Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от fishingman »

От вчерашния излет на Струма при Невестино малка трагедия ви казвам. Подхранка, бели с прашката ръсих, даже за първи път от години забърках тесто и какво ли още не - небива. Реката замъти около 19.30ч. и като почнаха да скачат ония ми ти скобари точно там където водя плувката е направо ми идеше да счупя въдицата, рибата е била на подхранката но не иска да кълве ма...цата й. Като се замъти водата въобще отказа да кълве, а само играеше. Преместих се под Яменския мост на стотина метра - метнах останалата подхранка и пробвах на хляб но пресен, а не този френскияи ти да видиш чудо. Като почнаха едни хубави мрени да ловят направо потегля като хищник и за 45 мин. съм хванал едно кленче осоло 400г., 6-7 мрени над педя и още толкова малко по малки. НАПРАВО СЕ ИЗКЕФИХ!
radocirka
новобранец
новобранец

Мнение от radocirka »

Днеес мряната и скубитата казаха НЕ, а клЕндаците казаха ДА на мУИте :rolleyes:
Приятелите са розите на живота : откъсвай ги внимателно и се пази от бодлите.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

въобще не се спират нито мряната нито скобарите, но от 10 хванати скобари само 3 бяха към 1.5кг - слабо. виж мрени имаше и от тези с дебелите уста абе красив риболов. общо взето реката вдигна отново нивото с 5-10 см, леко е мътна но не на боза.Риболов има но там където ловя явно има и бракониери, защото днес като отидох намерих типичното за бг разхвърляни кенове пликчета от семки, а и огън са си палили. не са ловили с мрежа защото ако е мрежа трябваше някъде да са я извадили и да има следи - огледах но не видях. Явно практикуват друг вид бракониерство и следите по рибите които вадя нищо чудно наистина да са от вилица. Резила е пълен. И трите пъти когато си тръгвам, а аз си тръгвам към 21.00ч, идват две коли с благоевградска регистрация които се въртят по-надолу на реката това което ми прави впечатление е че от трима мъже само един имитира риболов на булдо а др гледат, та най-вероятно това да са тъпанарите които са направили мизерията.
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

някои лови ли на железница че тая година какво стана там ....
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

prodigy666 написа:някои лови ли на железница че тая година какво стана там ....
В събота едни приятели са били до 15 ч на свинарниците - 5 хубави мерени и мноооого дребосък. Аз бях в Невестино и събота риболова на мряна беше прекрасен, но днес не искаше да дава едрата. Като цяло целия ден беше слабо в парка, още от сутринта се усещаше, че риболов няма да стане, водата ту се вдигаше, ту падаше........ не знам какво стана, но в сравнение с вчера риболова беше направо трагичен :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Прясно инфо от Мурсалевско,колегата който ме е учил да ловя,вчера е бил на булдо(той само на тва лови) около 2 кила е наловил и каза че имало и доста едри.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
radocirka
новобранец
новобранец

Мнение от radocirka »

Имам чъвството, че клена подивя. Приятелчето ми, мухар е, днес е нямал клен под половинка като имате предвит, че излизаха и едни дребни кленчета :rolleyes:
Приятелите са розите на живота : откъсвай ги внимателно и се пази от бодлите.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

малко инфо от железница ... под старата гара и надолу ... нищо малко мренки на троха малко на кус кус ... реката иначе е супер ... обаче на старите места риба няма .... чудно защо в бързеи дулбок 1.2 м и повече няма или не иска да кълве ....
иначе под 3ти бараж давало клен на джанка имаше 1 дядка с 2 по кило и каза че излизали и по повече и по едри до 2 кила ... кои знае :)
vizantieco
фен клуб-скобар

Мнение от vizantieco »

Изображение
Некои викат 'като неще на блесна пробваи на гръмна'
Добре,че дава на блесна.... :drinkers:
gevrek
фен клуб-скобар

Мнение от gevrek »

Вчера бях по реката Бобошево-Пастух. Водата (според мен) идеална за лятото. От чешмата на Пастух до бунгалата на Софарма имаше само един рибар. Надолу започваха да се появяват въдичари, като на Бобошево е пика. Имаш чувството че си на състезание с болонези. През пет метра човек. Наредих се и аз- за три часа следобяд видях да се извадят два скобара. Странното е че и мрените не кълвяха. Чух че имало и земетресение сутринта. Ба ли го.
Аватар
pojara28
фен клуб-скобар

Мнение от pojara28 »

Не можах да се стърпя и искам да се похваля с най-добрия си излет по Струма тази година. Ловеше се на фидер на леко кълванетата бяха страшни по някога ги усещах с болото направо на върха. Много риби не извадих много ми скъсаха кефа бе голям. Излизаха и хубави скобари но ги нямаше тези над 1.5кг. Те бяха по-надолу от мен и кълвяха на едни колеги, колеги до толкова че си предават мястото с резервация абе смешна работа. Вече втора година ловя там и преди нямаше никой, но явно нищо скрито не остава.
Въдиците ми бяха две - фидер и бонезе.На фидера ловя със един и същи монтаж писал съм за него. Куката е фуна на фидера - 18 на болото 16. Повода на фидера 012 на болото 010. Плувка 2 гр Сенсас с метален кил - много готина плувка.Дълбочиното варираше но бе около 80см до 1м. Рибата най добре реагираше на хляб на каша, който хвърлях от ръка отидоха към 5-6 хляба, но кой ги брои
Това е резултата
123.jpg
123.jpg (249.15 KiB) Преглеждано 889 пъти
скобара е риба проклета
Изображение
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Днеска едни пичове на по 11-13 г. Извадиха 4-5 кг сомче на един от баражите! :wink: Милите майсторчета, ако видят чичковците с къв такъм ги вадят... :lol:
Nikolai_Filev
новобранец
новобранец

Мнение от Nikolai_Filev »

искам да попитам за един модел въдица.може ли някаквa информация?имам тази въдица от моя дядо.благодаря предварително .http://easu.snimka.bg/other/vadica.695890.28130217
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Невестино - събор над главата, музика, викове, но все пак се изкара по някоя добра риба в събота. Днес лових над яменския мост до падналата върба, излезнаха 3-4 едри мрени и всичко друго дребосък.....Реката пада и избистря, дано следващата седмица е по-добре, но май няма да стане, че го дават жеги :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Колеги как е реката нещо ми се видя много мътна на покровник и зелендол ... имали някакъв риболов някъде около Блг ... или само колеката пожар ги знае къде са :P
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”