Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Искър RAISES AGAIN!
- vladobe
- научил се да хвърля
яз. Искър RAISES AGAIN!
Преди няколко дни реших да ходя пак за риба на яз. Искър. Пуснах тема за да видя дали има желаещи ура поне един се намери и това е колегата geokir . До последният момент всичко бе на тръни не се знаеше дали ще се ходи. Чакам аз и към 17:00 на 06.09.2012 телефона звъни... Гледам ЖОРО " Ало ЩЕ СЕ ХОДИ ЛИ?" и отсреща се чу заветното " Аха! "
Денят бе 07.09.2012 часът бе 3:30 алармата звани решавам да направя първата снимка за форума ... ярка светлина прободе очите ми!

Станах втори опит по успешен

Събрах въдиците захранките и всичко необходимо натоварих колата гледам вече е станало
а срещата с Жоро бе в 04:30 ... карам си аз возилото взимам Жоро и потегляме за яз. Искър. Решаваме да спрем на OMV Жоро да си купи вода и цигари, а аз да бомбандирам (за съжаление не можах защото лелчето на кенефа седя вътре 5 минути вижда, че ми е потно и излиза и ми вика ама вътре има дезинфектант !!!!) АХХХХХХХХХХ ГАД МРЪСНА!

Решихме да не чакаме и потеглихме отново ... обаче както един приятел казва " По тежко от лайното няма!!! " след 5 километра спряхме ...
AFTER 3 mins --- тръгваме отново караме си отиваме на мястото и какво да видим водата на яз. Искър е паднала с близо 2 метра за последните 2 седмици ! Тук искам да "БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО" на всички колеги, които "споменаха" за това нещо! Както и да е това не ни пречеше да пробваме Жоро нетърпелив вади въдиците
РАЗПЪНАХМЕ И ЗАПОЧНАХМЕ пробвах се на плувка дълбочината страхота, но не бута и като се почнаха едни такива "малки" вълни ( на снимката се вижда колко е паднало нивото на водата)
Щом седях с блуза през цялото време какъв вятър е имало сами може да прецените
и от тук риболова на плувка за мен привърши Жоро видя тъжната ми физиономия и рече " Дай ще направим и твоита на тежко " (тук е момента да подчертая профисионалните изрази, които той използваше , а аз нищо не разбирах хахахахахаха) Започнахем да правим дънната идват някакви граждани и питат "Как е кълве ли?" съответно няма какво да лъжем хората, казахме, че не кълве на плувка тъй като вълните са много големи единствено на дъно (тежко
) се обади едно малко шаранче, което пуснахме! И От там професионалиста си каза думата "А бе те вълните са малки!" Викам си "WTF!?!?!" Вълните бяха близо по 20-30 сантиметра и като се разбиваха до нас ни миеха очите! Както и да е, ПРОТО ОТСЕЧЕ "А бе те вълните са малки!" започнаха да правят захранки, платформи се разпънаха,мятат там плакнат чевеите, нищо не бута и не бута и при нас същото ей така седим и си кибичим все едно сме на ХОРЕМАКА ХАХАХ 
Направихме и мойта въдичка на тежко и вече надъхан за голямата риба слагам захранка на пружината на едната кука земен червей перфектно закачен на другата грозд от шарен червей лепнат на захранката! Всичко изглеждаше толкова обещаващо дойде момента на истината дали пръчката ми ще издържи натоварването!!! Хвърлям отзаде Жоро " Перфектно хвърляне!!!" реакцията ми бе да се Възгордея леко , но за кратко чакам аз да обера аванса ама ядец
КОРДАТА МИ НЕ ИЗДЪРЖА ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХ!!! Наново започваме да правим въдицата оправихме сложихме друга корда, която Жоро ми даде. Готова въдицата метната трябваше да мислим за звънче!!!
ВНИМАНИЕ!!! ТОВА, ТОВА КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ В СЛЕДВАЩАТА СНИМКА Е ЗАПАЗЕНА ТЪРГОВСКА МАРКА!!! ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО КАТО ИЗОБРЕТЕНИЕ НАРЕЧЕНО " YeaH BABY ! " нов вид сигнализатор!!!
Седим чакаме викаме няма да е и по едно време ЖОРО ВАДИ НЕЩО ГЛЕДАМ АЗ И АПАРАТА ВЗИМАМ СНИМАМ !
Пръчката се гъне и ГРЕДА ЗАКАЧИ СЕ НАКЪДЕ И НЕ МЪРДА И НЕ МЪРДА ЖОРО изсвири и една песен на кордата (по - късно и клипче ще кача ) Подигравах му се аз подигравах и накрая вадя аз мойта се оплете и хадйе и мойта се скъса хаХАХАХА
Като цяло си изкарахме страхотно ходихме и на реката хванахме, но дребни каракудки. ето още няколко снимки вече на път за вкъщи....

