Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Яз. Огняново 08.2012 г.
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Яз. Огняново 08.2012 г.
Здравейте колеги.
От 3-4 седмици посещаваме с жената Яз. Огняново през почивните дни, за да начешем крастата. След хубава захранка излизат прилични каракуди а на блесна и по някой друг хубав кефал. Дори миналата седмица клъвна и един див шаран на 0.8 г. плувка, на който му е било писано да се хване. 18ти номер кука, 0.09 повод и един бял червей. Вадих го 20 мин. Колегата до нас каза, че на този язовир не е виждал подобно нещо за 30 години през които е посещавал водоема. Тъй като имахме и годишнина с жената тогава, скочих до селото и взех по една студена бира за нас и рибарите наоколо. По стечение на обстоятелствата останахме едни от последните хора в радиус от 50 метра. След обиколка на брега преди да тръгнем, успях да "СИ" разпозная бирените кутийки и опаковките от мезетата с които бях почерпил колегите. Прибрах си ги...
На 25.08.2012, вчера, бяхме там и видяхме, как организирани групи от деца, "НИ" събират буклуците, цитирам "На скапаните рибари", от което лично аз не се почувствах много горд, държейки въдица...
Дечурлигата събраха колкото можаха, мина една джипка, качи чувалите и ги откара. Имаше готин купон в началото на с. Голема Раковица, ако не се лъжа за името на селото до Яз. Огняново, с много рок, АЛЕЛУЯ! И бира!
Днес (26.08.2012) посетихме същото място. Каракуди, кефалчета и всичко обратно във водата.
Все едно напук, всички боклуци от рибарите (които много добре забелязахме и ще познаем следващият път, "Въпреки, че няма полза от това" - Контрол) бяха оставени на вили и могили наоколо, пръснати с и без пликове... Чистотата оживя по-малко от 12 часа!
Имам желание, но нямам възможност да "ВИ" накарам да преосмисляте първите "СЕДЕМ" години от живота си. А и най-вероятно "виновниците" нямат достъп до интернет и едва ли биха попаднали тук, а още по-невероятно е да разгадаят смисъла на подобно обръщение и да се излекуват...
Едно клипче с каракуди от същото място, около същото време.
http://www.youtube.com/watch?v=QwqHPkfCcxc&feature=plcp
Поздрави, Иван Велев
От 3-4 седмици посещаваме с жената Яз. Огняново през почивните дни, за да начешем крастата. След хубава захранка излизат прилични каракуди а на блесна и по някой друг хубав кефал. Дори миналата седмица клъвна и един див шаран на 0.8 г. плувка, на който му е било писано да се хване. 18ти номер кука, 0.09 повод и един бял червей. Вадих го 20 мин. Колегата до нас каза, че на този язовир не е виждал подобно нещо за 30 години през които е посещавал водоема. Тъй като имахме и годишнина с жената тогава, скочих до селото и взех по една студена бира за нас и рибарите наоколо. По стечение на обстоятелствата останахме едни от последните хора в радиус от 50 метра. След обиколка на брега преди да тръгнем, успях да "СИ" разпозная бирените кутийки и опаковките от мезетата с които бях почерпил колегите. Прибрах си ги...
На 25.08.2012, вчера, бяхме там и видяхме, как организирани групи от деца, "НИ" събират буклуците, цитирам "На скапаните рибари", от което лично аз не се почувствах много горд, държейки въдица...
Дечурлигата събраха колкото можаха, мина една джипка, качи чувалите и ги откара. Имаше готин купон в началото на с. Голема Раковица, ако не се лъжа за името на селото до Яз. Огняново, с много рок, АЛЕЛУЯ! И бира!
Днес (26.08.2012) посетихме същото място. Каракуди, кефалчета и всичко обратно във водата.
Все едно напук, всички боклуци от рибарите (които много добре забелязахме и ще познаем следващият път, "Въпреки, че няма полза от това" - Контрол) бяха оставени на вили и могили наоколо, пръснати с и без пликове... Чистотата оживя по-малко от 12 часа!
Имам желание, но нямам възможност да "ВИ" накарам да преосмисляте първите "СЕДЕМ" години от живота си. А и най-вероятно "виновниците" нямат достъп до интернет и едва ли биха попаднали тук, а още по-невероятно е да разгадаят смисъла на подобно обръщение и да се излекуват...
