Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

Прът и макара за риболов на тежко???
Модератор: sapuna
- ceno cenov
- разбира нещата
mjjmiro написа: http://tomaxshop.com/catalog/product_in ... 918dbc271f добре ли се хвърлят от ръка
Не ги слушай. Супер е пръчката!!! Тъкмо ще се отличаваш от другите риболовци, което ще ти придаде индивидуализъм и ще внушава известно чувство на респектChester написа:А относно тоя последния прът недей си го взема той може да ти послужи да влачене от лодка (тролинг) или както каза колегата доко за сомове или за КИТОВЕМНОГО Е ТВЪРД
НаслукА!

А сега да кажа и нещо по сериозно. Относно макарата doko е прав виж стингърите на Еврохолд. Добри макари са и са на сносна цена - около 50 лв. Аз имам 3 броя от две години и до сега проблеми с тях не съм имал
- angels1975
- новобранец
- Обратна връзка:
на същото мнение съм но когато засичаш не барай ръчката (байтрънара) а сложи пръста на шпулата и натискаи леко като авансChester написа:Прътите изи карп неса карбонови доколкото знам а относно онази макара която бе6е посочил миро (аз се казвам мирослав сигурно сме адаши) системата която ти е непосната се казва байтрънър и работи така: примерно хвърлил си на едиси колко метра и както при обикновенните макари разхлабваш аванс след това като засичаш го затягаш (зависи колко си ги разхлабил) райтрънара е задния аванс той се отпуска така че като тръгне рибата на няма много много съпротивление и онази непосната ръчка за теб се бута напред тана е клучен а като завъртиш ръчката на макарата се изключва може и с ръка но предния аванс си го затягаш колкото прецениш (той обикновенно се държи по стегнат)и така като потегли рибата байтрънара е включен и когато хванеш пръта завърташ леко ръчката и изведнъж рибата минава на твърд аванс и се засича и от там нататак работиш с предния аванс
П.П. надявамсе да си ме разбрал УспеХ!
А относно тоя последния прът недей си го взема той може да ти послужи да влачене от лодка (тролинг) или както каза колегата доко за сомове или за КИТОВЕМНОГО Е ТВЪРД
НаслукА!
и след като устискаш първия удар тогава с ръчката
иначе само с двоен аванс макара и никви проблеми
- doko
- ще става разбирач
Недей се базика с човека ще земе да си купи такива. С тая пръчка незнам как ще замята после.ceno cenov написа:Не ги слушай. Супер е пръчката!!! Тъкмо ще се отличаваш от другите риболовци, което ще ти придаде индивидуализъм и ще внушава известно чувство на респектсред еднородната рибарска маса.
![]()
![]()
![]()

Ето ти един линк за макарата
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... cts_id=743
По магазините е малко по скъпа около 60 кинта. Но си вземи Хънтър а НЕ Стингър. За водача на въдицата - тъй като те не са сикови и самите върхови водачи са със вдлъбнати втулки и кордата се търка и се наранява. Затова си ги сменяш и забравяш за проблеми. Принципно карбона е по добре но тези също ще ти вършат работа. В най-лошия случай после ще ги ползваш за СПОД