Оценки от 1 до 10
Място - 10
Компания - 10
Риба - 3
Забавление - 100!!! Хахахах
Професионалисти - 10 ( какво стана с тях не знам последния път като го видях правеха въдица за 3-ти път ми се стори, Жоро ще каже дали им закачаше )
Денят бе 07.09.2012 часът бе 3:30 алармата звани решавам да направя първата снимка за форума ... ярка светлина прободе очите ми!
Станах втори опит по успешен

Събрах въдиците захранките и всичко необходимо натоварих колата гледам вече е станало
а срещата с Жоро бе в 04:30 ... карам си аз возилото взимам Жоро и потегляме за яз. Искър. Решаваме да спрем на OMV Жоро да си купи вода и цигари, а аз да бомбандирам (за съжаление не можах защото лелчето на кенефа седя вътре 5 минути вижда, че ми е потно и излиза и ми вика ама вътре има дезинфектант !!!!) АХХХХХХХХХХ ГАД МРЪСНА!

Решихме да не чакаме и потеглихме отново ... обаче както един приятел казва " По тежко от лайното няма!!! " след 5 километра спряхме ...
AFTER 3 mins --- тръгваме отново караме си отиваме на мястото и какво да видим водата на яз. Искър е паднала с близо 2 метра за последните 2 седмици ! Тук искам да "БЛАГОДАРЯ СЪРДЕЧНО" на всички колеги, които "споменаха" за това нещо! Както и да е това не ни пречеше да пробваме Жоро нетърпелив вади въдиците
РАЗПЪНАХМЕ И ЗАПОЧНАХМЕ пробвах се на плувка дълбочината страхота, но не бута и като се почнаха едни такива "малки" вълни ( на снимката се вижда колко е паднало нивото на водата)
Щом седях с блуза през цялото време какъв вятър е имало сами може да прецените
и от тук риболова на плувка за мен привърши Жоро видя тъжната ми физиономия и рече " Дай ще направим и твоита на тежко " (тук е момента да подчертая профисионалните изрази, които той използваше , а аз нищо не разбирах хахахахахаха) Започнахем да правим дънната идват някакви граждани и питат "Как е кълве ли?" съответно няма какво да лъжем хората, казахме, че не кълве на плувка тъй като вълните са много големи единствено на дъно (тежко

Направихме и мойта въдичка на тежко и вече надъхан за голямата риба слагам захранка на пружината на едната кука земен червей перфектно закачен на другата грозд от шарен червей лепнат на захранката! Всичко изглеждаше толкова обещаващо дойде момента на истината дали пръчката ми ще издържи натоварването!!! Хвърлям отзаде Жоро " Перфектно хвърляне!!!" реакцията ми бе да се Възгордея леко , но за кратко чакам аз да обера аванса ама ядец

