Регистрираните след 1 Април 2007 не могат да качват снимки

Как да направим възможно най-добри снимки от излета.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Регистрираните след 1 Април 2007 не могат да качват снимки

Мнение от sestrata »

След обстойно разглеждане на проблема с качването на снимки в галерията стигнах до следните изводи
1. Регистрираните след 1 Април 2007 не могат да качват снимки.
2. Основната причина за това е активирането на SAFE MODE в PHP.
Поправете ме ако греша, но ако съм прав се чувствам дискриминиран
:(
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Re: Регистрираните след 1 Април 2007 не могат да качват сним

Мнение от Mitak »

sestrata написа: се чувствам дискриминиран
:(

и аз :(
Изображение
Аватар
wall4o
новобранец
новобранец

Мнение от wall4o »

:( защто така?Мислех да kачвам! :(
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Ако имаш предвид създаването на директория - нищо не променя. Създаваш и пак не можеш да качиш файлове, защото когато директивата safe_mode=on т.е включена, се извършва автоматична проверка за съответствие правата на потребителските/груповите ID - т.е UID/GID и като няма такава - влиза забрана за качване. В случая старите които качват са uid/gid 99/98, а новите дето не могат uid/gid е 1122/1122.
А защо safe_mode не е най-удачната директива за защита на сървъра е описано например тук http://ilia.ws/archives/18-PHPs-safe_mo ... urity.html
Не ми е работа да давам акъл на колегите администратори - все пак сайта си е техен, ама нали целта е да работи както трябва...
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

sestrata написа:Не ми е работа да давам акъл на колегите администратори - все пак сайта си е техен, ама нали целта е да работи както трябва...
Абсолютно прав/а!
Ето какво бях писал преди време:
Проблема е при хостинг провайдера на сайта:
1.Или нямат достъчно място на хостинга.
2.Или има някаква грешка с привилегиите

Файловете в /tmp/* са с groupid:userid 99:98 (предполагам това е позволената група на сървъра) а тук е 1122:1122.
От предупредителното съобщение се разбира,че SAFE MODE Restriction in effect,или безопасният режим за достъп е ограничен.Както и,че заявките през 1122 не достигат до указаното местоположение.Към края дава и някаква грешка в Root-документа на линия 34.
Не ми е ясно само защо потребителите със стари регистрации не са засегнати!?!?
Допитах се тук-таме и подозренията ми се оправдаха.Проблемът би могъл да се реши съвместно от собственника/ците/ на сайта и хостинг провайдера им!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от hristotihov »

Аз съм регистриран август 2006-та и не мога да качвам снимки, дава ми същата грешка :evil: :

"Warning: move_uploaded_file(): SAFE MODE Restriction in effect. The script whose uid/gid is 1122/1122 is not allowed to access /home/www/nariba.net/SiteRoot/gallery.nariba.com/uploads/8207 owned by uid/gid 99/98 in /home/www/nariba.net/SiteRoot/gallery.nariba.com/image-inc.php on line 34"

Unable to move file [/tmp/phpSAgrln] [/home/www/nariba.net/SiteRoot/gallery.nariba.com/uploads/8207/som1.jpg]
нямам живарник
Публикувай отговор

Обратно към “Фотография”