каракуда?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: каракуда?

Мнение от bobo_33333 »

lfcpordim написа:
Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.
Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.
:D А тъй ,учи ги... ,
нали големи риби ще фащаме ,а пък малките куки са за по малки рибчици :)
Аз там съм пораснал...
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

antivik написа::| На платено да ходиш и да мяташ за каракуда...малко ми звучи несериозно :? , а
иначе за свободните водоеми нощния риболов в България е ЗАБРАНЕН :evil: !
Кое е сериозно и кое не,аз си преценявам,щом си плащам... 8)
Докато чакам едро се занимавам с дребно. :D
Не съм толкоз одъртял,че само да седя и да чакам едрото... :lol:
А,колкото до нощният риболов...аз си знам :wink:
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Какво именно си знаеш за нощния риболов? За сом от брега на биологична стръв при ентусиасти-новобранци в риболова -може,на собствен риск от залавяне.След такова залавяне,нещата са твърде неприятни-предимно в материално изражение.Ама,след като си осъзнал,че тъмната част от денонощието,трябва да ти служи само за придвижване до водоема и за нормално разполагане и приготвяне на такъмите,ще си мислиш за съвсем други работи-за това,че имаш невероятното щастие да посрещнеш зората и изгрева на брега на водоема,след което такива неща, като колко риби си хванал и какви са те,нямат абсолютно никакво значение.И не зависи от това- дали си сирак,несирак,беден,т.нар."средна класа" или богат-стига да си запазил някаква готовност вътре в душата си да усетиш и оцениш уникалното в природата.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

bobo_33333 написа:
lfcpordim написа:
Антон Тонев написа:№ 10 или № 12 кука с лопатка.Вързани с повод 0,20 по 5см.Горе и долу по една кука+малко топче-стиропор.Вчера ги накъсах по тоя начин.Интересното беше, че не пипаха на жълто такова, и на торен червей.
Тия куки поне за мен са малки...аз използвам 5-6 номер.
:D А тъй ,учи ги... ,
нали големи риби ще фащаме ,а пък малките куки са за по малки рибчици :)
Първия час и за бях с 6 номер.След като изпафках три цигари, и си почоплих малко носа, минах на по малките куки и резултата не закъсня. :D
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

INCUBUS написа:Какво именно си знаеш за нощния риболов? За сом от брега на биологична стръв при ентусиасти-новобранци в риболова -може,на собствен риск от залавяне.След такова залавяне,нещата са твърде неприятни-предимно в материално изражение.Ама,след като си осъзнал,че тъмната част от денонощието,трябва да ти служи само за придвижване до водоема и за нормално разполагане и приготвяне на такъмите,ще си мислиш за съвсем други работи-за това,че имаш невероятното щастие да посрещнеш зората и изгрева на брега на водоема,след което такива неща, като колко риби си хванал и какви са те,нямат абсолютно никакво значение.И не зависи от това- дали си сирак,несирак,беден,т.нар."средна класа" или богат-стига да си запазил някаква готовност вътре в душата си да усетиш и оцениш уникалното в природата.
Знам си,че като съм нощем на водоема,ще преча на бракониерите да безчинстват.А,колкото до уникалното в природата,оценявам го всеки ден от живота си,защото живея на брега на реката.
По-голямата част от риболовците,които са за повече дни на даден водоем,едва ли си вадят въдиците нощем...Аз поне не съм виждал,освен на Шарково. :)
P.S. Не мисля,че ти си човека,който трябва да ме съди.
Хайде със здраве! :)
Извинявам се за спама. :-?
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не мога да те дам на съд,няма за какво,а и си извън района ми на компетентност :lol:Само исках да подчертая,че нощният риболов все още е забранен,нали искаме да сме европейци-което означава стриктно да спазваме законите,без значение дали ги харесваме,а не да сме руснаци ,които живеят по понятие или ориенталци според кефа си и постулатите на шериата...
сирака
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от сирака »

Забранен за рибарите,за да могат бракониерите да дерибействат. :axe:
Иначе лятото в тези жеги,тук на Тунджа,предимно вечер бяха ударите.
Изображение
В тоз гьол,риба няма!
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”