ВНИМАНИЕ!!! ТОВА, ТОВА КОЕТО ЩЕ ВИДИТЕ В СЛЕДВАЩАТА СНИМКА Е ЗАПАЗЕНА ТЪРГОВСКА МАРКА!!! ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО КАТО ИЗОБРЕТЕНИЕ НАРЕЧЕНО " YeaH BABY ! " нов вид сигнализатор!!!
Седим чакаме викаме няма да е и по едно време ЖОРО ВАДИ НЕЩО ГЛЕДАМ АЗ И АПАРАТА ВЗИМАМ СНИМАМ !
Пръчката се гъне и ГРЕДА ЗАКАЧИ СЕ НАКЪДЕ И НЕ МЪРДА И НЕ МЪРДА ЖОРО изсвири и една песен на кордата (по - късно и клипче ще кача ) Подигравах му се аз подигравах и накрая вадя аз мойта се оплете и хадйе и мойта се скъса хаХАХАХА
Като цяло си изкарахме страхотно ходихме и на реката хванахме, но дребни каракудки. ето още няколко снимки вече на път за вкъщи....
Оценки от 1 до 10
Място - 10
Компания - 10
Риба - 3
Забавление - 100!!! Хахахах
Професионалисти - 10 ( какво стана с тях не знам последния път като го видях правеха въдица за 3-ти път ми се стори, Жоро ще каже дали им закачаше )
"Не е важно какъв си - важното е да си добър човек!"
Ванга
Ванга
- vladobe
- научил се да хвърля
Re: яз. Искър RAISES AGAIN!
Последно промяна от vladobe на Съб Сеп 08, 2012 3:55 pm, променено общо 2 пъти.
Ванга
Ванга
- geokir
- новобранец
Един изключително релаксиращ и приятен ден. Много забавление, много лафове.. е да има винаги и някой сърдит колега който и едно здравей няма да ти каже, камо ли да сподели как е риболова(все едно след това ще му го вземеш и ще го изядеш лично).
И още малко фактология, не влакното първия път на тежко не ти издържа, ами макарата ти е за смяна в което се убеди и ти лично(при навиване на влакното понякога му навива влакно под лагерите и оттам знаете какво следва).
А за това място вълните на тежко не бяха проблема в кълването, проблема беше че Искъра е паднал с близо два метра за последните дни(да дам поне малко полезно инфо за който иска да ходи натам).
На реката беше тихо и спокойно и си начешахме крастата на плувка, като за няколко часа обрахме рибата от всички колеги насядали наоколо. Те газят в реката , стоят на 10 метра от въдицата (че рибата ще ги види иначе) пък ние седнали разправяме си лафове, пееме на рибката и тя идваше при нас
Coming soon next episode.....
И още малко фактология, не влакното първия път на тежко не ти издържа, ами макарата ти е за смяна в което се убеди и ти лично(при навиване на влакното понякога му навива влакно под лагерите и оттам знаете какво следва).
А за това място вълните на тежко не бяха проблема в кълването, проблема беше че Искъра е паднал с близо два метра за последните дни(да дам поне малко полезно инфо за който иска да ходи натам).
На реката беше тихо и спокойно и си начешахме крастата на плувка, като за няколко часа обрахме рибата от всички колеги насядали наоколо. Те газят в реката , стоят на 10 метра от въдицата (че рибата ще ги види иначе) пък ние седнали разправяме си лафове, пееме на рибката и тя идваше при нас

Coming soon next episode.....
Как прекара почивните дни?
- Бях за риба, лових шарани.
- Колко хвана?
- Нито един.
- Тогава откъде знаеш, че си ловил шарани?
- Колко хвана?
- Нито един.
- vladobe
- научил се да хвърля
И ТЮТЮН ИСКАХА РИБИТЕ ЖОРО!!! ЛЕВИ ДЕСНИ ЛЕВИ ДЕСНИ И В ЖИВАРНИКА хахаа
Ванга
Ванга
-
- сериозен играч
Добър репортаж с много снимки,а с малко риби.Другия път рибите да са повече. 

- preparatos
- вече хвърля и на тежко
Поздравления, колеги! Супер репортаж! Снимките къртят отсекъде
. Джим Кери ряпи да яде!! 