Едно клипче с каракуди от същото място, около същото време.
http://www.youtube.com/watch?v=QwqHPkfCcxc&feature=plcp
Поздрави, Иван Велев
- gergi83
- научил се да хвърля
Re: Яз. Огняново 08.2012 г.
такова е положението с боклука по всички водоеми , много малко хора си чистят боклуците след излет.браво за хубавият излет 

Поздравления за улова и пускането!
Що се отнася за почистването, за жалост навсякъде е така, даже Огняново и Искър са сравнително прилични в това отношение.Не малко хора си почистват, даже и боклуците на мърлячите преди тях, но няма насмогване на простотията...
Що се отнася за почистването, за жалост навсякъде е така, даже Огняново и Искър са сравнително прилични в това отношение.Не малко хора си почистват, даже и боклуците на мърлячите преди тях, но няма насмогване на простотията...
Последно промяна от naskobo на Пон Авг 27, 2012 12:20 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Vesko1
- сериозен играч

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Браво за сполучливия риболов и хубавия репортаж.
п.п. Нивото на язовира ми се вижда високо, клипчето от скоро ли е?
п.п. Нивото на язовира ми се вижда високо, клипчето от скоро ли е?
-
- новобранец
Браво колега за хубавия риболов.Относно боклуците тази събота и неделя бях на яз.Искър под развъдника там някакъв ад от боклуци все едно си на сметището.Толкова див народ няма.
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Каракудите ловихме на 28.07.2012 г. На жито и тишина... и тънки такъми...
- akoto13
- ще става разбирач
Екстра сте си изкарали.И аз мислех неделя да се разхода,но не го направих и сега ме е яд.Здраве да е.Скоро почва сериозния риболов.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
-
- вече хвърля и на тежко
Само се чудя защо си цапаш живарника ?! Най-много боклук съм виждал на Правище до гр.Съединение.Три коли хора събирахме боклуци в рамките на половин час та малко малко да замяса.
-
- новобранец
Браво и от мен за излета
добре сте ловили.
Колкото до темата за боклука и акцията в този ден. Аз бях водач на групата, която е минала срещу вас....акцията стана традиция, както и концерта след нея, вече 3та година последната събота на месец август, ще направим всичко възможно да продължи и занапред. Тази година бяхме крайно недостатъчно доброволци, не се проведе качествена рекламна кампания, не достигаха средства.....ще се опитаме догодина нещата да са различни. Извинете за отклонението от темата. Успехи.
Мартин

Колкото до темата за боклука и акцията в този ден. Аз бях водач на групата, която е минала срещу вас....акцията стана традиция, както и концерта след нея, вече 3та година последната събота на месец август, ще направим всичко възможно да продължи и занапред. Тази година бяхме крайно недостатъчно доброволци, не се проведе качествена рекламна кампания, не достигаха средства.....ще се опитаме догодина нещата да са различни. Извинете за отклонението от темата. Успехи.
Мартин
- pi4a94
- ще става разбирач
Както споменаха колегите по-горе това е традиция.
Екстра излети
Как е нивото на язовира?
Темата с болкука е много дълга и обширна...не знам как трябва да се налее,но се опитваме.Приятели, заповядайте на вече традиционната еко акция по почистването на язовир Огняново
ПРЕДАЙ НАТАТЪК
Два сборни пункта за участниците: 25 Август, Събота от 10 часа сутринта - на стената на язовира и Чучура /чешма на село Голема Раковица/. Ще се раздават чували и ръкавици на доброволците.
Вечерта ще има весела част 20.30 часа – на „Герена” рок-концерт с участието на „Пеци Бенд”, конкурс Мис и Мистър „Предай нататък”, боклук-фест, изложба на деца от лагера на Иван Танги.
Мероприятието се подкрепя и от Община Елин Пелин, Шопска Задруга На Майстора, Reflip, Бонико 72 Еоод, Иван Танги, Валери Брънзелов, Маргарита И Ангелика Радеви, Национално Движение „Русофили” Община Елин Пелин, Младежко Обединение На БСП Община Елин Пелин
Екстра излети

Как е нивото на язовира?
