Директен-дължина и марка
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
каквато и дължина да вземеш все няма да достига един метър.купи една седмица за тези пари,като свикнеш с този риболов я смени с щека.за мен осмицата е дълга като вариант особено при вятър,който си духа постоянно вече.но тука ще прочетеш хиляда мнения тъй,че решавай сам.имах навремето 8 м.боло,една камара пари броих за него и хиляди пъти съм съжалявал,че не взех 7м.болото ми беше браунинг-едем.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
много гадно,не се замахва през глава заради дължината пък и навремето по-леките пръчки си бяха трошляци.купих я заради тец гълъбово.тя не беше от пъстърваджийските модели,които може да си ги разпъваш на всяко коляно.а и 8-цата си иска и по-тежък дюзен.не искам да ме убеждавате,че ловите с 0.5гр плувка с нея,това си е ужасия.споделям мое виждане,всеки си е башка луд.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- разбира нещата
Благодаря на всички за съветите.Аз имам една 5ца но почти навсякъде идва прекалено къса.За това може би ще взема 7ца а по натам като почна да си изкарвам парите ще си заделя някой лев и може да се кача на щека(след много години
)
След малко излизам с бащата да се срещнем с кумеца му който има рибарски магазин да видим той какво ще каже по-въпроса.
Казах 120лв за пръчка защото има още доста бумаги които трябва да се взимат а не знам ако взема по-дълга пръчка дали ще останат пари.
Довечера ще пиша евентуално какво съм взел.
Благодаря отново и наслука.

След малко излизам с бащата да се срещнем с кумеца му който има рибарски магазин да видим той какво ще каже по-въпроса.
Казах 120лв за пръчка защото има още доста бумаги които трябва да се взимат а не знам ако взема по-дълга пръчка дали ще останат пари.
Довечера ще пиша евентуално какво съм взел.
Благодаря отново и наслука.

-
- разбира нещата
Така въдицата е Фишърмен 7м 120лв.
За сега това ме устройва и най-важното е че е взех от близък човек и той каза че какъвто и проблем да има да му я занеса и че ще се намерят части и т.н.
Някой от вас ако има подобна моля да си каже мнението.В неделя ще и направя сефтето.Само трябва утре да ми донесат кепа че без кеп кофти.
За сега това ме устройва и най-важното е че е взех от близък човек и той каза че какъвто и проблем да има да му я занеса и че ще се намерят части и т.н.
Някой от вас ако има подобна моля да си каже мнението.В неделя ще и направя сефтето.Само трябва утре да ми донесат кепа че без кеп кофти.

- emo vasilev
- сериозен играч
-
- разбира нещата
milo69
колега ако твърдиш, че няма значение грамажа просто не знам какво мога да ти кажа.
та нали това е директен телескоп, който предполага постоянно държане в ръка,(за по-добри резултати).Ако е някоя тояга от 500гр. ще ти откъсне ръцете да премяташ, пък и се губи удоволствието от това да усетиш всяко движение на рибата.Ако е твърде лека(под 100гр за 9м.)то в нея няма материал и първата по голяма риба ще си замине с върха ти.Дължината се определя от личните потребности и от това какво и каде ще ловиш най-важното е да е лека. примерно
250-300грама за осмица или девятка. Марката също не е най-важното според мен просто трябва центъра на тежестта да е изместен в началото на въдицата(ако е към върха се обезмисля да е лека като си я разпънеш пак ше натежи),да не е твърде мека(в разпънато състояние да е права като струна), да има слънчева защита(в противен случай след като мокриме въдицата а после сленцето я пече може да се нацепи) и най-най-важното да ви харесва и да ви е удобна.
от там нататъка ако искате големи риби(над7-10кг.) има опция да си купите втори кух връх, който да бъде пригоден за ластик.
аз лично ловя с MAVER ILUSION - 7м. и 8м. и съм повече от доволна!!
успех
та нали това е директен телескоп, който предполага постоянно държане в ръка,(за по-добри резултати).Ако е някоя тояга от 500гр. ще ти откъсне ръцете да премяташ, пък и се губи удоволствието от това да усетиш всяко движение на рибата.Ако е твърде лека(под 100гр за 9м.)то в нея няма материал и първата по голяма риба ще си замине с върха ти.Дължината се определя от личните потребности и от това какво и каде ще ловиш най-важното е да е лека. примерно
250-300грама за осмица или девятка. Марката също не е най-важното според мен просто трябва центъра на тежестта да е изместен в началото на въдицата(ако е към върха се обезмисля да е лека като си я разпънеш пак ше натежи),да не е твърде мека(в разпънато състояние да е права като струна), да има слънчева защита(в противен случай след като мокриме въдицата а после сленцето я пече може да се нацепи) и най-най-важното да ви харесва и да ви е удобна.
от там нататъка ако искате големи риби(над7-10кг.) има опция да си купите втори кух връх, който да бъде пригоден за ластик.
аз лично ловя с MAVER ILUSION - 7м. и 8м. и съм повече от доволна!!
успех
ако ти се яде риба,
отиди в магазина,
ако искаш да ловиш
хвани и я пусни ОБРАТНО!!!
отиди в магазина,
ако искаш да ловиш
хвани и я пусни ОБРАТНО!!!