Вкарване на лодка пред Камчия

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
aquacult
новобранец
новобранец

Вкарване на лодка пред Камчия

Мнение от aquacult »

Здравейте колеги , предстои ни излет на Камчия и се чудя от къде да вкарам лодката в морето.
Никога не съм ходил по трези места и ми е непознато. Лодката е надуваема без колесар.
Къде да се остави колата и къде е удобно да се влезе.
Четох във форума че влизането по устието било трудно , по точно прибирането .
Помагайте !
aquacult
новобранец
новобранец

Re: Вкарване на лодка пред Камчия

Мнение от aquacult »

Никой ли нищо не знае :) . Мълчите и чакате студена биричка .
Хайде някои да даде съвет, че малко остана.
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Здравей колега. Аз често влизам от камчия с надуваема лодка. Влиза се спокойно от всяка точка на плажа, стига да няма големи вълни. Можеш и от реката да влезеш без проблем. От плажа има повече носене по пясъка, но ако сте мераклии няма проблем. През устието влизат и излизат големи лодки рибарски така че не се притеснявай. Караш по средата и нямаш грижи.
aquacult
новобранец
новобранец

Мнение от aquacult »

Благодаря за отговора, чудя се дали да пробвам от реката или да си карам по старо му ,от плажа. Първо излизане ми е с тази гуменка 3 м и не я познавам как се държи в морски условия.
А да питам има ли къде да си оставиш колата без проблеми ?
Аватар
joromercedes
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joromercedes »

Здравей колега! Първото и най-важно условие за устието на Камчия е добро време, без вълни и вятър .Както ти е обяснил Калин, можеш да влезеш от всяка точка на плажа.Имай впредвид ,че плажната ивица е много широка и пренасянето на лодка, мотор, багаж, а и дай боже многото риба :) ,не е лесно.Много по- лесно е влизането от реката - до прекъснатия бивш въжен мост има много места за влизане, само е малко кално.По реката трябва да внимаваш за плуващи дървета, корени и други препятствия, движи се бавно.Като излизаш и влизаш от устието е най-добре да угасиш и повдигнеш мотора и на гребла ,дървените лодки минават на ход ,но техният винт е защитен и е на нивото на кила. Даже сега ,когато е топло може да се слезе от лодката /обикновено е плитко/, да се провлачи няколко метра и...
Колата можеш да си оставиш ,където има место, близо до точката на влизане, не съм имал проблем с паркирането, освен ако някой от плажуващите не ограничи възможността ти за излизане по- късно.
Местата за успешен риболов са : /сега най вече за попчета/
-пред самото устие ,малко вдясно на 400-500 м от брега -т. н. "Камчийски камък"
- южно от устието към Шкорпиловци, пред къмпинга /доста далечко е/ гледай къде са лодките, /около 3-4 км./
-наляво от устието /на север/ - посока носа "Палеца" /на около 3-4 км/.
Намериш ли камъните, обикновено ще имаш много добър резултат -кая , лихнус , но трябва да си в морето много рано сутрин и по-късничко след обяд.Не кълве ли- не си намерил мястото.Стръв скариди, миди, рапан, трицона, собствен ем -/нарязано попче/ и мн. други.
Сафрид ,/когато се появи/, се лови навсякъде срещу устието - сутрин не много навътре , по-късно -много по далеч от брега... пак следи поведението на другите лодки.
Още веднъж - срещу устието на Камчия абсолютно необходимо условие е добро време и непрекъснато следене поведението на морето , когато си вътре--при първите признаци за влошаване - газ навън...., защото после излизането може да е непревидимо и солено...
Пожелавам ти успех ! :) :D
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Моята лодка е 310см. и я карам с 10hp. двутактов.Движи се много прилично и нямам никакви проблеми при влизане или излизане по устието. Ако внимаваш няма да имаш проблеми.
Задължително си носи спасителна жилетка.
aquacult
новобранец
новобранец

Мнение от aquacult »

Благодаря много момчета, днес ни беше първото излизане и беше приятно . Влязохме от плажа в 7 сутринта и поехме на север към носа. до 11 нищо не удари, дори попче . После се преместихме към брега и наскубахме малко платерина на бомбарда около 2 кг и после и тя изчезна , а причината бяха два делфина . Утре сме пак там . Мога ли да си изваадя морски червей от устието на камчия.
Благодаря отново на всички , утре пак ще ви информирам как върви риболова
Аватар
joromercedes
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joromercedes »

Морски червей на Камчия.... няма как.
Но да няма попчета е абсурд за около Палеца - не сте намерили камъните.
Проверете преди носа - на брега /на север/ ,има една къщичка над плажа -срещу нея ,на 300-500 м от брега ,просто не вярвам да не намерите кая и то много.И пак ви казвам -вижте къде ходят местните лодки. Съжалявам, че съм на работа и не мога да дойда там.
РАБОТАТА МНОГО ПРЕЧИ НА РИБОЛОВА!!!
Аватар
vladdinev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladdinev »

За Камчия и още нещо
Еееех момчета,като чета,и така ви завиждам...на рейс съм и израза”работата много пречи на риболова”,много ми хареса.Мъча се тука с океански риби,ама сме на дреиф срещу Африка ,далече от пиратите в открито море...туй пробвахме,онуй пробвахме,идват едни риби въртят се само и нищо...меса ,калмари-хич...”кат не ще рибата-не ще”...както и да е....лодката ми седиии в гаража във Варна,и аз четаааа тука,добре че има нет-скапан,ама има...
Та във връзка с влизането на Камчия-много съм чувал и вече ги знам тези неща...един приятел от Виница все ще ми се обажда да ме взима...
Аз съм си наумил да фиксирам точките (камъните) на 2-те места,на север и на юг от Камчия на ГПС-са.и по този случай имам 2-3 въпроса,понеже съм доста назад с материала...
1.Дали има някой координатите и дали ще ги даде- на местата?
2.Миналата година ми качиха някаква куца карта ,а тази година кат го запуснах Гармина, ми даде некви мацаници-дали тази карта е „изтекла” вече...ама туи ще го гледам кат се върна...
Въпроса ми е има ли някои-кой-къде-и колко-да качи читава карта на краибрежието.Черпим,плаща.
3.Меря разстоянието от Галата до Камчия...излиза ми каде 15 мили-ако не се бъркам(не съм капитан-механик съм))))).
Не мога ли на ход да отскачам и се връщам,като лодката е с 40 коня хонда и ми прави около 7 л/час на икономик спиид (макс.спиид 25 Възла).....е,знам....за тези пари-колко риба от пазара-ама нали не за туй се борим...а за еднакъв брои изгреви и залези))))))))
А ако времето „вдигне” къде бих могъл да се скатая-не през устието (па ако требе и там)...Бяла накъде се пада ...близо ли е???
4.И не на последно място-нощно време мога ли да се движа ,или ще ме отстрелят граничните???
5.Този „Палец”кат е на север ,начи е по-близо до Варна с 3-4 км (блестяща мисъл)))))
Ам така...с питане и до цариград се стигало...е чак до там не искам...
А ако сам жив и здрав,кат поизлъжа някоя риба,веднага обаждам..и снимки...това го мога поне
Еееех ако мога есенниа сафрид....че и ракия требе се вари....а жената ме чака със списъка....
На слука мили колеги,наслаждаваите се....и...благодаря,че ме изслушахте...
Морякът от каман ))))))
A в Хърватия разрешават 5 коша (винтера)на калпак с некав лиценз-такса сигурно
Ако ме хванат какво ще ми сторят???Нали няма да ме обидят)))))))))))))))))
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”