Макара за болонезе Ryobi Ecusima ?

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Mortimar
новобранец
новобранец

Макара за болонезе Ryobi Ecusima ?

Мнение от Mortimar »

Здравейте опирам пак за помощ от вас :D. Преди месец си закупих болонеза Globe-Cosmo на 6 метра и дойде време да сменям макарата, че на старата аванса нещо не работи като трябва пък и да се поглезя малко. Макарата която реших да си взема е Ryobi-Ecusima размер 1000. Четох много добри коментари за макарите на Ryobi, това което ме притеснява е, че на няколко места я срещам като макара за спиниг !! Има ли проблем с това? Изобщо кажете какво мислите и какви впечатления (ако имате такива) за макарата. Ако имате някакви предложения за макари моля да ги споделите критериите са да е с преден аванс горе долу такова предавателно число и в ценовият диапазон до 70 лв.
Благодаря предварително.
Аватар
lif3house
разбира нещата
разбира нещата

Re: Макара за болонезе Ryobi Ecusima ?

Мнение от lif3house »

Не се притеснявай взимай я смело, според мен размер 2000 е по-добре, а то май разликата с по-малкия размер беше само в размера на шпулата.
mimok
новобранец
новобранец

Мнение от mimok »

Взимай я и не му мисли,а това че пише някъде-за спининг,да не те притеснява.Аз ловя само с риобита,на спининг,на боло,на дъно,на бомбарда,на тролинг.Е с различни размери,но както ти е писал колегата с вземи по-добре 2000,разликата е само в обема на шпулата.Макарите са супер.
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Колега, вземай я без притеснения. И аз съм за размер 2000. В момента аз лично ползвам 2 бр. Ryobi Ecusima размер 4000. Ползвам ги за спининг, фидер а в последния месец и за риболов на мач. Еми нямам забележки за сега. ;)
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Пич болото и спининга не са ми основния вид риболов който правя,но ги имам и двата вида пръчки с обща макара-ecusima 2000.На едната шпула съм навил плетеняк/за спининг/,а на другата 0.20/за болото-5м/-макарето се справя еднакво добре и в двата случая и не мисля за друга.
В този ценови клас не се сещам за нещо по-добро..........

пс.Само,че забрави за 1000-то.С моята 5-ца боло която е под 200гр-баланса е перфектен. Мисля си,че на 6 метра боло с 1000 размер нещата няма да се получат/Просто разсъждения/
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

За 6 м боло,особено на посоченото от колегата,размер на макарето 1000, в никакъв случай -вместо удоволствие,ще се получи постоянна мъка или по-точно неосъзнато дълго време неудобство / :lol: тва го знам,щот съм си патил :lol: /.Не е тук мястото да соча,че не ми трябва 6 м боло и вече не използвам,ама искам да вметна,че дори и на трите си 5 метрови нямам сложени макарели с размер 1000 -правилно сочат колегите,че си трябва 2000 или даже 2500 и повече -мерене и съобразяване "на сухо"при слагане на макарата на разпъната пръчка му е майката,а сигурно и таткото :wink:Нали болото е постоянно навирено в едното горно пипало? :idea:
Аватар
muerter
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от muerter »

Друг е вьпросьт за какьв баланс говорим при 6 метрова вьдица ,та била тя и под 200 грама :)
Аз пьк сьм за 1000 размер ,като идеята е максимално олекотен такьм !!!!!
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Привет, колеги. Преди да споделя своите впечатления от посочената макара, бих искал да внеса едно уточнение, а то е - размери 1000 и 2000 са с еднакво тегло ( 262гр.), като почти съм сигурен, че шпулите им са с равни диаметри и различна вместимост. На размер 1000 му дават 0.205 mm - 145 m и си мисля, че за болото повече не му и трябва.
Аз имам размер 3000 (302гр.). Взех си я за спининг и джиг. Две години ме изкара и още работи. Предимства- реди добре, не прави бради (ловя с плетено влакно), никакви луфтове,
много стабилно положение на скобата(отв./затв.), много добър аванс за макара от този клас, лесна за обслужване, доволно широки шпули за съответните размери и т. н. Недостатъци- недостатъчна мощност и странно прескачане при високосъпротивителни блесни(при риболов на плувка това няма да се усети, пък и тези проблеми може да са само при моята макара), оста на водещото колело отдясно лагерува в пластмасов пл. лагер и се износва(добре е, докато е нова макарата да се замени с метален търкалящ със съответния размер). И следва най- гадното, ролката на бигела започна да се нарязва от брейда. С монофил не знам как ще е. Заключение-купувай смело! Това е съвсем накратко от мен.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Купувай смело. Ползвам я втора година за спининг и въпреки дребните проблеми изброени от колегата по горе, продължавам да си я експлоатирам с удоволствие... Макаричката дори реди влакното по добре от някой по бюджетни изпълнения. С две думи - една от най добрите в този ценови клас.

п.п. Никога не съм ловил на боло, но след като се справя с натоварването на което я подлагам на спининг едва ли ще има проблем при болонезето.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”