Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Язовир "Ивайловград"
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Язовир "Ивайловград"
Здравейте,
не зная, къде е подходящо да пусна една обява свързана с язовир "Ивайловград"? Накратко, имам една къща, която е ремонтирана и се дава под наем в село Малки воден до брега на язовира, с двор в които влиза лодка. Ако представлява интерес за вас, ето сайта: http://www.countryhouse.free.bg
не зная, къде е подходящо да пусна една обява свързана с язовир "Ивайловград"? Накратко, имам една къща, която е ремонтирана и се дава под наем в село Малки воден до брега на язовира, с двор в които влиза лодка. Ако представлява интерес за вас, ето сайта: http://www.countryhouse.free.bg
наслука...
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здрасти,
аз лично съм слаб рибар, на този язовир съм хващал едър костур от 200гр. до килограм, каракуда, шаран, сом. Има и други риби, но не се сещам в момента. Смятам за в бъдеще да обогатя с допълнителна информация сайта, за места за риболов примерно, ниво на водата и т.н. Естествено цените подлежат и на договаряне в зависимост от групата и продължителността на почивката.
Поздрави на всички и наслука.
аз лично съм слаб рибар, на този язовир съм хващал едър костур от 200гр. до килограм, каракуда, шаран, сом. Има и други риби, но не се сещам в момента. Смятам за в бъдеще да обогатя с допълнителна информация сайта, за места за риболов примерно, ниво на водата и т.н. Естествено цените подлежат и на договаряне в зависимост от групата и продължителността на почивката.
наслука...
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Къщата изглежда много добре,цените са поносими,ама М. Воден не е от най-удачните места за риболов по яз. Ивайловград(особено за риболов на сом,който е основната атракция за язовира)-там става най-вече за мрежарски риболов:),това ,което нас не ни интересува.
Виж, ако имате моторна лодка,която да се спусне там на вода ,то язовира ще е ваш и може да ходите да ловите риба,където си пожелаете,но за жалост не всеки има собствена моторна лодка,така че ще е добре да предложите и такива екстри към къщата.
Виж, ако имате моторна лодка,която да се спусне там на вода ,то язовира ще е ваш и може да ходите да ловите риба,където си пожелаете,но за жалост не всеки има собствена моторна лодка,така че ще е добре да предложите и такива екстри към къщата.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здрасти отново,
все още не мога да си позволя моторна лодка. В момента обмислям вариант за такава, достатъчно голяма да побере поне 5 човека. Надявам се за следващото лято да имам вече решение, а и ще пробвам да пусна поне два туристически маршрута в района. Съзнавам, че една гола къща не е кой знае какво начало, но в момента нямам време за повече. За местата, да тази част от язовира не е много 'сомова', но се намира, а и последният път изпуснах шаран около 2кг. Чух и едни интересни истории, че вече не допускат мрежи по язовира и са погнали бракониерите, за което поздравявам човека.
Поздрави и наслука на всички.
все още не мога да си позволя моторна лодка. В момента обмислям вариант за такава, достатъчно голяма да побере поне 5 човека. Надявам се за следващото лято да имам вече решение, а и ще пробвам да пусна поне два туристически маршрута в района. Съзнавам, че една гола къща не е кой знае какво начало, но в момента нямам време за повече. За местата, да тази част от язовира не е много 'сомова', но се намира, а и последният път изпуснах шаран около 2кг. Чух и едни интересни истории, че вече не допускат мрежи по язовира и са погнали бракониерите, за което поздравявам човека.
Поздрави и наслука на всички.
наслука...
и би трябвало да се покачи още доста почти до горе, приничата е в планово изпускане на водите от яз.Студен кладенец където правят нова ВЕЦ и на тръбите от които засмуква вода от язорира ще правят някакви ремонти и ще свалят нивото до тях а това е доста.... Ивайловград умишлено го изпразваха за да може да задържи поне част от водите които идват от Студен кладенец...man1966 написа:Нивото качва и в момента е на около метър и половина от нормалното си ниво.promi написа:колега а нивото на водата почна ли да се покачва?колко е в момента
благодаря.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Здрасти,
прекарах няколко и работни и риболовни дни на язовира. Общи впечатления, за около 5-6 часа дремане със захранване на Малки воден, хванах два шарана по около 2-2,5 кг., каракуди, две - три слънчеви рибки. Всичко е на късмет, вторият ден - нищо, двата дни мятам на бял и торен червей само. Има горски и проверяват за билети(е най-сетне) и вярно пазят язовира от мрежи за момента, както метнеш въдиците и идват. Ако сте с повече от две въдици на човек, не е добре за вас. Нивото на водата е почти до горе. Ще ми се да кача и новите снимки, но не знам дали ще имам време тия дни. Втора група мина през къщата и за момента са доволни, обмислям да направя нещо, като книга за гости.
прекарах няколко и работни и риболовни дни на язовира. Общи впечатления, за около 5-6 часа дремане със захранване на Малки воден, хванах два шарана по около 2-2,5 кг., каракуди, две - три слънчеви рибки. Всичко е на късмет, вторият ден - нищо, двата дни мятам на бял и торен червей само. Има горски и проверяват за билети(е най-сетне) и вярно пазят язовира от мрежи за момента, както метнеш въдиците и идват. Ако сте с повече от две въдици на човек, не е добре за вас. Нивото на водата е почти до горе. Ще ми се да кача и новите снимки, но не знам дали ще имам време тия дни. Втора група мина през къщата и за момента са доволни, обмислям да направя нещо, като книга за гости.
наслука...
- man1966
- ще става разбирач
Тва за въдиците не беше ли с 3 броя на човек ...Zafirov написа:Здрасти,

Я елате рибенца при батко...
имаш право на три въдици по закон така че не се притеснявай следващия път да си вземеш още еднаZafirov написа:Ами не съм сигурен, на мен ми бяха казали да не взимам повече от две? Ние бяхме двама с четири въдици и нямахме проблеми с горския, имаме си и билети, но не съм го питал горския колко въдици може.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Код за потвърждение: Избери целия код
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;