си подвижна плувка с стопер но убиите ме немога да си вържа стопера. някои можге ли да ми покаже снимка или поне да ми обясни как става. Благодаря предварително.
Лесно е, но трябва някой на място да ти го покаже.Така беше и с мен преди години.Отидох при по-опитен - и ми показа.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовни такъми”