- vladobe
- научил се да хвърля
Благодаря колега. И ние така се надяваме следващият път да е по-добре. Още вчера си поговорихме дали да не посетим скоро яз. Пчелина.
Ванга
Ванга
- jasonsmith
- разбира нещата
йее, ммоо приятно репортажче, особено с коментарите за "бомбардирането".. А че Искъра е паднал доста, е факт, не сте питали, не ви е било отговорено.. По скоро проблема според мен е бруталният вятър за да не хванете нищо. А относно Пчелина, имайте напредвид че добрите риболови вече не са там, където бяха, и че май рибата се е пръснала доста, поне такава информация имам аз..
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Хубав клип хубав риболов само снимките не можах да видя презаредих страницата мне 

Риболова е хоби.Наслука 

- vladobe
- научил се да хвърля
Давид в теб е проблема другият вариант да натиснеш с десен бутон на изображението и да натиснеш Покажи изображението .... виж така може да стане
Относно Пчелина благодаря много за информацията. Жоро вика да ходим на Искърското дефиле, но къде точено никаква идея....

Ванга
Ванга
- geokir
- новобранец
Колега не мога да се съглася за теб. Преди 10-тина дена бях на същото място със същото оборудване и вятъра беше доста по брутален , както и вълните, но и Искъра беше с 2 метра на горе и на дъно платиките се избиваха(дори и на плувка при тези вълни ако оборудването ти позволяваше да вдигнеш дълбочина от 4-5м минимум). Реално това ми е трети излет там и нещата бяха така.jasonsmith написа:йее, ммоо приятно репортажче, особено с коментарите за "бомбардирането".. А че Искъра е паднал доста, е факт, не сте питали, не ви е било отговорено.. По скоро проблема според мен е бруталният вятър за да не хванете нищо. А относно Пчелина, имайте напредвид че добрите риболови вече не са там, където бяха, и че май рибата се е пръснала доста, поне такава информация имам аз..
Първи път там някъде началото на август- за първи път там докато се нагласим , уцелим стръвта и тнт извадихме 10-тина средни платики. Вятър доволно, вълни около 80% от времето което беше приблизително 10 часа. Дълбочина около 6 метра приблизително
Втори път десет дена след първия - същите неща, вече знаем стръвта , Искъра с около половин метър надолу. Вълните пак така около 80% от времето, което беше около 10 часа.
10-тина средни платики, 4-5 по-големички(като те идваха с колкото се може по навътре мятане и 4-5 средни костура)
Трети път онзи ден. Същите неща обаче Искъра е вече с 2 метра надолу, вятъра и вълните са си там, но рибата я няма.
Според мен проблема беше с ударното падане на водата.
Колегата спомена за дефилето, аз по принцип не съм речен рибар, но бих се радвал ако някой колега сподели къде може да отидем по Искъра и да можем да ловим и на дъно и на плувка....
Как прекара почивните дни?
- Колко хвана?
- Нито един.
- Колко хвана?
- Нито един.
- vladobe
- научил се да хвърля
Мисля, че това е практика хората да не казват хубави места или ако поне се намери някой, ще каже рибата вече не е там 

Ванга
Ванга
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Еми пак нещо не се получи като натиснах View Image и ми изкочи това :vladobe написа:Давид в теб е проблема другият вариант да натиснеш с десен бутон на изображението и да натиснеш Покажи изображението .... виж така може да станеОтносно Пчелина благодаря много за информацията. Жоро вика да ходим на Искърското дефиле, но къде точено никаква идея....
The connection has timed out
The server at alfa.kachi-snimka.info is taking too long to respond.
The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few
moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network
connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure
that Firefox is permitted to access the Web.
Риболова е хоби.Наслука 

- vladobe
- научил се да хвърля
Имаш някакъв проблем с този сайт
явно 

Ванга
Ванга
Кефите бе хора