Дунав - на буните край Ряхово ...

Модератори: bobopeli, sapuna

Публикувай отговор
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Утре отивам за риба! :D Пожелайте ми успех,тоз път на неплатено отивам и ще ви разкажа после! :) Айде до скоро!
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Митко, току-що се прибирам от Дунава с добър улов. Утре въобще не търси мирна риба ами залагай отзарана на жива стръв. Хищника беснее -цяла сутрин докъм 14 ч. Шаран и платика - не по-рано от вторник следобяд докато се успокои нивото и поизчисти клечордака.
Надявам се утре вечер да се видим на мястото. Поздрави. :)
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Де да бях чел , но не би ... !
Все пак крайно време беше да си направя "капото" на буната , с голям мерак понеделник сутринта бях там и още като видях че няма ни една кола на "паркинга" , си викам , нещо не е както трябва !
Е , като видях после водата всичко си дойде на място , въпреки всичко разположих се , доколкото беше възможно и зачаках , но още на първото "вадене" скъсах на 100% процента всичките си въдици .
Както и да е , после минах на "горен" монтаж и оставих всичко на жива стръв (за разлика от друг път на рачилото излезе уклей и попчета в изобилие ), все пак хищника си гонеше , основно распера , дори пробвах и "силиконка" на спининг , но резултата беше - скъсване ! На моменти реката носеше огромни клонаци , които преди да "отплават" се завъртаха по 2 - 3 пъти покрай буната и ако не успявах да си извадя въдиците , познайте ... !
Към обяд ми се изчерпа търпението и "дигнах гълъбите" ...
Ето какво представляваше буната в понеделник на обяд :
Изображение
Почти под вода ...
Изображение
Някъде там беше "чакъла"...
Изображение
А ето с колко се качи нивото (между клечката и камъка) от 9 часа сутринта до 12 на обяд ...
Все пак нищо не е загубено , просто ще изчакаме по - добри дни и пак ще сме там !!!
rupa
новобранец
новобранец

Мнение от rupa »

Хм, доста значи се е качило нивото. Айде сега да сменяме местата :? Ако не завали у събота че пробваме
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Аз днес като отидох и върбата беше във водата.Абсолютно капо,даже и попчета няма,но закачки колкото искаш даже има в излишък.Прибирам такъмите и ще чакам да поспадне малко нивото.Поне да е на кота 250.Айде който чете и ще ходи на Жребчево наслука и да пишат от компа на Поборников как вървят софрата и риболова.
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
udo
новобранец
новобранец

Мнение от udo »

Абе то голяма красота там на тия буни.Ако е удобно някой да ми обеасни как мога да стигна до там.Аз нямам кола но един приятел има книжка и може да иска на баща си колата за един еднодневен излет.Много ще сам благодарен и предварително благодариа.
Вървял приятел през реката,видял приятеля в реката рак,посегнал приятеля с ръка да хване рака............
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

udo написа:Абе то голяма красота там на тия буни.Ако е удобно някой да ми обеасни как мога да стигна до там.Аз нямам кола но един приятел има книжка и може да иска на баща си колата за един еднодневен излет.Много ще сам благодарен и предварително благодариа.
Младеж, ако ще ходите тия дни с колите на бащите си трябва да свършите три неща:
1. Да направите пълно автокаско на колата.
2. Да вземете телефона на тракторист, ама с по-голям трактор.
3. Да се приготвите за по-як пердах удома.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

ceslav написа:Аз днес като отидох и върбата беше във водата.Абсолютно капо,даже и попчета няма,но закачки колкото искаш даже има в излишък.Прибирам такъмите и ще чакам да поспадне малко нивото.Поне да е на кота 250.Айде който чете и ще ходи на Жребчево наслука и да пишат от компа на Поборников как вървят софрата и риболова.
Няма да е скоро, като гледам прогнозите... Иде още много вода отгоре.
udo
новобранец
новобранец

Мнение от udo »

sestrata написа:
udo написа:Абе то голяма красота там на тия буни.Ако е удобно някой да ми обеасни как мога да стигна до там.Аз нямам кола но един приятел има книжка и може да иска на баща си колата за един еднодневен излет.Много ще сам благодарен и предварително благодариа.
Младеж, ако ще ходите тия дни с колите на бащите си трябва да свършите три неща:
1. Да направите пълно автокаско на колата.
2. Да вземете телефона на тракторист, ама с по-голям трактор.
3. Да се приготвите за по-як пердах удома.
Чак пък каско не енужно щото сме смосквич така да се каже бойна машина,та самия той е трактор и накрая вече сме на 18 така че боя е вече история.Сега ако обичате дайте инфото за което помолих ако може.
Вървял приятел през реката,видял приятеля в реката рак,посегнал приятеля с ръка да хване рака............
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Udo буните са на Дунав в района на село Ряхово.Ако толкова много ви се идва мини през Бабово и ме потърси.Ако съм свободен ше ви заведа,но сега няма смисъл защото нивото е много високо.И ако обичаш малко по кротко.Аре това е за сега. P.S. Що не ходиш на текето,че е близо за колеленцето? :o
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Днес не се стърпях и пак на буните.Сега като има много вода въдичарите сме малко,но риболова е тегав.На дъно нищо на плувка умерено някоя платичка или таранка.Попчета обаче бол,от 2см. до 7-8см..На спининг бяла и распер до към кило,но пак с условия .И така аз се отчетох с три платички, две таранки ,един костур около 300гр. и много попчета и кротушки.Дано съм бил полезен. :D
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ceslav, канех се да отида да видя как е положението като се поукроти водата, но ти ме превари. Значи в неделя съм на 514-я.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Отивай тук в момента просто не си струва да идваш от Русе. А пък поразгледай форума има нещо интересно което ще ти хареса!
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Аз два дена се "начесах" на яз. Бели лом с костури , излязоха и прилични бели риби , около килограм , обаче ме тегли към реката и не знам дали да не закрия отпуската там . Тя Кака си мърмори , че май доста се събра за тия дни , все пак аз за по направо от Жребчево минах през Враца , хвърлих и на тамошният язовир но само две 300 - грамови каракудки , и нищо повече , е , един "местен" ми каза , че извадили 10 кг. щука , но какво ме топли това ?!
Иначе и аз не съм "капо" на Жребчево , успях да хвана 2 морунажа (просто си бяха на въдиците завалийките , кой знае колко са ме чакали ...) и една каракудка . Не смея да пусна снимки , защото морунажите бяха по тъмно , около девет часа и половина вечерта , та не се знае кой как ще ги възприеме ... , но на вас мога да кажа , все пак ме "ръчка отзаде" , а то знаете , не се трай ... !
Та ще видим , мисля се още ...
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Митак, ако решиш да ходиш на Дунава, ще те водя на едно място да бием сулка :wink: Мерси за снимките :lol: :lol: :lol: Ceslav, кажи къде е интересното, не ме мъчи!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”