Язовир "Ивайловград"

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Язовир "Ивайловград"

Мнение от Zafirov »

Здравейте,
не зная, къде е подходящо да пусна една обява свързана с язовир "Ивайловград"? Накратко, имам една къща, която е ремонтирана и се дава под наем в село Малки воден до брега на язовира, с двор в които влиза лодка. Ако представлява интерес за вас, ето сайта: http://www.countryhouse.free.bg
наслука...
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Мн.добре ми се вижда не е цифроманско,ще го имаме в предвид.Не познавам района дава ли риба и каква.
Изображение
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Здрасти,
аз лично съм слаб рибар, на този язовир съм хващал едър костур от 200гр. до килограм, каракуда, шаран, сом. Има и други риби, но не се сещам в момента. Смятам за в бъдеще да обогатя с допълнителна информация сайта, за места за риболов примерно, ниво на водата и т.н. Естествено цените подлежат и на договаряне в зависимост от групата и продължителността на почивката.
Поздрави на всички и наслука.
наслука...
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Къщата изглежда много добре,цените са поносими,ама М. Воден не е от най-удачните места за риболов по яз. Ивайловград(особено за риболов на сом,който е основната атракция за язовира)-там става най-вече за мрежарски риболов:),това ,което нас не ни интересува.
Виж, ако имате моторна лодка,която да се спусне там на вода ,то язовира ще е ваш и може да ходите да ловите риба,където си пожелаете,но за жалост не всеки има собствена моторна лодка,така че ще е добре да предложите и такива екстри към къщата.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Здрасти отново,
все още не мога да си позволя моторна лодка. В момента обмислям вариант за такава, достатъчно голяма да побере поне 5 човека. Надявам се за следващото лято да имам вече решение, а и ще пробвам да пусна поне два туристически маршрута в района. Съзнавам, че една гола къща не е кой знае какво начало, но в момента нямам време за повече. За местата, да тази част от язовира не е много 'сомова', но се намира, а и последният път изпуснах шаран около 2кг. Чух и едни интересни истории, че вече не допускат мрежи по язовира и са погнали бракониерите, за което поздравявам човека.
Поздрави и наслука на всички.
наслука...
Аватар
promi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от promi »

колега а нивото на водата почна ли да се покачва?колко е в момента
благодаря. :D
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

promi написа:колега а нивото на водата почна ли да се покачва?колко е в момента
Нивото качва и в момента е на около метър и половина от нормалното си ниво.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

man1966 написа:
promi написа:колега а нивото на водата почна ли да се покачва?колко е в момента
Нивото качва и в момента е на около метър и половина от нормалното си ниво.
и би трябвало да се покачи още доста почти до горе, приничата е в планово изпускане на водите от яз.Студен кладенец където правят нова ВЕЦ и на тръбите от които засмуква вода от язорира ще правят някакви ремонти и ще свалят нивото до тях а това е доста.... Ивайловград умишлено го изпразваха за да може да задържи поне част от водите които идват от Студен кладенец...
Изображение
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Не знам още как е водата, тази Събота или другата ще отида и ще пиша как е положението, на какво ми кълве и какво съм хванал.
наслука...
Аватар
promi
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от promi »

е как е колега.нещо да се похвалиш или пък да се оплачиш.
разбрах че почнало по-добре да дава сом от преди.
незнам дали това е вярно.малко инфо може да е от полза.
:smt017
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Здрасти,
прекарах няколко и работни и риболовни дни на язовира. Общи впечатления, за около 5-6 часа дремане със захранване на Малки воден, хванах два шарана по около 2-2,5 кг., каракуди, две - три слънчеви рибки. Всичко е на късмет, вторият ден - нищо, двата дни мятам на бял и торен червей само. Има горски и проверяват за билети(е най-сетне) и вярно пазят язовира от мрежи за момента, както метнеш въдиците и идват. Ако сте с повече от две въдици на човек, не е добре за вас. Нивото на водата е почти до горе. Ще ми се да кача и новите снимки, но не знам дали ще имам време тия дни. Втора група мина през къщата и за момента са доволни, обмислям да направя нещо, като книга за гости.
наслука...
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Zafirov написа:Здрасти,
прекарах няколко и работни и риболовни дни на язовира. Общи впечатления, за около 5-6 часа дремане със захранване на Малки воден, хванах два шарана по около 2-2,5 кг., каракуди, две - три слънчеви рибки. Всичко е на късмет, вторият ден - нищо, двата дни мятам на бял и торен червей само. Има горски и проверяват за билети(е най-сетне) и вярно пазят язовира от мрежи за момента, както метнеш въдиците и идват. Ако сте с повече от две въдици на човек, не е добре за вас. Нивото на водата е почти до горе. Ще ми се да кача и новите снимки, но не знам дали ще имам време тия дни. Втора група мина през къщата и за момента са доволни, обмислям да направя нещо, като книга за гости.
Тва за въдиците не беше ли с 3 броя на човек ... :roll:
Я елате рибенца при батко...
Zafirov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Zafirov »

Ами не съм сигурен, на мен ми бяха казали да не взимам повече от две? Ние бяхме двама с четири въдици и нямахме проблеми с горския, имаме си и билети, но не съм го питал горския колко въдици може.
наслука...
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

Zafirov написа:Ами не съм сигурен, на мен ми бяха казали да не взимам повече от две? Ние бяхме двама с четири въдици и нямахме проблеми с горския, имаме си и билети, но не съм го питал горския колко въдици може.
имаш право на три въдици по закон така че не се притеснявай следващия път да си вземеш още една
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Код за потвърждение: Избери целия код

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”