-
- новобранец
Вчера се върнах от там, бях в Раковица за 1 седмица - не съм виждал язовира с толкова малко вода. Причината не се знае, някои казват, че "Непобедимите 2" са си платили да го спаднат, за да снимат по-лесно сцените....иначе риболова и при мен протече сходно с колегата написал темата + някой друг клен и бабушка.pi4a94 написа:Как е нивото на язовира?
Добра слука и добро изкарване в семейна обстановка!!!А относно боклука.............,много се надявам да не го оставят хора от форума(надявам се че тук сме интелигентни хора мислещи за бъдещето)!Няма нищо по-просто от това,в торбичката в която сме си донесли храна,стръв и т.н.,в последствие да си съберем отпадъците(че и леката оборка в непосредствена близост до мястото ни дава добър пример,и не е срамна)и да си ги изхвърлим в някой казан!Нашите деца ще се разхождат по мизерията и ще се чудим как логично да им обясним че консервната(или пластмасова)кутия и опаковката от вафла(или плика от захранка)не са част от природата!Не съм някакъв изтерясал природозащитник или нещо такова,ама много се дразня като се налага да пребивавам из мизерията на предните колеги!Крайно време е да започнем да си пазим чистичко!Поздрави на всички!!!
МАЙНА КАРАКУДА ТИИМ
- paradoxical
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравейте колеги.
Бяхме отново на язовира изминалите почивни дни. Водата е паднала. Излизат кефалчета, каракудки, дребни костури, няколко сулки и малки шаранчета. Хванахме десетина, които отплуваха с идеята да не хапват повече бели червеи, а сулките да не нападат 00 Meps-ове. Имахме удоволствието да наблюдаваме едно и също място 3 дни. За съжаление пак имам проблем с телефона и не можах да направя по няколко снимки през деня. Картинката се сменяше постоянно. Идва семейство, лови риба, оставя зелена бутилка. Идва рибар, оставя розов плик. Идва трети, оставя бутилка от минерална вода. Вече е пак същата свинщина, каквато беше преди почистването от колегите, за жалост...
А за чалгата и язовирите вече мога да напиша доста дебела книга... Защо по дяволите на всеки язовир трябва да се слуша адски силно чалга? В 45% от случаите разпознавам гласът на Софи Маринова... Изглежда рибарите имат някакъв афинитет към тази "язовирна дама". А сигурно и кълве повече...
PS:
22 хубави големи рака. Само бъзикаха колегите със белите червеи и решихме да ги направим на салата. Нямахме толкова бира и ги прекарахме с бяло вино... Не броим 3-4 охлюва и една огромна мида, които "рилийзнахме"...
PPS:
Лелеее, вчера е било и събирането на яз. Панчарево, късно разбрах. Ще се постараем за следващият път. Надявам се да сте изкарали яко и торбите със "изненадите" да сте стоварили "пред опашката на коня"...
Те си го просят по всякакъв начин...
Бяхме отново на язовира изминалите почивни дни. Водата е паднала. Излизат кефалчета, каракудки, дребни костури, няколко сулки и малки шаранчета. Хванахме десетина, които отплуваха с идеята да не хапват повече бели червеи, а сулките да не нападат 00 Meps-ове. Имахме удоволствието да наблюдаваме едно и също място 3 дни. За съжаление пак имам проблем с телефона и не можах да направя по няколко снимки през деня. Картинката се сменяше постоянно. Идва семейство, лови риба, оставя зелена бутилка. Идва рибар, оставя розов плик. Идва трети, оставя бутилка от минерална вода. Вече е пак същата свинщина, каквато беше преди почистването от колегите, за жалост...
А за чалгата и язовирите вече мога да напиша доста дебела книга... Защо по дяволите на всеки язовир трябва да се слуша адски силно чалга? В 45% от случаите разпознавам гласът на Софи Маринова... Изглежда рибарите имат някакъв афинитет към тази "язовирна дама". А сигурно и кълве повече...
PS:
22 хубави големи рака. Само бъзикаха колегите със белите червеи и решихме да ги направим на салата. Нямахме толкова бира и ги прекарахме с бяло вино... Не броим 3-4 охлюва и една огромна мида, които "рилийзнахме"...
PPS:
Лелеее, вчера е било и събирането на яз. Панчарево, късно разбрах. Ще се постараем за следващият път. Надявам се да сте изкарали яко и торбите със "изненадите" да сте стоварили "пред опашката на коня"...