Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Конец или Корда?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Berkley Fireline 0.06-10kg и забравяш за късания от риби, клони и тн. Замятането е удоволствие.

За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Лично мнение - брейда не плаши рибата ( то си зависи и от брейда де
) !
Второ лично мнение - брейда на Беркли е един от най-големите боклуци ! Лично аз използвам плетеното на Беркли за подложка а Кристала се скапва по-бързо и от монофил със средно качество !!!

Второ лично мнение - брейда на Беркли е един от най-големите боклуци ! Лично аз използвам плетеното на Беркли за подложка а Кристала се скапва по-бързо и от монофил със средно качество !!!
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ами то баш това е основната разлика между читавият и кофтият брейд ! Обикновенно след няколко риболова даже връзвам директно по-голям номер блесна без вирбел и правя няколко празни замятания за да стегна "плитката" . Друг е въпроса че Японците си се глезят и правят специализирани трот брейдове с реален 0.06 размер ( 0.128 монофил
) специално за риболов с воблери !

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Аз съм си купувал едно време брейд на Бъркли Уилплаш . Няма такива боклуци като техните такива. Просто са на светлинни години от ПАуърПро, Спайдър, а за японските да не говорим - кощунство е просто да ги споменаваме заедно.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Xenohack,
Аз се активирах като риболовец след 20 годишен пас ( за Дунав става дума..иначе на малки реки съм ловил на плувка по време на отпуските).
От това лято ползвам брейд на Power Pro - дето го има в България основно за спининг на Дунав 0.20 зеленикав на цвят (после малко избледнява ама това не пречи)..и да ти кажа имам уловени бели риби и распери..но най-интересното е че налитат и малки разперчета под разрешения размер...днес пуснах едно да расте, а няколко са се откачвали щото немогат налапа добре - малка им зурлата,а воблеа им идва големичък...
Това ти го казвам да се убедиш, че плетеняка не пречи.
Аз се активирах като риболовец след 20 годишен пас ( за Дунав става дума..иначе на малки реки съм ловил на плувка по време на отпуските).
От това лято ползвам брейд на Power Pro - дето го има в България основно за спининг на Дунав 0.20 зеленикав на цвят (после малко избледнява ама това не пречи)..и да ти кажа имам уловени бели риби и распери..но най-интересното е че налитат и малки разперчета под разрешения размер...днес пуснах едно да расте, а няколко са се откачвали щото немогат налапа добре - малка им зурлата,а воблеа им идва големичък...
Това ти го казвам да се убедиш, че плетеняка не пречи.
Xenohack,
Рамърдай малко сивото вещество - тука е въпрос на късмет ако е закачена така, че няма достъп до кордата ..не те бърка..тя няма да търси кордата да я гризне.
Ако е налапала дълбоко и кордата и е в мутрата...става опасно.
Преценявай си.Във форума колеги споделят, че нямат проблеми и без стоманен повод....
Рамърдай малко сивото вещество - тука е въпрос на късмет ако е закачена така, че няма достъп до кордата ..не те бърка..тя няма да търси кордата да я гризне.
Ако е налапала дълбоко и кордата и е в мутрата...става опасно.
Преценявай си.Във форума колеги споделят, че нямат проблеми и без стоманен повод....