- kosatkata
- ще става разбирач
Колега не знам до какви изводи си стигнал от толкова много съвети за макари и сопи.Поне за макарите ще кажа , че тези Стингери ги ползвах в продължение на две години и не мръднаха от никъде и така без забележки ги смених за по горен клас макари.Ще останеш много доволен като за начало от тях.Няма да съжаляваш от покупката .Дето се вика струват всеки лев от цената си , че даже и повече.За сопите не мога да ти кажа защото разбирам че те насочват към "Easy karp".Не съм ги ползвал но също чувам много добри отзиви за тях като има забележки само към връхния водач.Според мен си направи комплект от такава макара и сопа и няма да съжаляваш.Успех и поздрави.
Виж тези пръти са доста евтини.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=531
Пишат, че са предназначени за риболов на тежко и са с плътен връх. Ако някой има такива нека сподели стават ли за нещо. Все са 20 лв.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=531
Пишат, че са предназначени за риболов на тежко и са с плътен връх. Ако някой има такива нека сподели стават ли за нещо. Все са 20 лв.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Колега Kolev,нямам точно такава пръчка,но параметрите и са описани в рекламното каре!
Пръчките определено стават за дънен риболов.Преди години нямахме понятие от 3 или 3,5lb.Нямахме понатие от акция,секция,спод и т.н. и пак ловяхме сериозни риби.Писал съм го многократно-риболовният ми стаж е навъртян с единични сопи на 2,40м.В последно време индустриалната политика се промени,артикулите се умножиха стократно,а цените чувствително паднаха!За цена около 20 кинта в момента можеш да си купиш кадърна пръчка за всякакъв вид риболов!/може и да е втора ръка/
Ако определено си се спрял на тези теле-та,то нищо не губиш да си ги купиш.Знай,че ще са тежки,но здрави.Ще измятат,но няма да водят рибата,а определено тя ще ги води!Това,че са теле също е един вид плюс /транспортна дължина/,но и минус /по мижав строй,за сметка на плътната върхова част/.
Та с две думи-зависи за какво ще ги използваш!?!?!?
Пръчките определено стават за дънен риболов.Преди години нямахме понятие от 3 или 3,5lb.Нямахме понатие от акция,секция,спод и т.н. и пак ловяхме сериозни риби.Писал съм го многократно-риболовният ми стаж е навъртян с единични сопи на 2,40м.В последно време индустриалната политика се промени,артикулите се умножиха стократно,а цените чувствително паднаха!За цена около 20 кинта в момента можеш да си купиш кадърна пръчка за всякакъв вид риболов!/може и да е втора ръка/
Ако определено си се спрял на тези теле-та,то нищо не губиш да си ги купиш.Знай,че ще са тежки,но здрави.Ще измятат,но няма да водят рибата,а определено тя ще ги води!Това,че са теле също е един вид плюс /транспортна дължина/,но и минус /по мижав строй,за сметка на плътната върхова част/.
Та с две думи-зависи за какво ще ги използваш!?!?!?
-
- учете се от него
Колега kolev ,
От този ценови клас по-добре си вземи ето от тези:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=532
Дължини 3.30/3.60./3.90. Акция 50-100 , когато става въпрос за телескопи и силови изпълнения не е кой-знае каква , нито можеш да замяташ големи тежести и тежки хранилки или пружини , да не говорим за спод. Отделно по-едър шаран ще те разиграва както си иска
Точно вчера коментирах за две такива "дръвца"-за какво съм ги взел и какво правя с тях
Ето тук:
http://forum.nariba.com/viewtopic12670.html
Интересно че цената им е като закована , май само сменят марката
От този ценови клас по-добре си вземи ето от тези:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... cts_id=532
Дължини 3.30/3.60./3.90. Акция 50-100 , когато става въпрос за телескопи и силови изпълнения не е кой-знае каква , нито можеш да замяташ големи тежести и тежки хранилки или пружини , да не говорим за спод. Отделно по-едър шаран ще те разиграва както си иска

http://forum.nariba.com/viewtopic12670.html
Интересно че цената им е като закована , май само сменят марката

Re: Прът и макара за риболов на тежко???
"Sapuna" и "IDA" съгласен съм с вас.
Индустрията все повече се развива.
И аз си спомням когато си купих първия руски телескоп. Махнах му двете задни части и сложих една макара дайва. Това ми беше любимата въдица за плувка. Преди известно време ми я откраднаха от колата и все още ме е яд.
Сега вече нещата са съвсем други. И отдавна не робувам на марки и скъпи/най-вече карбонови/ такъми, по простата причина, че ме е страх от светкавици.
Затова и предложих на човека тези пръти. Сториха ми се читави и евтини. Всъщност мисля да си поръчам една такава пръчка за риболов на щука на тапа, че една макара ми е свободна.
Индустрията все повече се развива.
И аз си спомням когато си купих първия руски телескоп. Махнах му двете задни части и сложих една макара дайва. Това ми беше любимата въдица за плувка. Преди известно време ми я откраднаха от колата и все още ме е яд.
Сега вече нещата са съвсем други. И отдавна не робувам на марки и скъпи/най-вече карбонови/ такъми, по простата причина, че ме е страх от светкавици.
Затова и предложих на човека тези пръти. Сториха ми се читави и евтини. Всъщност мисля да си поръчам една такава пръчка за риболов на щука на тапа, че една макара ми е свободна.
Hercules 330 става ли за този вид риболов ?
Грешим - книгата на съдбата не е вече написана. Пише се всеки ден. Някои белези никога не заздравяват. Но пък някои заздравяват...
И нека, тръгвайки си от водоема, единствените следи, оставащи зад вас, да са следите от стъпките ви...
И нека, тръгвайки си от водоема, единствените следи, оставащи зад вас, да са следите от стъпките ви...
-
- учете се от него
Виж, по-горе в темата има препратка към друга тема, аз как ги ползвам за по-краткосрочни излетиAbrashev написа:Hercules 330 става ли за този вид риболов ?

Добре де в крайна сметка телескопичната пръчка или двуколенната/триколенната/ е по-надеждна и препоръчителна за ринюболов на тежко. Според мен телескопичната, защото има по-малко слаби места, въпреки че досега имам 2 скършвания на такива.
-
- учете се от него
100%- двуколенната!!!kolev написа:Добре де в крайна сметка телескопичната пръчка или двуколенната/триколенната/ е по-надеждна и препоръчителна за ринюболов на тежко. Според мен телескопичната, защото има по-малко слаби места, въпреки че досега имам 2 скършвания на такива.
-
- сериозен играч
IDA написа:100%- двуколенната!!!kolev написа:Добре де в крайна сметка телескопичната пръчка или двуколенната/триколенната/ е по-надеждна и препоръчителна за ринюболов на тежко. Според мен телескопичната, защото има по-малко слаби места, въпреки че досега имам 2 скършвания на такива.