Зарган 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
lusienn
и господ не е толокова добър

Re: Зарган 2012

Мнение от lusienn »

Абе утре съм в Приморско,който иска да сподели в района дали има от тая риба.Взел съм 30,и 35 гр.Бомбарда.Имам фидер пръчка-3.90 и да питам какъв повод размер слагате,колко е дължината на повода,и дали кука зарганска номер 10 е добре.разбрах че се хващало и със стръв бял червей.Абе който иска да казва за Софиянец като мен :arrow:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Klasnakov
новобранец
новобранец

Мнение от Klasnakov »

Ами колега, аз лично съм с основно 0,16 и повод 0,14 (м/у 1,3 и 1,5 метра да е повода). Кука 10 според мен е голяма. Ако намериш 14 до 12 с дълго рамо и контри по него ще е по-добрата опция (има много чернокоп и куките си заминават сосе повода). За стръвта просто няма нужда от дискусия. За това време в което зарганата още не се храни активно морсият червей за мен е единствената стръв която работи. Успех! ;)

Офтопик: Насе, вчера сутринта ходих до магазина и работеше :axe: . Накарах им се, че са ни провалили риболова в събота :twisted: . Браво на дамата, направо ги накърти. В нашата кофичка имаше 18 бр. зарганчета. За сметка на това пък вчера на радиоактивния пръснах иларията ама това вече не е за този раздел. :)
Последно промяна от Klasnakov на Пон Авг 27, 2012 10:17 am, променено общо 1 път.
lusienn

Мнение от lusienn »

Еми мерси че се отзова колега,само местата остава да кажете в района.Естествено че съм с кола и може да мръдна и по в страни,примерно по Лозенец или където ми покажете със снимка.После аз ще показвам.

Риболовци.
Klasnakov
новобранец
новобранец

Мнение от Klasnakov »

Ами аз лично по тези места съм ходил на "завода за лодки" до Царево, на метеороличната станция, а от там нагоре към Варвата дето се вика всяка скала до която може да стигнеш става за риболов, та чак до Синеморец. Миналата година на варвара имаше страшно много риба. Преди каменното мостче има един черен път който излиза на едни много удобни скали, та там за един риболов около 70 заргана и 15 прилични платерини. Дано имаш нашия късмет и да си направиш кефа на този излет!
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

То като гледам как се е раздухало - кой знае кога ще става за бо"н"барди пак. Сега в началото на сезона заргана си иска хубаво време. Октомври като се настърви рибата и да има вятър няма толкова значение даже още по-добре. В неделя такъв хубав сулганец беше напращял, че в не само заргана се покри ами и платирините и илариите си биха камшика от Пм . Така че колегата дето ще пробва в Приморско по добре да изчака да мине средата на седмицата та да се поуспокои малко морето.
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе пускайте снимки бе пичове морски.Нали рибата в морето с въдица не се излавя.До сега в района по това време не съм виждал тарапана,никъде показвайте места спрямо това време дето го дават сега-така сте по полезни.Иначе за края на септември и октомври ги оставям на вас да си ги ловите-тогава мойте деца ходят на училище и аз работя.

Риболовци.
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

lusienn написа:Абе пускайте снимки бе пичове морски.Нали рибата в морето с въдица не се излавя.До сега в района по това време не съм виждал тарапана,никъде показвайте места спрямо това време дето го дават сега-така сте по полезни.Иначе за края на септември и октомври ги оставям на вас да си ги ловите-тогава мойте деца ходят на училище и аз работя.
Колега не се сърди на морските, такава ни е съдбата.
Иначе тук няма какво да се крие - за 10 заргана ако си и сега можеш да си хванеш
а ако искаш истински риболов на зарган от 15 Септември на там, или с други думи :)
мериш водата сутрин и вечер да е под 20 градуса и тогава е момента да ги търсиш.
Според мен най - успешен е риболова на Юг от Бургас и най вече след Черноморец, поне аз там съм имал най - добри излети.
А относно децата .. все за 5 дни ще се оправят с майки и баби.
Взимай си отпуск от 20.09 - 30-09 да си по сигурен и отивай :)
Ставаш сутрин в 5.30 в 6 да си на скалата..че никой няма да те чака... правиш 50-70 парцала до 11 -12 отиваш хаправш пийваш 3-4 големи и лягаш, в 17 пак на скалата,
правиш 30 -40 .. и към 20 отиваш да ги чистиш, че трябва и да се вечеря нещо ..и така колко можеш :)
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе курортите ги знам местата,за зарган незнам.Тия заргани само по скалистите места ли седят.Тая бомбарда как я водите,като булдо ли :?: Знам че в морето се лови на Блатен а в реките на морски кефаловите,зарган не съм ловил никога.

