Примамки за обрасли водоеми

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Примамки за обрасли водоеми

Мнение от katri »

Колега,моделът с тройна кука и той ли е "незацепляйка"?Или е като обикновенна клатушка.
Нещо средно между двете, защото самата примамка е проектирана да лъкатуши в горните водни слоеве, непосредствено под повърхноста.Тройната кука увеличава броя на зацепите във водораслите, но пък значително намалява неотразените удари, които при еденичната кука са често явление.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

katri написа:
Колега,моделът с тройна кука и той ли е "незацепляйка"?Или е като обикновенна клатушка.
Нещо средно между двете, защото самата примамка е проектирана да лъкатуши в горните водни слоеве, непосредствено под повърхноста.Тройната кука увеличава броя на зацепите във водораслите, но пък значително намалява неотразените удари, които при еденичната кука са често явление.
Така е,както казваш,но като казвам с двойна кука имам пред вид не двойна на мястото на тройната,а също като тази на снимката,само че не с една а с две големи куки с два предпазителя на куките,за да не зацепва.Такава незацепляйка видях в един руски риболовен филм,но никъде не мога да я намеря.
Изображение
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Предполагам,че става на въпрос за тези http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... rby=&dir=&,ако е така аз миналата година съм си купувал от магазина на Карфицата. Не знам дали в момента имат в наличност.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

danev69 написа:Предполагам,че става на въпрос за тези http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... rby=&dir=&,ако е така аз миналата година съм си купувал от магазина на Карфицата. Не знам дали в момента имат в наличност.
Точно за тях става дума.Кой е тоя магазин на Карфицата?
Изображение
Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Точно тези имах предвид Коце :D

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Ще се окаже,че не са чак толкова редки.Някой да каже къде в Пловдив мога да ги намеря,че не си падам много по он-лайн пазаруването.
Изображение
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Вуйчо-Ваньо написа: Точно за тях става дума.Кой е тоя магазин на Карфицата?

Ето тук е магазина. Преди ги имаха в наличност,ама сега незнам не съм проверявал скоро.
http://maps.google.com/maps?f=d&source= ... 13797&z=16
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Това е пълно дърво - няма никаква игра и въобще не може да се сравнява с качеството на Rapala Minow Spoon.Ако ще купувате такива, мое лично мнение по-добре си вземете от незацепляйките на DAM.Те са кажи речи същите(с такива двойни куки и предпазител), но имат много по-добра игра и са по-евтини от тези.Пробвал съм всякакви видове незацепляйки и моите наблюдения са такива.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Подкрепям мнението на Катри,наистина играта им е малко шантава или горе-долу никаква. подскача по дъното,като джиг глава. Специално с тази незацепляйка съм упорствал невероятно много и най-накрая имах удар,ама на първата свещ на щуката и буквално я изплю от устата. Мисля,че специално с тая блесна засечката не винаги е ефективна. Поне в моя случай беше така. Един път я забих в някакъв дънер и след много леко дърпане изправих куката,май не са много качествени. С незацепляйките на Дам /тази на снимката/.Изображение имам три удара и трите ги изкарах,бяха закачени стабилно.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Имам и сом и щука на тази с неправилната игра :D то най-вероятно това и е чара ,че се мята на посоки :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
gamon
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gamon »

naskobo написа:Изображение

Доволен съм от спинербайта, добре проработи за щука в супер обрасъл водоем :idea:
Подкрепа и от мен за спинербайта. Моите са малко по-различен модел, но на същия принцип. Ще си позволя един съвет при ползването му: Малко повече търпение при засичането, защото /поне при мен/ първата, а дори и втората атака обикновенно са малко по-плахи, след което този "професионален убиец" налапва смело "пискюла".
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

А този ДАМ от снимката какъв точно модел е и къде може да го разгледа човек?
Изображение
Изображение
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

http://shopix.bg/Klatushka-Effzett-Schnuppe Аз съм я купувал много отдавна и не знам дали в Пловдив я има по магазините.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”