Риболовци.
Аватар
sundy
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от sundy »

Привет и от мен 8) За пояснение - дарт кастер е наистина особена бомбарда, но е перфектна за любопитни риби като зарган и платерина... Вярно, че при насрещен вятър не лети колкото потъващите примерно поради простата причина, че не е толкова аеродинамична формата и има известно съпротивление, което обаче е голям плюс когато е във водата. Като й свикне човек няма да се оплита толкова при хвърляне (признавам, хвърлих 1-2 докато се науча :roll: ) и ефекта при капризна риба е поразителен като разберете как да я водите. Но улучите ли подходящ вятър и течение рибата ще е само във вашата кофа, а съседите ще гледат страхо...почитателно :lol: Естествено, че ползвам всякакви бомбарди, но това си ми е любимата и затова толкова си я хваля (затова и в неделя хванах повече от половинката :D )
Последно промяна от sundy на Пон Авг 27, 2012 5:09 pm, променено общо 1 път.
Надпис в каубойски бар:"Моля, не стреляйте по пианиста - свири колкото може!"
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

lusienn написа:Абе курортите ги знам местата,за зарган незнам.Тия заргани само по скалистите места ли седят.Тая бомбарда как я водите,като булдо ли :?: Знам че в морето се лови на Блатен а в реките на морски кефаловите,зарган не съм ловил никога.
На скали предимно, зарган по плажовете рядко се върти ..
гледаш скали където влизат навътре в морето та като хвърлиш с бомбардата
тя да падне далеч от плиткото, кълве предимно на границата плитко (4 - 10 метра) - дълбоко. На Синеморец повечето скали са дашни на зарган, Царево също, Арапя и т.н.т.
За блатния е ясно - тук аз използвам малка хитрина - слагам по два червея само за плътната част закачени ..другото се вее, така (поне според мен) селектирам по - големите риби по този начин.
За воденето не мога да кажа нищо някак от вътре ще ти дойде, държа цялата линия почти в хоризонтала и променям скоростта на водене, обикновенно 70 % от ударите са ми при изпъване на линията и начално водене и/или спиране и тръгване на ново.
Абе гледаш къде са хората - там е и рибата .. има ли риба, няма начин как да не са я надушили .. гледаш как водят и копираш и това е. Стремиш се да хвърлиш на 70 - 100 метра. И се наслаждаваш .. на мен улова на зарган ми е любим не знам защо го опреличавам с риболова на мърлин.
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

Колега,на мен също ми е любим поради същата причина.Особенно когато излезе над водата -досущ като мърлин. :D
lusienn

Мнение от lusienn »

Е така и така сте тук.Имам питане за още едно място,където работи в момента една комшийка като камериерка.Намира се към лозенец.От морето като погледнеш към брега,хотела прилича на Кораб,ако се сещате-после ще му търся снимките.Ходих там да я видя-хотела е отгоре на скалата,и от там по стълбички се слиза до морето-там става ли :?:

Риболовци.
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

lusienn написа:Е така и така сте тук.Имам питане за още едно място,където работи в момента една комшийка като камериерка.Намира се към лозенец.От морето като погледнеш към брега,хотела прилича на Кораб,ако се сещате-после ще му търся снимките.Ходих там да я видя-хотела е отгоре на скалата,и от там по стълбички се слиза до морето-там става ли :?:
A 100 метра в дясно като гледаш към морето .. има един издаден нос .. на него и от дясно и от ляво е по - добре. Опитай там!
Но и на скалите става чел съм репортажи че се пълни до 60 човека там.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

sundy написа:... дарт кастер е наистина особена бомбарда, но е перфектна за любопитни риби като зарган и платерина... .... ...и ефекта при капризна риба е поразителен като разберете как да я водите ...
Аз имам и трите размера, преди 2-3 г. си ги купих, но нямам и една риба с тях и така си стоят на рафта с нещата, които не стават за работа, но не са за изхвърляне :wink: Ще съм ти благодарен на споделиш положителен опит, та да не ме е яд за 30-те лева.
А за стръв за зарган - увата е страхотна стръв, чернокопчетата не я събарят и на нея ходят само каиши. Миналата година на първа буна един колега затрали 5-6 уви с чепаре и за проба нанизах една направо на куката през устата. Водих я има-няма 5 метра и ми отнесе пръчката първия каиш. И така 5 пъти. Пробвахме после да наловим още уви, но вече бяха изчезнали.
lusienn

Мнение от lusienn »

Мерси колега,значи ще и звъня редовно да ме информира за наличие на рибари в района. Значи в дясно от нея има безлюден малък и каменист плаж.Хотела е на Руснаци и те си седят на басейна горе.Но като се качи да чисти на шефката терасата все едно е на палубата на Титаник и вижда всичко.Пишеме си по нашия чат и показва снимки,ама как си почива слетобяд на плажа.

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”